Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwa przez ludzi

CO ROBIC GDY INNI MNIE OBGADUJĄ ?????????

Polecane posty

Chodzi o mój wygląd zewnętrzny. Mam kilka wad, których nie da się zmienic (chyba że operacyjnie). Wiem, że nie jestem idealna. W dzieciństwie bardzo cierpiałam. Potem to się troche zmieniło. Odniosłam wrażenie, ze mniej ludzi zwracało uwagę na moj wygląd, na moje niedoskonałości. Ostantio jednak się pogorszyło. Mam wrażenie, że koledzy z pracy zauważyli moje defekty. Wydaje mi się że jestem tematem plotek. Nie jestem tego pewna w 100% bo nikt mi prosto w oczy tego nie mowi. Po ich zachowaniu przupuszczam że tak jest. Co ja mam robic? W takich sytuacjach zaczynam nienawidziec wszystkich, ktorych podejrzewam. Jak sobie radzic w takich sytuacjach. Przeciez nie założe na siebie worka.

Gość malgorzataa90
olej to :) po co marnowac czas,zdrowie na robienie wszystkiego by przypodobac sie innymi i nie narazac na ewentualne obgadywanie. mnie dupe obrabiaja,bo jestem atrakcyjna blondynka i wymyslaja niestworzone rzeczy na moj temat,wiec czy masz niedoskonalosci czy wszystko z Toba okej,zawsze znajda sie ludzie,ktorym cos tam pasowac nie bedzie,beda zabijac Cie wzrokiem itp . Miej dystans do siebie,usmiech na twarzy,piers do przodu i nie przejmuj sie innymi :)

dobra rada... ale cięzka w zastosowaniu, przeżycia z dzieciństwa doprowadzily do tego że jestem teraz sama, wiecznie sama, bez żadnych przyjaciól, znajomych, nie mowiąc juz o chlopaku.

Gość atrakcyjnej łatwiej
trzymać podniesioną głowę. Ja autorkę dobrze rozumiem, ponieważ jestem paskudna i wiem jak sie na mnie gapią i podśmiechują:(

Gość no wreszciee!
ile masz lat autorko?? i co to za wady o których piszesz? jesli mozna spytac oczywiscie :)

Gość Tajemnicza Dama.
Poradziłabym Ci coś, ale znów mnie zjadą, więc...

Gość malgorzataa90
Ja bylam gnebiona w gimnazjum,balam sie ludzi,na przystanku az sie we mnie gotowalo jak sie ktos na mnie spojrzal,obojetnie czy dziecko czy osoba starsza,dorosla,ale nie mozna tak zyc.Pewnego dnia doszlam do wniosku,ze to moje zycie,ludzie,ktorzy skupiaja swoja energie,czas i wszystko inne na obgadywaniu mnie,knucie,czy cokolwiek traca czesc swojego zycia,nic z tego nie maja,poza moze odrobina dowartosciowania sie?Wyjdz do ludzi,nie zamykaj sie w sobie,a co do niedoskonalosci,wystarczy zmienic cos w swoim wygladzie,trybie zycie ( jezeli chodzi o nadwage) , nabrac pewnosci siebie,podkreslac to co w Tobie najlepsze.Najlepsza rada jaka ja usyszalam to ze jak ma sie miekkie serce to trzeba miec twarda dupe i trwado stapac po ziemi :)

miedzy 20 a 30. głownie nos, czoło, krzywe nogi, i fatalna cera.

tajemnicza dama jeśli masz jakies rady, z checie przeczytam

Gość malgorzataa90
jak masz problemy z cera to idz do dermatologa,zmien diete itp. nie wiem co moze byc nie tak z czolem :D nos mozna optycznie skorygowac odpowiednim makijazem :) wiele modelek ma krzywe nogi i uchodza za piekne,poza tym nikt Ci nie kaze chodzic w super mini,to tez idzie odwrocic uwage od nog :) zaden problem .

