Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsk92

Badanie w Vision Express

Polecane posty

Gość xsk92

Witam wszystkich. Mam pytanie w związku badaniem na soczewki w salonie Vision Express. Wyczytałem gdzieś, jednak nie było to dokładnie sprecyzowane na czym to polega, że w Vision Express można zrobić badanie na soczewki za 1zł czy tam za darmo, jeśli kupi się u nich soczewki. Teraz mam kilka pytań w związku z tym, a będzie mi bardzo miło jeśli ktoś sam od siebie napisze, jeśli miał doświadczenie na czym to polega. 1) Czy jest prawdą to co napisałem powyżej? 2) Czy robiąc u nich badanie na soczewki oraz kupując u nich parę soczewek zobowiązuję się jednocześnie u nich na wizyty kontrolne? Tak poza tematem: 3) Ile wynosi cena w tym salonie (tak średnio) soczewek miesięcznych a ile kwartalnych? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i będę wdzięczny za udzielone mi rady. Pozdrawiam :)

Gość ja tam kupuje od zawsze
tak badanie jest za darmo czy tam za zlotowke, do tego dostajesz pare soczewek ktora zaklada ci okulista w salonie pozniej ja zawsze kupuje opakowanie na 3 msc soczewek miesiecznych plus plyn i place jakies niecale 200zl, chyba 180 zl

Witaj. kupowałam okulary,ale zasady podobne badanie gratis, jeśli kupię okulary dodatkowo możesz dostać promocje i płyn gratis przysyłają książeczki klientom i masz promocje na badania, szkła... u mnie koszt ostatnio wyszedł 250 Pl za badanie+oprawy za 200+szkła z antyrefleksem+ gratis futerał i ściereczka..ok. 130 PLN było promocji, koszt badania 50 PLN gratis bo zakupiłam okulary jeśli bierze się droższe to promocje są wyższe

Gość w zasadzie najlepiej iść
i zapytać do nabliższego salonu plus umówić sie np na wizytę. Ja na wizycie u nich nie byłam, ale większośc salonów ma tak, że się nie placi za wizyte kupując okulary, a przy soczewkach z kolei jest tak że pierwsza para gratis plus koszty wizyty. Ale możliwe że oni nawet za wizyte nie biora przy kupnie soczewek. Nie zobowiązujesz się do wizyt kontrolnych, możesz iśc gdzie chcesz następnym razem, nie ma problemu. A ceny dosyć wysokie mają, ja bym tam nie kupiła soczewek, kupuje albo na allegro albo na szkła.com

Gość do minewra
mogłabyś jeszcze raz napisac o tych kosztach bo nic z tego nie rozumiem...

w zaleznosci od promocji, przy zakupie albo placisz 1 zl albo nic za badanie. badaja Twoja wade wzroku, krzywizne oka i promien soczewki najodpowiedniejszy. zakladaja na probe i po pol godzinie sprawdzaja, jak je tolerujesz. jesli dopiero zaczynasz przygode z soczewkami toCi dadza jednodniowe, tygodniowe, max miesieczne - na poczatek innych sie nie poleca. a pozniej na allegro kupuj taniej

soczewek tam nie sprzedaja na sztuki tylko opakowania - jednoirazowych jest na miesiac, a innych chyba po 6 sztuk i tyle musisz kupic czasami dodaja plyn gratis, jak jest promocja

Gość do minewra
ok, dzięki :) już rozumiem :) bo ja też się zastanawiam nad wizytą w Vision tylko, że chcę okularki a nie soczewki, chyba :P

polecam już 3 pary okularów u nich zakupiłam, takich fajnych np. szkła barwione na słońce w brązie i popielu do mojej wady, w ludzkiej cenie czasem oprawki są pół ceny, albo końcówki serii tańsze

