Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grendii

becikowe

Polecane posty

Gość grendii

po jakim czasie od urodzenia dziecka przepada becikowe? moj synek ma 5 miesiecy a jeszcze nie odebrałam becikowego bo nie mialam na to czasu,czy jest jeszcze szansa ze je dostane?

Gość hfgftfgtfgtfgtgfff
od razu po urodzeniu, ja poszlam po 3 dniach

Gość SzczesliwaMamusia
Z tego co pamietam to po 3 miesiacach przepada ale nie jestem pewna

A ja ma inne pytanie odnosnie becikowego... Ciaze mialam prowadzona zagranica i tutaj tez rodzilam - nie mialam zadnej wizyty ginekologicznej w Polsce. W zwiazku z tym, ze podobno trzeba miec zasiwadczenie od lekarza, ze bylo sie w czasie ciazy pod jego pieka, czy powinnma zalatwic sobie zaswiadczenie uswojego lekarza zagranica, czy moze starac sie o jakies zaswiadczenie "na lewo" w Polsce.

Gość masz rok czasu
j.w

Gość przepada po roku
j.w

Gość KOKOLLA
no to niezle jak przepada po 3 m ,nawet nie zdążysz sie rozejrzec a juz kasa przepadła ,paranoja! a jak ktos nie ma z kim dziecka zostawic itd... chore

Gość SzczesliwaMamusia
ustawa o tych zasiwiadcczeniach od lekarza weszla 01.11.2009 i obowiazuje kobiety ktore byly w ciazy krocej niz 10 tyg

Gość możesz odebrać do kiedy
dziecko nie ukończy 12 m-cy ostatnio czytałam z gazecie wyborczej

Gość możesz odebrać do kiedy
a jeśli chodzi o zaświadczenie to zostało wstrzymane wystarczy zaświadczenie od położnej że choć raz cię badała ewentualnie lekarz

nic ci nie przepadnie do 12 miesiecy zycia dziecka mzoesz sie ubiegacv o becikowe

i puki co trzeba jeszcze zaswiadczenie od lekarza przedstawic nie wprowadzajacie wbład owszem sa przymiarki aby to zmienic ale jeszcze nie weszła w życia ta ustawa

a teraz musisz miec zaswiadczenie od lekarza że przynajmnije od 10 tyg ciązy pzostawałas pod opieką medyczną

Gość brrr.....
malina - "becikowe" mozna pobrac tylko raz... jak jestes za granica to pewno tam kase na dziecko dastalas... Jak mieszka sie za granica to odpisuje sie oswiadczenie ze sie za granica zadnych swiadczen na dziecko nie pobiera...

Brrr - nie dostalam i nie dostane zadnych pieniedzy w kraju, w ktorym mieszkam. Nie mieszkam tez w UE. Moje dziecko bedzie mialo podwojne obywatelstwo i juz wlasnie doczytalam w necie, ze bede mogla odebrac becikowe bez zaswiadczenia od lekarza - podobno do 2011 roku prawo dot. zaswiadczenia jest "zawieszone".