Gość Tajemnicza Dama.
Lepiej nie... Widzisz - mam dosyć kontrowersyjne poglądy i podejście do życia... Na kafe mnie nienawidzą, ale cóż.... Radziłabym Ci zapierdalać w pracy, osiągać sukcesy zawodowe, dużo zarabiać, a wtedy.... po prostu zrobić operację... (wagę możesz zrzucić, ale twarz, piersi...). Ja bym tak zrobiła. Życie masz tylko jedno. Przemyśl to. Lepiej, żebyś to swoje jedno, wykorzystała jak najlepiej :) I się nim cieszyła :)

jeśli chodzi o cere to mam bilzny po trądziku, moje nogi źle wyglądaja zarowno w spodnicy jak i w spodniach, czolo jest nie proporcjonalne w stosunku do twarzy ale grzywka nie pasuje przy takim nosie......

tajemnicza dama Twoje rady są interesujace..ale... mam kiepską prace i niwiele mogę tam osiągnąc, poza tym nie jestem też bystrą osobą i nie sądze zebym odniosla sukces w pracy....

Gość malgorzataa90
Kochana,z takim podejsciem daleko nie zajdziesz. Albo sie zmienisz,albo bedziesz przez to przechodzic cale zycie .

Gość malgorzataa90
z takim podejsciem daleko nie zajdziesz . jezeli sama obierasz siebie jako beznajdziejna inni beda sadzic tak samo .

Gość Tajemnicza Dama.
To poszukaj bogatego faceta.... wiecie co... tak sobie tylko wmawiacie. Zaprzeczacie samym sobą. Tak się mówi: zaakceptuj siebie, zmień dietę, nie przejmuj się. A jednak - człowiek nie jest głupi i zdaje sobie sprawę, że nie jest taki, jaki by chciał. Dlatego według mnie trzeba robić wszystko, żeby poczuć się dobrze... skoro i tak umrzemy....

hmm...probowałam normanie życ, gdybys miala taki nos jak ja nie wiem, czy bylabys tak pozytywnie nastawiona do zycia. Rozmawiam z kims, z przodu jest ok ale wiem ze jak sie odkręce zauwazy moj poaskudny profil....kiedy to robie czuje jego wzrok na mojej twarzy ..... nie da sie noramnie zyc.

Gość malgorzataa90
Ja tez uwazam,ze warto walczyc o siebie i robic wszystko by poczuc sie dobrze.Niebardzo zrwacac uwage na to jakim kosztem,moze nie po trupach do celu,ale nie odpuszczac w obawie przed porazka czy tez brakiem poparcia ze strony innych.Warto wstac rano z lozka ze swiadomoscia to ten dzien bedzie inny lepsze,ze zrobi sie cos dla siebie i udowodni sobie jak i innym ze mozna . A jak sie cos komus nie podoba to niech sie pie***** :P

tajemnicza dama ktory z bogatych facetow chcialby brzydką kobiete ?

Gość Tajemnicza Dama.
W takim razie - bądź zawzięta, pracuj, pracuj i pracuj, aż wreszcie zarobisz wystarczającą kwotę :) Poszukaj wtedy w miarę taniego chirurga plastycznego i popraw nosek :)

Gość malgorzataa90
Moja przyjaciolka ma garba na nosie,a mimo to jest najbardziej seksowna babka jaka znam :) Nikt nie ma tylu adoratorow co ona . Ale ona wie jak odwrocic uwage od tego makamentu.Stan przed lustrem i zauwaz cos czego nie jedna kobieta by Ci zazdroscila

Gość Tajemnicza Dama.
Nie dla wszystkich liczy się wygląd .... Ja preferuję seks bez zob., więc na wygląd patrzę :D Bo to jest w tym najważniejsze :D Ale gdybym chciała związku, to patrzyłabym na coś zupełnie innego :)

najlepeij znajdz sobie znajomych ktortzy sa jeszcze gorsi od ci9ebie i ty bedziesz przy nich wygladala na piekna, ja tak wlasnie robie i dzieki temu czuje sie ladniejsza. wiem ze to glupie ale pomaga. a operacje plastyczmne nie sa znowu az takie drogie:D

u mnie jest troche inaczej...pomimo moich wad z przodu wygladam calekim dobrze, dopiero patrząc na moj profil mozna zauwazyc moj paskudny wyglad .... widze jak inni sie mna interesuja w pierwszym momencie a potem czar pryska, widac ich rozczarowanie, czuje sie wtedy okropnie....

