Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minisiaaaaaaaaaaaaaaaaaa

własny biznes siłownia i fitnes co o tym myslicie???

Polecane posty

cześć myślę nad założeniem siłowni lokal mam więc nie obejmują mnie koszty najmu. Mieszkam w małym mieście 20 tys mieszkańców w którym siłowni nie ma . Obliczyłam ze sprzęt dla mężczyzn będzie mnie kosztował ok 10 tys zł a dla kobiet ok 12tys (rowerki, bieżnia, orbitrek i reszta tego typu sprzętów )lokal który posiadam jest bardzo duży więc myślałam też o saunie i chce tez sprzedawać napoje chłodzące . Jak myślicie? czy opłaca się zakładać taki biznes w małym mieście ??? czy to ma sens co o tym myślicie ???

zeby otworzyc silownie musisz miec co najmniej ze 100tys zl wynajmem lokalu+urzadzenie, sprzet- drogi bo ztreba zamowic wytrzymaly (za 12 tys kupisz raptem....2 rowerki, 2 orbitreki, 2 bieznie...) do tego przyadlby sie jakis trener, oplaty co miesieczne

przeciez napisałam ze ja jestem włascicielem lokalu wiec koszty najmu odpadaja mysle ze narazie kilka sprzetów mi wystarczy jak wyjdzie biznes to do kupie resztę wydaje mi sie sie ze ok 60 tys zl powinno mi wystarczyc i w moim miescie nie ma konkurencji

zeby otworzyc silownie musisz miec co najmniej ze 100tys zl wynajmem lokalu+urzadzenie, sprzet- drogi bo ztreba zamowic wytrzymaly (za 12 tys kupisz raptem....2 rowerki, 2 orbitreki, 2 bieznie...) do tego przyadlby sie jakis trener, oplaty co miesieczne

no to wynajem odpada ale do tego sauna, klima tez by sie przydala kilak sprzetow to za malo zeby facet mogl zrobic pelny trening, a pomysl co bedzie jak zejdzie sie ich kilku? dodalabym jeszcze sklep z odzywkami i gotowymi napojami bilakowymi

Gość Antek Bereda
Ja myślę, że bardzo niedoszacowałaś kosztów. Jeden porządny atlas kosztuje znacznie więcej niż 12 tysiaków :)

Są sprzęty używanie, można organizować zajęcia takie jak aerobik itp gdzie wystarczy tylko sala a w miarę rozwoju sytuacji kupować sprzęty najważniejsze to zacząć, można sprzedać na miejscu jakieś napoje albo nawet zorganizować jakieś 2-3 stoliki. Najważniejsze to chcieć.

Gość Antek Bereda
męska pomarańcza najważniejsze to mieć kasiorę a nie chcieć. Tylko chcąć (nawet w chuj bardzo) można zostać z długami i kłopotami.

dotacja z unii z tego cvo wiem to 40tys a to za malo zeby otworzyc silownie (no chyba ze to na wsi, bo zeby zrobic konkurencje w miescie to tzreba miec duuuuzo kasy)

Gość ale mi humor
Trochę z unii, trochę własnego wkładu..

to mała miejscowość wiec wymagania ludzi tez sa mniejsze poniewaz w obrebie 20 kilometrow nie ma silowni wiec mysle że taki sprzet by w zupełności wystarczył jezeli bylo by duze zainteresowanie to kupilabym wieej sprzetu ale mysle ze kilka rowerkow , orbitrekow , pasy wibrujace , itp wystarcza a akcesoria dodatkowe takie jak piłki skakanki nie sa drogie mysle tu o czesc przenaczonej dla kobiet . W chwili obecnej mieszkam na miasteczku studenckim na ktorym znajduje sie siłownia i taki sprzed wystarcza a zainteresowanych jest naprawde wielu

ale rta silownia to darmowa dla studentow czy taka platna? bo ja tez mieszkam w akademiku i chadzam an silownie i gdybym miala placic to wymagalabym pelnego wyposazenia i pomocy trenera (jako przypadkowy uzytkownik, bo mi akurat za trenera robi moj facet) wez pdo uwage ze musisz kupic sprzet dla wszystkich czyli i dla takich po 120 czy 150 kg a cena takich sprzetow jest naprawde duza.

