Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solenero

Ekspresy ciśnieniowe

Polecane posty

Dobrze że nie chcesz szaleć z drogim ;) moi przyszli teściowie kupili sobie taki za 2 tys i robią kawę tylko w niedzielę i to zwykłą - równie dobrze mogli kupić taki za 200 zł. No ale trzeba było przyszpanować :P

Gość pomocnej dloni szukam
ja mam ariete- działa już 3 lata bez zarzutów. bardzo sobie chwalę. są tańsze od zelmerów itp a firma jest typowo "ekspresowa" więc mają raczej dobry sprzęt

ja mam saeco, jak dla mnie firma numer jeden, rodzicom w prezencie kupiłam clatronic, na razie się sprawdza, ale nie wiem jak długo, bo ma dopiero 3 miesiące, a nasz działa już od 8 lat, używany codziennie po 3-4 razy

Gość ja też mam saeco
co prawda dopiero od 2 lat, ale na razie (odpukać) działa bez zarzutu. Sam mieli kawę i nie trzeba po każdym zaparzaniu czyścić sitek, wystarczy raz w tygodniu umyć wszystkie części porządnie... I co kilka miesięcy wykonać odwapnienie. Polecam szczerze, ale tani nie był.

Gość ja też mam saeco
Aha, używam codziennie - robię 2-4 kaw.

Gość a co myślicie
o tych ekspresach Tchibo, które można u nich na stronie kupić? Jakieś takie tanie, ale moze chca zarobić na kawie, bo w kapsułkach musi chyba do nich być. Ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi?

Gość kawoszek
Ja od pół roku mam saeco via veneto de lux, i jest super. Robię około 2-3 kawy dziennie, dałam za niego 430 zł i chodzi bez zarzutu...a kawka super

Gość bambiiiiiiiii
Mam electrolux, kosztował ok 300zł. Przy wyborze kierowałam się parametrami a głownie ciśnieniem (bar). Mam go dwa lata. Kawa bardzo smaczna. Nie daj się nabierać reklamie bo za kupę kasy będziesz popłuczyny pić.

kawoszku :) taka cena by mi odpowiadała , ale kupiłaś w sklepie czy na allegro?

bambiiiiiiiii o jeszcze lepsza cena :) właśnie przerażają mnie ceny powyzej 500 zł :)

Gość dzadzudzi
ekspresów na kapsułki nie polecam, zwłaszcza jeśli zależy ci na cenie i ekonomii użytkowania. Owszem, kawa z nich jest dobra i prosta w przygotowaniu (tylko wybierasz odpowiedni smak z kapsułki), ale te wkłady wychodzą bardzo drogo (ceny są różne, ja np widziałam 8 kapsułek za 40zł, czyli 5 zł za jedną kawę i to była przeciętna cena :O ) i nie kupisz ich w każdym sklepie. Na pewno powinnaś patrzeć na to, ile dany ekspress ma bar (barów?), tak 15 powinno być ok. No i zastanów się, czy potrzebne ci takie dodatki jak np. wbudowany młynek do kawy, pojemnik na mleko... Może wystarczy ekspress na zwykłą, mieloną kawę i tylko dysza do spieniania mleka? Efekt podobny, a cena na pewno niższa :)

Gość kawoszek
Mój ekspres kupiłam w Auchan - tak, tak czasem można coś tam ciekawego kupic, ale myślę, że na Allegro można duzo taniej

ktos sie oytal o Cafissimo- dostalismy w prezencie i właśnie testujemy. Na codzien pijam rozpuszczalke, wiec koneserem nie jestem. Kawa wedlug mnie bardzo dobra, do cappucino zakupilam tylko syropy smakowe. Bardzo łatwy w użytkowaniu, wręcz banalny. Mąż też zadowolony- pija Dallmayer z normalnego ekspresu w pracy, wiec fantazyjna kawka typu latte po południu bardzo mu odpowiada:-) Szkoda tylko, że jest mały wybór kapsułek... Ale jak się człowiek nauczy to wie, że z kapsuółek esspresso można podziałać. A miał ktoś może senseo Philipsa?? Bo właśnie kupiłam znajomej na jej prośbę i kurcze taki wybór wkładów mnie zachwycił. Od gorącej czekolady po smakowe cappucino i czego tylko dusza zapragnie...