Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coaleriana

Srodki Antydepresyjne

Polecane posty

Gość Coaleriana

Ktos brak .... jakie ? Jak dzialaja ???? Czy sa skutki uboczne ???

Gość to raczej w
każdy jest inny... Niektóre prawie nie mają skutków ubocznych, ale każdy człowiek tez odczuwa inaczej

Gość Coaleriana
Ale jaki dokladnie, czy to tez zalezy od dawki ?? Mam brac z 50, 1/2:

Gość to raczej w
dawka tez ma znaczenie... A co masz zapisane?

Gość Coaleriana
Prosze napiszcie cos wiecej.

Gość coś więcej
🖐️

Gość Coaleriana
Mam Seretralin- Hormosan

Gość to raczej w
Ojej, ja brałam na razie Asentrę - jedyne co czułam po niej to wzmożone pocenie, potem Fevarin - ale 150 mg - wkurzał mnie trochę, bo chciało mi się spać wiecznie Lerivon - nie czułam nic szczególnego Venlectine - to to samo co Efectin - trochę dał mi popalić - czułam na początku anoreksję i jakbym była chora, potem już nie, ale teraz go biorę i pocę się nocą strasznie, czasem czuję się jakbym wypiła pół piwa, ale biorę dużą dawkę

Gość Notakbywa
NIe polecam ci zadnych srodkow antydepresyjnyhch a jakie Ci przepisal lekarz?

Gość Coaleriana
Nigdy takie czegos nie bralam. Jak czytam skutki uboczne , to mnie przeraza.No i zeby odstawic to tez trzeba stopniowo. Mam to brac, bo mam sesacje zoladkowe na tle nerwowym.

Gość Notakbywa
Słuchaj mam taki sam problem więc polecam inna skuteczna metode....kup w aptece melise ale w syropie to małą buteleczka i pił po duzym łyku dwa trzy razy dziennie .....pij melise w ziołach ale nie bierz zadnych prochow od lekarza na nerwice zoladkowa mi lekarz przepisal i podziekowalam ledwo wrucilam do domu bo mialam od tego stany lękowe

Gość to raczej w
Asentra jest też z grupy sertralin. Nie czytaj o skutkach ubocznych, bo to nie ma sensu. One dotyczą w większości rzadkich przypadków, ja kiedyś nawet przeczytałam na ulotce o jednym leku - był to Cloranxen - że jednym ze skutków ubocznych może być śmierć. :)

Gość Coaleriana
Nikt tego Seretralin, nie zna?? One sa niemieckie, produkowane przez Hormosan Pharma GmbH we Franfurcie. Po dwoch tygodniach maja dzialac, a jak dlugo trzeba je odstawiac. Jak sie po nich czujecie, czy mozna prowadzic auto ?

Gość to raczej w
Meliska to jest dobra dla niemowlaka jak nie może zasnąć w nocy. Na żadną nerwicę nie pomoże, to jakby porwać się na słonia z łopatką na muchy... :)

Gość Notakbywa
NO włąsnie ten Cloraxen brałam i jak w aptece powiedzieli ze to mocne proszki to mama powiedziala zebym ich nie brala i wyobrazcie sobie ze bralam go 2 dni raz o 20 i drugi raz o 20 trzeciego dnia o 20 nie wzielam go i wracalam do domu z pracy nie wiedzialam gdzie jestem i jak wrucic do domu czulam sie jak jakas cpunka i mialam stany lękowe.....NIE POLECAM ZADNYCH PROSZKOW wyleczylam sie sposobami naturalnymi jakimis ziolami melisa w syropie ktora jest bardzo smaczna;))))

Gość Notakbywa
Na zołądek pomaga melisa ale w syropie jest mocna i naprawde uspokaja zoladek

Gość Coaleriana
Melisa juz na mnie nie dziala. Wyladowalam w szpitalu, bo moje flaki tak dzialaja na moje nerwy. No i patrze na to opakowanie i sie tych tabletek tez boje.

Gość to raczej w
Cloraxen to akurat nie antydepresant, no i on uzależnia, ale da się odstawić....

Gość to raczej w
Sertraliny nie są mocnymi antydepresantami i nie uzależniają. Auto też będziesz mogła prowadzic, łykaj i nie panikuj.

Gość Notakbywa
A jak masz nerwice zoladka to jakie masz tego efekty?to znaczy co ci sie dzieje dokladniej nie wiem wymiotujesz po jedzeniu np.

Gość Coaleriana
Dzieki Ci to raczej w , powiedz mi tylko jak wyglada sprawa z odstawieniem tego ???

Gość to raczej w
Ja niektóre antydepresanty odstawiłam prawie z dnia na dzień, ale najlepiej łagodnie - jak byś brała np. 50 mg, to potem możesz np. tydzień przed odstawieniem brać pół, i dopiero potem - nic. Tyle że chyba jakiś lekarz ci to zapisał? Więc pewnie ci powie, kiedy można odstawić...

Gość Coaleriana
Ja mialam rozwolnienie max z krwia, po trzech dniach bylam na intensywnej, potem badania. Myslalam ze zwarjuje , mialam kolonoskopie, rure przez buzie tez, Usg, no ibylam w tej rurze. Nie wykazalo nic, potwierdzilo moje nadwyrezone nerwy. Wpierw badali moj sen i nie osiagam fazy kiedy sie nerwy regeneruja. No i wyladowalam u neurologa.

Gość Notakbywa
Mam miec robiana kolonoskopie mozesz mi napisac czy to jest straszne?gastroskopie jest w sumie ok ale podobno kolonoskopia jest straszna i boli bardzo

Gość Coaleriana
to raczej w , jestes dosyc kompetentna, czyli to nie takie straszne. Boje sie o tyle ze myslalam, ze bede taka pozniona i tapnieta.

Gość Notakbywa
Coaleriana mozesz mi napisac czy to boli?bede wdzieczna

Gość Coaleriana
Mialam wszystko, da sie przezyc. Ja to robilam w szpitalu w niemczech Josef- dostalam glupiego Jasia i czulam sie jak po dwoch butelkach wodki. Pamietam bol, ale odbieralam go lekko i mowilam ze mnie boli. Wszystko z gory i zdolu robiono mi jednoczesnie. Awiec jelito grube jest bez problemu, ale w jelicie cienkim, zaczyna bolec. Mnie tez pobierali biopsje i to czulam, ale jakos tak na wesolo i czas mi szybko lecial. Koniecznie wez znieczulenie, bo to bardzo nie przyjemne. No i to rozwolnienie przed zabiegiem. MNie nie czyscilo tak bardzo, bo nie jadlam trzy dni i mialam rozwolnienie. Zrobilabym to bez oporu jeszcze raz , ale pod tym" glupkiem". Tak sie balam, a to bylo nic. Oni pompuja kiszke i potem troche sie puszcza gazy.

Gość Notakbywa
Aha hehe oki dzieki

Gość Coaleriana
Trwalo to 30 minut, dla mnie to bylo 3 minuty. Mowie ci , nic sie nie boj , ale wez tego glupka. Tu mamy to zadarmo. Bedziesz wesola, obudzisz sie radosna i o.. bez kaca. To t.z.w. Meikel Jakson zaszczyk. Ten moj lekarz byl mily pamietam ze glaskal mnie po glowie i caly ten nieprzyjemny zabieg, odebralam bardzo pozytywnie. Po tym zabiegu dostalam duzo jesc (bo to sie robi na glodnego i przeczyszczonego), bylo mi tak wesolo jadlam , a potem spalam. Naprawde ja jestem straszek, a to przeszlam bez problemu. Ale konieczny jest zaszczyk.