Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prodatorka.

DYSKRYMINACJA PAN Z DUZYM BIUSTEM NA CALYM SWIECIE!

Polecane posty

Gość prodatorka.

Wchodzisz do jednego sklepu,drugiego,trzeciego...w koncu z przykroscia podchodzisz do kasy.Jesli zdecydowalas sie na usztywniany stanik podtrzymujacy ciezki biust,czesto jest za maly..Jesli znalazlas w sam raz swoj rozmiar-to przewaznie szmaciany babciny stanik z wypuklosciami na sutkach jak na krowie wymiona.Na codzien w lato odparzenia i rany pod biustem.Nieraz zanim znajdziemy kolejny stanik mijaja miesiace,a w naszym zaczynaja juz druty wychodzic z kazdej strony raniac piersi.Z zazdroscia spogladam na stoiska z rozmiarami A.Sliczne zdobienia,i tanie.Dlaczego jestesmy dyskryminowane skoro jest nas tyle samo co tych z malymi piersiami?Wystarczy spojrzec na ulice.Skoro nie chca sprzedawac duzych stanikow to niech panstwo sfinansuje operacje dla tych co sa dyskryminowani! Nie ma nic fajnego w duzych piersiach.ODPARZENIA,RANY,ZWISY,ROZSTEPY,PROBLEM ZE STANIKAMI! Zaczelam tyc odkad urosly mi piersi.Przestalam biegac,robic to co lubilam BO JAK,SKORO CYCKI WYSKAKUJA ZE STANIKA? Mam po kazdym przebiegnietym kroczku grzebac w staniku? KTOS POWINIEN SIE WZIASC ZA TYCH CHAMSKICH SPRZEDAWCOW STANIKOW OD 0-B ROZM.!

Gość co ty pitolisz
Ja mam biust d i absolutnie nie mam problemów z doborem stanika. Zawsze noszę sliczne, eleganckie, z koronkami, zdobieniami. Jakie sobie tylko zapragnę. A juz z tymi odparzeniami i ranami to przesadzasz chyba. Nigdy nie mialam czegos takiego!

Gość predatorka.
Rozmiar D to jeszcze nie jest taki duzy.Kolezanka miala piekne jedrne piersi.Po dziecku jej strasznie obwisly.Moja inna znajoma polecala mi szmaciane staniki.Co prawda,byly nawet ladne,ale co z tego jak nie podtrzymuja piersi.Ona dzis ma dziecko i problem z karmieniem,bo piersi rozciagniete i sutki musi wyciagac spod spodu.Oczywiscie domyslilam sie ze to przez te jej zachwalane w niebiosa staniki.Ja kupuje te z gabka usztywniane,boje sie ze piersi kiedys siegna pasa.Niestety to co udaje mi sie znalezc to o 2-3 numery za male niz powinnam miec.Nie rozumiem po co robia staniki usztywniane dla tych co maja male.Co tam niby podtrzymywac? :/

Gość dobrze znam ten problem
Ja od nastolatki mam problem ze znalezieniem stanika.Te najładniejsze są najmniejsze,a nam proponuje się szmaciaki,które nie dość że brzydkie i nie maja odpinanych ramiączek,to jeszcze wcale nie trzymają biustu :( Gdybym chciała kupić idealny dla mnie stanik,musiałabym zapłacić koło 100 zł :O

Gość prodatorka.
Ostatnio patrzalam na wystawe Triumfa...staniki po 20-30 euro.Machnelam reka,pomyslalam ze moze warto sie szarpnac.Sklep z sama bielizna,bylam pewna ze cos znajde dla siebie.Baba na mnie oczy gdy spytalam o rozmiar.Okazalo sie ze maja same male wypierdki.Ale sie wkurzylam.Ostatnio jak sie klade do lozka na plecy,to piersi oczywiscie rozplywaja sie na boki...serce zaczelo mnie kluc.Wystraszylam sie,bo to nie bylo klucie jak zawsze,a jakby mi ktos nozem rozcinal :/ tym bardziej dziwne bo od 8 mies zdrowo sie odzywiam.Czy to moze byc od ciezaru piersi? Nienawidze spac na boku i brzuchu.

Gość temat mnie rozwalił dosłownie
stanikomania i lobby biuściastych ;) znajdżcie te portale tam jest wszystko

Gość prodatorka.
A co Cie tak smieszy? To ze jestesmy kalekami?? Zalosna jestes.Pewnie masz male piersi i stad te twoje szykany.Nie ma czego zazdroscic. DUZE PIERSI TO KALECTWO!

ja mam baaardzo spore, jeszcze optycznie mi sie powiekszają, bo jestem baardzo niska. ale jest okej, uwielbiam moj rozmiar.

Gość zdenerwowana..24
ja mam miskę e.piersi po porodzie wiszą jak dętki :(

Gość lobby biuściastych :)
www.biusciaste.prv.pl najlepsze miejsce dla biuściastych które chcą mieć dobrze dobrane staniki

ja mam baaardzo spore, jeszcze optycznie mi sie powiekszają, bo jestem baardzo niska. ale jest okej, uwielbiam moj rozmiar.

Gość lobby biuściastych :)
www.biusciaste.prv.pl najlepsze miejsce dla biuściastych które chcą mieć dobrze dobrane staniki

Gość pomagaczka.............
I DLATEGO jestem po operacji pomniejszania biustu

Czy to jest prowokacja, czy naprawdę nigdy nie słyszałaś o forum Lobby Biuściastych, o blogach Balkonetka i Stanikomania? Jeśli nie, to jak najszybciej nadrób to zaniedbanie, bo w dobrze dobranym staniku nie ma żadnych odparzeń, nic nie rani biustu ani nie wbija się w ramiona, a same staniki są ładne i kolorowe (jak to wyżej pokazano), i wcale nie kosztują dużo (a sprzedających je sklepów jest wiele). Do biegania są staniki sportowe robione do brytyjskiej miseczki J (polskiej O-R).

Gość taaak bardzo tanie
są wiesz? :P

Gość predatorka.
Te forum znam od niedawna.Mieszkam za granica (grecja),gdzie praktycznie nie ma duzych stanikow.W polsce az takich problemow jak tu nie mialam.Od 8 mies kupilam tylko 2 najwieksze staniki..i tak sa na mnie za male o jakies 2-3 numery.Ale co zrobic :/ na tych stronkach wysylaja za granice? Nigdy nie kupowalam ubran przez internet bo roznie z tymi rozm.Szmaciaki odpadaja.Potrzebuje stanika z gabka,caly usztywniany.Najbardziej boje sie lata.. +45 stopni :/ nie chce widziec tych odparzen.Raz sie kiedys zapomnialam i chlopak sciagnal mi stanik,chcielismy sie zabawic...a wtedy akurat goily mi sie ranki od druta.On takie oczy i pyta co to jest..a mi bylo wstyd :/

Większość sklepów brytyjskich wysyła na pewno na całą Europę i nie tylko (na odesłanie jest zazwyczaj 28 dni, najlepiej na początku zamawiać 2-3 sąsiednie rozmiary i odesłać niepasujące), z polskimi też nie powinno być problemu ale lepiej zapytać przed zamówieniem. Na Lobby jest zresztą na pewno jedna dziewczyna mieszkająca w Grecji - można ją odszukać i popytać o doświadczenia. A jak dobierzesz odpowiedni rozmiar to będziesz mogła spokojnie nosić staniki miękkie, uwierz - dobrze dobrany miękki biustonosz naprawdę unosi nawet duży biust i nie ma mowy o stykaniu się skóry piersi z resztą ciała, zobacz: www.balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-george-29 www.stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html