Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kynia

Bezpłodnoś!dziwny przypadek;/ czy to prawda?

Polecane posty

Gość kynia

Dziś po zajęciach koleżanka opowiedziała mi dziwny przypadek.Stara się od 2 lat o dziecko.Okazało się że jest bezpłodna, ciąża pozamaciczna itd. Zmieniła lekarza okazało sie że jest wszytko ok z nią, kazał się zbadaj jej partnerowi.Okazało się że jego plemniki są zmutowane (mają za krótkie ogonki) i nie przeżywają drogi do jajeczka.Lekarz stwierdził że powodem jest trzymanie laptopa na kolanach, dokładnie blisko penisa.Czy to prawda?Na kobiety również ma to wpływ? Proszę bez głupich komentarzy!!!

Gość kynia
proszę o Wasze wypowiedzi i inne przypadki!!!

sadze jak jesli zmutowane to od urodzenia nadmierne grzanie jader moze jakos uposledzic plemniki ale chyba nie zmutowac

Gość kynia
tak naprawdę nie wiem jak lekarz to określił, tak mi koleżanka przekazała.

Gość plemniki moga być upośledzone
z powodu nadmiernego ciepła, stąd potrzeba noszenia odpowiedniej bielizny i ochraniaczy na jądra np przy pracy w hucie, czy odlewnictwie. Z tym, że z tego co wiem jest to proces odwracalny. U mojej siostry były podobnie, ale ma już dwójke dzieci. Ale czy laptop powoduje wydzielanie aż takiej ilości ciepła? Nie wiem. Watpie że zaszła mutacja i proces jest nieodwracalny

Gość kynia
dziwny przypadek! hmmmmmmm no ale poczytam innych opinii:)

Gość kynia
dziwny przypadek! hmmmmmmm no ale poczytam innych opinii:)

Gość kynia
proszę o Wasze wypowiedzi:)

Gość kynia
?????????????????????????????????????????????????????????????

Gość tak sobie pomyslalam ze to
możliwe. Mój facet jest informatykiem, w pracy trzyma laptopa na kolanach, w domu leżąc na łóżku trzyma laptopa i tak w sumie przez 12-14 godzin dziennie... Ja również leżąc na łóżku trzymam laptopa na brzuchu :p Jesteśmy razem 6 lat i od 5 lat kochamy się bez zabezpieczenia i wpadki nie było. Co prawda nie martwi nas to bo nie chcemy mieć dzieci (chociaż gdyby zdarzyła się wpadka to oczywiście wychowałabym dziecko). Czytałam już na kilku stronach że trzymanie laptopa na kolanach powoduje bezpłodność a ile w tym prawdy to nie wiem....

Gość totalna bzdura
na jakiej podstawie lekarz mógł stwierdzić u kobiety bezpłodność??... chyba że niepłodność,ale w tym kierunku kobieta musi przejść masę badań....a co do mutacji plemników to chyba jakiś żart ,myślę że to głupia plotka....laptop może mieć jedynie wpływ na ruchliwość plemniów a mutacja to wada genetyczna i zwykłe badanie plemników tego nie potwierdzi tylko badanie w kierunku genetyki które wykonuję specjalistyczna klinika

Gość bezpłodna w ciąży
pozamacicznej? :D Dokształć się z podstaw a potem pytaj o genetykę! :P