Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAJKSKSKjsjjs

Czy dwie kawy dziennie to dużo?

Polecane posty

Gość JAJKSKSKjsjjs

Zmieniam odżywianie na zdrowe, odstawilam już wiele rzeczy ale kawa ciągle jest. Czy dwie szklanki kawy rozpuszczalnej ( słabe- niecała jedna mała łyżeczka ) z mlekiem na dzień to dużo? czytałam, że kawa odwadnia, czy taka ilość ma jakiś zły wpływ? mam b. niskie ciśnienie, piję kawę do śniadania i obiadu. Kocham kawę ;(

Gość kawa nie jest wcale tak
szkodliwa jak wszystkim się zdaje,zawiera i.in.przeciwutleniacze.Zdrowsza jest wg mnie sypana niż rozpuszczalna ale pij taką jaką lubisz.2 kawy dziennie to NIE jest dużo,tym bardziej przy niskim ciśnieniu więc NIE ma powodu aby rezygnoać z kawy,w zyciu jest tak malo pryzjemnosci wiec po co odmawiac sobie tego sie lubi?;)

Gość llpp
2 kawy po 1 lyzeczce to malutko, wazne, zeby oprocz tego pic inne nawadniajace napoje. Moja mama pije dwie kawy, ale sypie po 2 kopiaste lyzki na szklanke:D I faktycznie lepsza jest sypana.

Gość kawa nie jest wcale tak
Gość Guardi
Prawdę mówiąc nie ma żadnych norm. Ważne, żeby kontrolować dostarczanie innych płynów, wyrównywać wypłukiwany magnez i pilnować cisnienia. ----------------------------------- http://tnij.org/skarbnica_plikow - Wszystko w jednym.

Gość ropuszczalna kawa to chemia
sypana jest zdrowsza i smaczniejsza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość JAJKSKSKjsjjs
dzięki :) i za linki też uwielbiam rozpuszczalną, od czasu do czasu piję sypaną ale nie smakuje mi. Ale skoro jest taka róznica w chemii to chyba się przerzucę na sypaną. Wiadomo, że w życiu mało przyjemności ale ja już ich przez ostatnie lata sobie dostarczyłam tyle, że trzeba zadbać o zdrowie w końcu :P

Ja kiedyś też wolałam rozpuszczalną. Ale wypij sobie kilka razy mieloną, jest znacznie lepsza, a to kwestia przyzwyczajenia. Ma dużo głębszy smak i jest zdrowsza. Ale dwie kawy dziennie to nie dużo. Niektórzy piją po 6 lub więcej. Ja pijam jedną.

Ja kiedyś też wolałam rozpuszczalną. Ale wypij sobie kilka razy mieloną, jest znacznie lepsza, a to kwestia przyzwyczajenia. Ma dużo głębszy smak i jest zdrowsza. Ale dwie kawy dziennie to nie dużo. Niektórzy piją po 6 lub więcej. Ja pijam jedną.

Gość Yeye
Dużo? 6 to dużo ! ;) jak Wam zależy na zdrowiu i dobrej kawie to polecam EspressoArt

Dwie kawy to u mnie minimum. Ale czasami już po dwóch czuję się poddenerwowana. To chyba zależy od ciśnienia i pogody. Jedno jest pewne, że kawa wypłukuje magnez i trzeba go uzupełniać jak pija się zbyt dużo tej używki.

Dwie kawy to nie jest dużo. Ilość jest jest względna, bo ktoś może pić kawę z małej, płaskiej łyżeczki i wlać więcej mleka, a ktoś może sobie zafundować espresso (małe, acz esencjonalne). ;)