Gość xsk92
"jesli dopiero zaczynasz przygode z soczewkami toCi dadza jednodniowe, tygodniowe, max miesieczne - na poczatek innych sie nie poleca. a pozniej na allegro kupuj taniej" To wiem, sam mój optyk w moim mieści mi to polecał. Bo u mnie w mieście nie ma Vision Express, najbliższy w Białymstoku, a że będę przejazdem to może zajrzę. "soczewek tam nie sprzedaja na sztuki tylko opakowania - jednoirazowych jest na miesiac, a innych chyba po 6 sztuk i tyle musisz kupic" Tzn.? Bo nie chciałbym kupować narazie dużo tych soczewek, bo nie wiem jak mi się je będzie nosić - narazie na próbę. Chciałbym dostać ( a raczej kupić ) parę soczewek miesięcznych na wypróbowanie. A co jeśli posiadam skierowanie od lekarza na wyrobienie okularów? Muszą mi tam badać wzrok czy wystarczy jak pokażę im receptę na szkła do okularów? Dziękuje za wszystko odpowiedzi, jestem wdzięczny :)

Gość xsk92
I jeszcze jedno, ile kosztują tam mniej więcej soczewki miesięczne? Tak w przybliżeniu, same soczewki jedna para bez płynów bez niczego.

Gość xsk92
Proszę o odpowiedź na powyższe pytanie, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć cennika soczewek, jedynie znalazłem soczewki jakie posiadają bez cen.

Gość xsk92
;[

Gość jesli masz recepte na okulary
to Ci ją zrealizują. Ale soczewek na tej podstawie nie dostaniesz. A cen u nich nie znam, ale nie sprzedaja na sztuki z tego co widziałam jak okulary u nich brałam.

Gość ja kupowałam soczewki
badanie miałam gratis ale przy zakupie soczewek badanie jest gratis gdy koszt soczewek przekracza jakąs sume , nie pamiętam w tej chwili jaką ja po prostu się spytałam czy badanie będzie gratis jesli kupię soczewki.spytałam o ceny soczewek i wszystko mi powiedziano.

Gość moim zdaniem warto własnie
iśc prywatnie do okulisty, tylko zapytaj wcześniej czy dopasowuje soczewki, bo nie wszędzie to robia. Ja od dawna chodzę do okulistów prywatnie przy salonach optycznych, raz mam promocje raz nie. Choć mnie sie akurat tak zdarzyło że wtedy kiedy wymieniałam soczewki na inne lub mocniejsze prae miałam gratis. No i od dawna kupuje na allegro

Gość bmtf
odswiezam temat gdyz przymierzam sie do zrobienia badania i kupna pierwszych soczewek i mam problem... dzwonilem nie dawno do Vision Express. Powiedziano mi że badanie kosztuje 69 zl, ale jak kupie u nich soczewki to nie place nic za badanie i dodatkowo ponosze koszt soczewek ktore bede przymierzal podczas badania... To ile mnie wyniesie za takie badanie? Nie dosc ze bede musial zaplacic za soczewki przymierzone podczas badania to jeszcze 69 zl zaplace za to badanie albo ponad 100 zl jesli kupie u nich soczewki :/ Nie wiem co robic... Nie wiem w ogole jakie oni tam maja soczewki i jakie ceny. A ja jeszcze musze nosic chyba soczewki toryczne bo mam astygmatyzm w jednym oku, a wybor takich soczewek jest maly i cena soczewek torycznych jest wysoka. Moze ktos kto mial badanie w Vission Express i kupowal u nich soczewki powie mi ile w sumie zaplacil i czy kazano wam placic za soczewki przymierzone w gabinecie? Dzwonilem jeszcze do prywarnego gabinetu i powiedziano mi ze koszt badania zalezy od soczewek i wynosi 100 zl lub 140 zl i dostane gratis pierwsza pare soczewek. Wiec nie wiem co sie bardziej oplaca? Bo raczej pierwsze soczewki to dadza mi jednodniowe :/ Pomozcie...