Dużym plusem jest to ze lokal ma ok 200 metrów kwadratowych jest w nim kilka pomieszczeń mysle ze lokalizacja tez jest dobra kosztem moim było by tylko kupienie sprzętu i urządenie lokalu nie wiem jaki jest koszt luster ??? one chyba są drogie ?

lustra akurat stosunkowo sa tanie :o musisz liczyc ze sprzet jest drogi, urzadzenie lazienek, przebieralni, szafeczek, podloga, klima tez by sie przydala

lustra akurat stosunkowo sa tanie :o musisz liczyc ze sprzet jest drogi, urzadzenie lazienek, przebieralni, szafeczek, podloga, klima tez by sie przydala

Gość Trenerka fitness od 6 lat
Otwórz (przynajmniej na początek) klub fitness dla kobiet, zatrudnij szczupłego (typ siatkarza) trenera (faceta) z charakterem flirciarza. Będzie trenował grubaski z użyciem stepperów (najtańszy z dużych sprzęt fitness). Tam gdzie ja trenuję (na codzień uczę WF w liceum) wymienione trengi cieszą się największym wzięciem. Dopiero po 2-3 miesiącach "wycisku" trenera mają babki odwagę przychodzić do mnie ;) Klub w którym pracuję znajduje się w mieście 350.000 miszkańców. Powodzenia :)

Gość Trenerka fitness od 6 lat
Otwórz (przynajmniej na początek) klub fitness dla kobiet, zatrudnij szczupłego (typ siatkarza) trenera (faceta) z charakterem flirciarza. Będzie trenował grubaski z użyciem stepperów (najtańszy z dużych sprzęt fitness). Tam gdzie ja trenuję (na codzień uczę WF w liceum) wymienione trengi cieszą się największym wzięciem. Dopiero po 2-3 miesiącach "wycisku" trenera mają babki odwagę przychodzić do mnie ;) Klub w którym pracuję znajduje się w mieście 350.000 miszkańców. Powodzenia :)

sprawdziłam ze podloga bedzie mnie kosztowala ok 3tys wiec nie jest tak zle mysle ze szatnie to tez nie duzy koszt ale łazienka to juz troszke większy chcialabym sie zmiescic w 70 tys zlotych mysle ze to mozliwe :)):): dzieki za wasze opinie :)

podloga 3 tysiace? to co to za podloga.... na pewno mnie na silownie

nie wiem czy ty chodzisz na silownie, albo czy konsultowalas to z kism kto chodzi an silownie ale nie wroze ci dobrego biznesu.

na start zainwestuj w zajęcia dla pań. wystarczy kupić stepy, maty do ćwiczeń "podłogowych", sprzęt grający i jedziesz z aerobikiem i stepami. to napopularniejsze zajęcia wsród pań. jak sie rozkręci to się rozwiniesz. zainwestuj w klimatyzację, nikt nie lubi ćwiczyć na sali gdzie jest zaduch, a nie wszyscy chca ćwiczyć przy otwartych oknach (boją się przeciągów). nie wiem czy sauna bedzie popularna, moze lepiej solarium (nie znosze, ale popularne sa).

Ellinka a po co w 20 tyś miasteczku wielkomiejska siłownia ? Gdzie znajdziesz szafeczki,saune ,klime , ściany w lustrach i inne pierdoły :o

nie chodzi o wielkomiejsa, ale sadze ze przebieralnia, szafki, i lazienka jest potzrebna :o kazdy bedzie ze swoja torba na silownei wchodzil i wychodzil smierdzacy i spocony?:o lustra zamiawiasz na wymiar it o ejst akurat tanie :o podloge liczyc ok 80-100zl za metr^2 (nie wiem gdzie chcialas polozyc podloge 15zl za metr, chyba w korytarzu albo w przebieralni:o)

nie 15 tylko 25 za metr a na innych forach czytalam ze ludzie majacy po kilka lat siłownie taka maja i sa zadowoleni sprawdzalas ze tyle ksoztuje czy tylko tak strzelasz na oko wszystko bo tka mi sie wydaje bo chyba raczej nie masz doswiadczenia w tej kwesti kiedys była siłownia w moim miescie i naprawde cieszyła sie bardzo duzym zainteresowaniem i nie byla taka wypasiona o jakiej ty mowisz tylko pozniej własciciel lokalu nie przeluzyl im wynajmu