Gość Jezeli o Tobie mowia to
znaczy ze jestes interesujaca, gozej by bylo jakby na ciebie nie zwracali uwagi. Ja tez nie jestem idealna, mam duzo znajomych, Jak omnie mowia to wiem ze mi zazdroszcza, bo mam dosyc wygodne zycie. Mam kolezanke, ktora uroda nie grzeszy, ale ma tak wspanialo osobowosc, ze uwielbiam z nia przebywac i nigdy nie zastanawialam sie nad jej wygladem. Ona jest wspaniala i zawsze o niej wyrazam sie z uczuciem.

tez tak mam! nienawidze swojego profilu po prostu jest ochydny.. a jestes jakiej budowy? ja np przy wzroscie 175 waze jakies 69-72 kg zalezy jak sobie pojem hee i wiesz nie naleze do najszczuplejszych a do tego mam drugi podbrodek niewielki ale jest i go nienawidze, kurwa przez ten temat mam gorszy humor niz mialam!

jestem raczej szczupla ale nie mam proporcjonalnej budowy ciala ...chodzi glownie o budowe nog, są nietypowe

Gość zawsze i wszedzie 87
A dlaczego nie widzicie u siebie niczego pozytywnego ? odrobina proznosci to nic zlego :) W tych czasach jest tyle sposobow na poprawienie urody nawet bez uzycia skalpela . Usiadzcie kiedys przed lustrekiem , docencie zawartosc kosmetyczki i zrobcie sie na bostwo . z czasem wejdzie to w nawyk . a co do zlego porfilu to jak z kims rozmawiacie i siedzicie na przeciwko siebie to zadbajcie o to zeby widzial np piekny usmiech ladne oczy w ostatecznosci ponetny biust :) wtedy yen profil liczyc sie nie bedzie :)

1. nie wiemy, czy inni cie obgadują - a zresztą, to jest BEZ ZNACZENIA, bo i tak nic nie możesz zrobić; Przejmowanie się tym, nawet jak obgadują Twoje deficyty (o ile je w ogóle masz, bo to subiektywne odczucie) to gwóźdź do trumny Twojego dobrego samopoczucia, pewności siebie oraz swobody towarzyskiej. 2. każdy coś ma - i każdy jakoś żyje, a dzięki temu co ma - jest oryginalny i niepowtarzalny. Żebyś Ty widziała mój zgryz... Zrobiłam z niego znak firmowy. Albo to, jaka jestem gruba. No i co z tego? KOGO TO OBCHODZI? Nikogo. 2. lekarstwa (kilka naraz - do wyboru): * seria radosnych wypadów z przyjaciółką (taką prawdziwą); przejrzyjcie Twoją szafę, potrenujcie wiosenny makijaż - zatuszuj co się da, odciągnij uwagę - pokaż swoje atuty; idź z nią między ludzi, potrenuj lekkość, swobodę i uśmiech. * do snu lekka wesoła lektura - ale wciągająca; żadne horrory - albo jakiś taki film o tym, że Kopciuszek mimo wszystko zamienia się w królewnę; * lekka dieta - dużo witamin, dobra oliwa (nienasycone tłuszcze), do tego kuracja tranem albo/i witaminowa * duzo wysiłku fizycznego (rośnie produkcja endorfin, człowiek jest na powietrzu i oczy mu się pasą słońcem) * jeżeli objawy nasilone - psychiatra oraz lekki antydepresant z komponentem antylękowym; * kilka wizyt u psychologa; (terapia dla nieśmiałych czy coś w tym stylu). Czy nie przyszło Ci do głowy, że możesz się sama wpędzić w chorobę? - a powinno! Wiosna jest, dość przedwiosennych smutków dziewczyno. Współautorka książki "Porady na zdrady. Podstawy detektywistyki dla żon i narzeczonych". Zapraszam na blog http://poradynazdrady.blox.pl/html

najlepiej by bylo siedziec caly czas w domu lezec w lozku pod ciepla kolderka spac sobie i nie wychodzic z domu.. zastanawiam sei czy nie pojsc czasem do zamknietego zakonu. a wlasnie tak wogole to ja wole dziewczyny wiec to chyba dobry pomysl hahahah