Gość vision to bleeeee
ludzie dajcie spokoj z tym syfem pt vision express, tam nic nie ma za darmo a oprawki ktore oferuja w promocji to po prostu jakis syf i zenada....poza tym nie potrafia pomoc w doborze oprawek ... jakas masakra w zyciu tam nie pojde ....za to jak ktos mieszka we wroclawiu to polecam z calego serca optyka w rynku nazywa sie soczewka bylam tam pierwszy raz i napewno nie ostatni ...pelna kultura panie potrafia dobraz oprawki do twarzay, pelna profeska mam piekne oprawki i piekne okulary , napewno bylam tam pierwszy i nieostatni raz

Gość ollliwka2
Ja juz dawno przestałam tam chodzić. U siebie w Krakowie znalazłam fajny salon optyczny http://www.optyk-koczorowski.pl/ i teraz jak potrzebuje nawet soczewek to ide wlasnie tam.

Gość katjji
Oliwka masz racje, czasami własnie to jest najlepsze rozwiązanie bo w takich mniejszych salonach zawsze masz i inne ceny i wydaje mi sie tez ze jest przyjemniejsza obsługa.

Gość gość
Witam. od kliku tygodni nosiłam się z zamiarem zakupu okularów korekcyjnych. Najpierw odwiedziłam Wasz salon w Toruniu. Po wejściu do sklepu przez 10 minut oglądałam oprawki za 700zł i nikt do mnie nie wyszedł z zaplecza!!!Po tym czasie postanowiłam, że VE w Toruń Plaza na mnie nie zarobi. Kolejne podejście miałam w Łodzi w Galerii Łódzkiej. To, co tu się dzieje, przekracza wszelkie granice. Pojechałam z ojcem, który przy okazji również coś załatwiał,a le o tym później. Podobnie jak w Toruniu - wchodzę, przymierzam, nikt na mnie nie zwraca uwagi. Za chwilę się okazało, że do pań tam pracujących trzeba się ZWRÓCIĆ, bo same z siebie do klienta nie podejdą. No więc się ZWRACAM i mówię, że chcę TE oprawki z badaniem lekarskim. I tu po raz pierwszy z ust pani obsługującej pada słowo: lekarz. Informuję tylko panią, że mam założone soczewki i że chyba do badania powinnam je zdjąć. Pani mi przytakuje i tyle. No więc pytam się, czy gdzieś mają jakiś pojemnik i płyn. Na co pani, że nie, a płyn to może mi sprzedać. No więc idę do auta po swój płyn i pojemnik. Zamyka mnie w pokoju, w którym są lusterka, umywalka, płyn do demakijażu oraz... płyny i pojemniczki!!! Taaaaaaaaaaaaak, kapitalnych macie sprzedawców - cel uświęca środki, kłamstwo goni kłamstwo, ważne, że jest utarg!!! Wchodzę na badanie i okazuje się, że to nie jest LEKARZ OKULISTA tylko OPTOMETRYSTA. Nie podważam kompetencji, ale po co kłamać? Pani na ten zarzut odpowiada, ze ona tak z przyzwyczajenia mówi... No żenada jakaś!!! Po badaniu prawie muszę szukać pani obsługującej, żeby zechciała przyjąć zamówienie na okulary za 600zł. Jak już ją "uprosiłam" to zaczyna wypisywać zamówienie. No i w pewnym momencie lekko przesuwając w moją stronę monitor, mówi, że tu jest koszt oprawek i szkieł, tu antyrefleks, który chciałam no i ubezpieczenie okularów. Super, że ubezpieczenie, ale ona mnie o nim poinformowała chwilę przed zatwierdzeniem zamówienia!! Chyba nie tędy droga - w normalnym, cywilizowanym świecie taka pani powinna powiedzieć: Proponuję pani również ubezpieczenie okularów od tego i od tamtego, co kosztuje dodatkowe 118zł. Czy życzy sobie pani? nic takiego nie miało miejsca, gdzybym nie poprosiła jej o wykasowanie, to zostałabym naciągnięta kolejny raz (płyn,. pojemnik). Naprawdę, gdyby nie fakt, że szalenie podobały mi się oprawki, nigdy ale to NIGDY nie weszłabym i nie kupiłabym czegokolwiek w Vision Express. Pamiętam, że jakiś czas temu próbowałam w tym samym salonie kupić soczewki - panie z łaską udzieliły mi odpowiedzi patrząc na mnie z zamysłem: i tak Cię nie stać. Miałam jeszcze wspomnieć o ojcu. W momencie gdy byłam na badaniu, ojciec kupił szkła przyciemnione, które zakłada się na progresy. Następnego dnia chciał je jednak oddać - nieużywane, niezniszczone, nie porysowane. Na co pani obsługująca: robię panu łaskę, że to od pana przyjmę i oddam pieniądze, proszę docenić, ze tak wychodzimy do klienta i idziemy mu na rękę. Ludzie, czy Wy w ogóle zastanawiacie się, kogo przyjmujecie do pracy??? Czy płacicie tak mało, że ludzie pozwalają sobie na tak nieprofesjonalną obsługę, olewając klienta, który wchodzi oraz - co gorsze - klienta, który CHCE i jest ZDECYDOWANY coś u Was kupić? Czy naprawdę klient za 600zł to nie klient???? Mam porównanie obsługi z Waszą konkurencją - Fielmann - przepraszam, ale bez porównania. Zupełnie nie ma co porównywać. Proszę wziąć sobie pod uwagę to co napisałam, bo tracicie Państwo klientów. Ja przez te 2 dni nagadałam się tak negatywnych rzeczy o waszych salonach i obsłudze, ze odchodzi od Was jeszcze kliku klientów. A okulary, które u Was zrobiłam (jedyny plus, że miałam następnego dnia, ale wolałabym czekać tydzień jeśli tylko obsługa byłaby bardziej dla ludzi) tak ciężko się rozkładają, ze chyba już rozumiem, po co pani doliczyła mi ubezpieczenie - pewnie zaraz się złamią a ja nie będe miała możliwości ich reklamowania, bo przecież nie chciałam ubezpieczenia za 118zł... Czy czegoś od Państwa oczekuję? A czego bym mogła? Tego maila napisałam po to, abyście wiedzieli, ze z profesjonalną obsługą nie macie nic wspólnego. Nie omieszkam zamieścić również tej opinii na forach - niech ludzie wiedzą, co prezentujecie. A chyba nie ma nic gorszego niż negatywne wypowiedzi na temat firmy w sieci.

