Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelaaa14

Wstydze sie nosic podpasek !!!!

Polecane posty

Gość angelaaa14

2 dni temu dostalam pierwszej miesiaczki.Nie wiem jak powiedziec mamie! Pozatym wstydze sie podpasek.Mam wrazenie ze je widac wienc wkladam chusteczki :( nie wiem jak powiedziec mamie zeby mi dala pieniadze na allwaysy czy cos podobnego,bo na pewno spyta na co mi one a ja spale buraka.Jak sie dowie na co chce to pewnie nie pozwoli mi kupic tylko bedzie kazala zakladac te jej BELLA :o

Gość buahahahaaaaaaaaaaaaaa
Tampony sie kupuje a nie pieluchy.

Gość przerzuć się na tampony
nie są takie straszne - a na pewno nie będziesz się martwić że je widać. Jeśli nie chcesz, dobierz sobie podpaski cienkie i mocno trzymające się bielizny (wypróbuj różne). Moim zdaniem na tym nie warto oszczędzać. Jeśli wstydzisz się powiedzieć mamie, a nie masz skąd wziąć pieniędzy, to nie wiem co poradzić :( Może powiedz, że to na coś innego, np. kino?

Gość angelaaa14
znaczy sie chodzilo mi o to ze jak poprosze mame o kase to zacznie wypytywac na co mi ta kasa a ja nie chce zeby wiedziala ze na podpaski bo mi wstyd :(

Gość jijo;
stałaś się KOBIETĄ jak ja nie lubie takich wznioslych patetycznych tekscikow. A wczesniej kim byla? Dostala po prostu okres i tyle

tez sie strasznie wstydzilam, jak mowilam to mamie to sie poplakalam, ale nie dlatego, ze dostalam okres tylko, ze pobrudzilam moje ulubione majtki :) a podpaski to mi ona kupowala, bo ja sama do sklepu nie moglam po podpaski wejsc ;d ach... te wspomnienia...

No cóż, na przyszłość musisz pamiętać, że te parę zł miesięcznie trzeba wygospodarować na WIZYTĘ CIOCI (w tym także leki przeciwbólowe) - niestety trzeba. A teraz wymyśl jakiś wiarygodny powód - szkolna składka, jakaś impreza u koleżanki - coś, co trzeba uiścić natychmiast.

Gość angelaaa14
do kina odpada.U nas teraz krucho z pieniedzmi i mama kazdy grosz wylicza :( myslalam zeby jej ukrasc z portfela,ale od razu bedzie na mnie.Jestem zalamana.A te chusteczki szybko przemakaja i tak dlugo nie pociagne :( KIEEEDY SIE TEN KOSZMAR SKONCZYY ;(((

Gość ja tez wole podpaski...
nic sie nie martw podpasek nie widac wiec nos je spokojnie... ja nie lubie tamponow (byl czas,ze tylko ich uzywalam ale wole podpaski)...niektore allways'y są przereklamowane...w sensie są bardzo niewygodne (chodzi mi o te z siateczką, sa tak niewygodne i ta siateczka mnie okropnie denerwuje dlatego wybieram zawsze te z powlaczką silk touch)...kiedys byly takie fajne podpaski natural czy natura nie pamietam byly w dotyku wlasnie jak bawelna, dobrze chlonely i pachnialy rumiankiem.... Przed mamą sie nie masz czego wstydzic.

A ja rozumiem, że dziewczyna nie chce mówić mamie i nie widzę powodu, żeby ją zachęcać do takich zwierzeń, zwłaszcza, że jej relacji rodzinnych nie znamy. Kradzież oczywiście odradzam. Może masz od kogo pożyczyć? A może powiedz, że chcesz kupić np. dezodorant? Papier toaletowy, chusteczki - to wszystko można, ale jest bardzo niewygodne i, jak sama zauważyłaś, szybko przemakają.

Gość fgfgghjghjghjg
tak szybko ten koszmar nie skonczy sie :P przed Toba kilkadziesiat lat comiesiecznych odwiedzin cioty :P chusteczki przemiekaja, musisz je czesto wymieniac, przesuwaja sie, nie boisz sie ze je bedzie widac? teraz sa podpaski cienkie, nie widac ich

Gość qwedsa
chyba mama z toba nie rozmawiala o tych sprawach ;) smialo sie przyznaj maie po co ci pieniadze, poziewaz z czasem bedzie jej przykro ze przeoczyla tak wazny moment w twoich zyciu. wiem co mowie ;)

Gość buahahahaaaaaaaaaaaaaa
Od kiedy to okres trwa krocej od tamponow dziecko drogie????????????????????????????????

Gość niesmiejscie sie
tez to ukrywalam chyba z rok są rodzice co nie potrafia z dziecmi rozmawiac, moja jak sie dowiedziala po roku , to walnela mi wyklad ze teraz bede meic glupie dzieci jak ja i to byla cala rozmowa z nia, naszzcescie kasy brac nie musialam od nich bo zarabialam od 13 roku zycia na ulotkach i pilnowaniu dzieci

No ja też nie zauważyłam, żeby okres trwał krócej :), ale na pewno jest wygodniej. Popróbuj najlepiej różnych produktów (wybór jest spory) i po jakimś czasie będziesz wiedzieć, ile i jakiego rodzaju opatrunku potrzebujesz miesięcznie.

Gość mk-mk-
wiesz co jest w tym wszystkim zalamujace? wasz kontakt z mamą:(moja corka dostala okres w wieku 11 lat.przyszla NATYCHMIAST do mnie:)i do taty:) nie radzila sobie kompletnie .11 lat to niewiele wiec sama przyklejelam jej podopaski uczac ja tego .przeciez jestem jej mama!kupilysmy wszystkie mozliwe rodzaje podpasek i po kilku okresach wybrala juz swoje ulubione. moze Twoj wsyd jest na wyrost?moze Mama zasługuje na zaufanie z Twojej strony? jestem taka mama jak Twoja.od tego ja masz!!:)

Gość mk-mk-
jezeli jest faktycznie tak jak piszecie,ze z mama nie gada sie na takie tematy .....to smutne:(

Gość angelaaa14
Nawet posta nie moge napisac bo ciagle kreci sie kolo mojego pokoju :( Na skladki klasowe nigdy mi nie dawala.Dezodoranty itp mamy wspolne wiec tez odpada :( juz mysle o tym zeby powycinac z bluzki i podkladac.Moze dluzej wytrzyma od chusteczek :( na sama mysl o tych BELLA strach mnie ogarnia.A jutro mam wf.Chyba przesiedze w wc i powiem ze niedobrze mi bylo

Gość koooomaaaaa
Co za pizda z Ciebie!!!!!!!!! idiotko palnij sie w pusty łeb i chodz bez podpasek!!!!

11 lat a 14 to ogromna różnica :) Założę się, że każda 14latka ma jakieś tajemnice przed mamą, jeśli nie okres to co innego, to naturalne, że włącza się potrzeba prywatności.

Gość poddaj sie kuracji
hormonalnej i przerób na chłopaka - będzie OK

Gość koooomaaaaa
Jaka prowoooo z tgo tematu nie piszcie tu bo sobie ktoś jaja robixD