Gość keeendyy
Dlatego ja własnie wybieram mniejsze salony optyczne jak salon Koczorowski, bo wiem ze zawsze własnie trafie i na bardzo profesjonalną obsługę ale równiez i zawsze mam bardzo duży wybór różnych oprawek.

Gość gość
A czy w takim salonie o którym piszesz tez mozna zbadać wzrok ? Albo pojawic sie w momencie kiedy wydaje sie nam ze mamy zapalenie spojówek.?

Gość gość
Ja zawsze jak potrzebuje czy badania wzroku czy nowych soczewek zakupy robie tutaj http://www.koczorowski-optyk.pl/pl i szczerze mówiąc jest to zdecydowanie najlepszy adres pod który warto zajrzeć.

Gość gość
Ja też zdecydowanie wole odwiedzić takie mniejsze salony, bo wówczas mam pewnośc ze jednak jestem naprawde profesjonalnie obsłużona.

Gość gość
Na pewno bedziesz zadowolona, bo ja kupiłam tam szkła Hoya i modne oprawki w naprawde dobrej cenie. To bardzo dobry salon.

Gość gość
Macie racje, własnie to jest najlepsze rozwiązanie bo w takich mniejszych salonach zawsze masz i inne ceny i wydaje mi sie tez ze jest przyjemniejsza obsługa.