Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w Anglii

Jak sie dostac do ginekologa?

Polecane posty

Gość w Anglii

Trzeba tez skierowanie jak w Polsce od rodzinnego czy?

Gość w Anglii
Nie wiem dokladnie jak jest w Polsce bo w Polsce zawsze chodzilam do prywatnego swojego tego samego od lat 15. Dlatego pytam? Magda Ewa Maria - twoja wypowiedz miala mi w czyms pomoc bo nie wiem. Zakladajac ze nie chce wydawac na prywatna wizyte u ginekologa gdzie mam isc?

Gość w Anglii
Nie zauwazylam, jednak wolalabym zeby ktos odpowiedzial konkretnie na pytanie niz czepial sie zbednych szczegolow, a wiec Tobie juz dziekuje. Pomozecie dziewczyny? czy wszystkie chodza prywatnie do polskich ginekologow w UK?

Gość w Anglii
Gdzie do GP? I on wysyla cie do ginekologa gdzies? Bo moj GP np nie specjalizuje sie w ginekologii

Gość mkhfrew34
Musisz isc do GP,przedstawic problem i wtedy GP zadecyduje, czy dac Ci skierowanie do gina, czy moze Cie sam wyleczyc

Gość w Anglii
bo do Polskiego musze zaplacic A ze robie sobie zeby teraz akurat to moze mi braknac kasy

musisz zobaczyć gdzie ginekolog przyjmuje na Narodowy Fundusz Zdrowia i sie tam zarejestrować tylko musisz mieć legitymacje ubezpieczeniowa.

ale u ang.też musisz zapłacić za wizytę to raz a po drugie polski lekarz lepiej cię zbada i wytłumaczy co i jak

Gość w Anglii
no czyli wszystko na temat, do GP po skierowanie, ktore pewne dostane bo mam jakas gulka malutka na otworze szyjki macicy. Tak jak sie kiedys myslam to przejechalam palcem na okolo otworu i jest dokladnie rowno jak to przy otworze powinno byc tylko jest male zgrubienie. A cytologia w normie robiona raptem pol roku temu

Gość w Anglii
Zamotaliscie ;) A i mi akurat wszystko jedno czy to polak czy anglik, nie wszyscy kalecza angielski, niektorzy maja opanowane nawet medyczne slownictwo. A mi zalezy zeby nie placic, bo chwilowo robie zeby i nie mam kasy, a martwie sie.

Gość w Anglii
Jeszcze raz: Jak sie kiedys mylam to przejechalam palcem na okolo otworu szyjki macicy i NIE jest dokladnie rowno jak to przy otworze powinno byc tylko jest male zgrubienie na obwodzie. A cytologia w normie robiona raptem pol roku temu

Gość Jakie pieniadze?>
Dlaczego u angielskiego sie placi? chyba glupoty gadasz. Idziesz do GP, jak on da rade to ok, jak nie to wysyla cie do najblizszego ginekologa, czesto do pokoju obok, do kogos kto sie w ginekologii specjalizuje i juz. Umawiasz sie normlanie w rececji na wizyte.

Gość ja też mogę powiedzieć
tak się złożyło że miałam dużo problemów ginekologicznych, wiele razy grzybicę, jakieś infekcje i jeszcze nigdy żaden GP nie wysłał mnie do ginekologa, zaczynam wątpić że taki istnieje w UK:0 pytał o objawy,ewentualnie wysłał do pielęgniarki na badanie laboratoryjne i tyle, przypisywał pigułki a nawet ostatnio jak byłam z innym problemem i skarżyłam się że moje libido po wielu latach brania pigułek niemal nie istnieje to ...kazał mi jechac na wakacje z mężem. szkoda słów.

Ja mam problem z barkiem i cudowali strasznie, dopiero po wielu bojach wyslano mnie do specjalisty! Po kilku miesiacach na solpadeinie, zastrzykach ze sterydow itd. Zamiast wczesniej wyslac do ortopedy, zarzadzic fizjoterapie i z glowy! Teoretycznie rzeczywiscie tak powinno byc: idziesz do GP, mowisz co ci jest GP stwierdzi czy sobie sam poradzi (po czym po pol roku i tak cie wysle do specjalisty) albo odrazu wysle cie do specjalisty. Z "gulka" na szyjce macicy byly idiota gdyby sam probowal leczyc. I tez nic nie wiem o oplatach. to przez NHS idzie - dlatego tak niechetnie do specjalisty wysylaja. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase.

Gość madziarakkkkaaAAAAAAAAAAAA
A moj maz dosta lod razu skierowanie od GP do specjalisty do szpitala wiec widac, ze nie zawsze probuja leczyc sami

ja bylam u gp i chcialam isc na badanie do gin.. bo wmialam maly problemik od dawna, i dostalam skierowanie:) niestety pielegniarka przeprowadza tylko cytologie. pozatym masz prawo nie wyrazic zgody na badanie przez pielegniarke:)( hodzi mi kies powazniejsze badanie) na wizyte u ginekologa czekalam az 2 miesiace...:(.

Gość w każdej przychodni
rodzinnej jest women's health surgery(przynajmniej powinna być ) najczęściej lekarz przyjmuje w niej w określone dni tygodnia i godziny nie jest to taki typowy ginekolog jak w PL ale GP "nie tylko od kaszlu" ;)

Do ginekologa trzeba miec niestety skierowanie, bo oni traktuja ginekologa jako specjaliste od powazniejszych przypadkow. GP leczy lzejsze przypadki, daje tabletki, a pielegniarka w lokalnej przychodni przeprowadza cytologie. Od czasu do czasu warto sie zbadac w GU Medicine (albo jak cos swedzi czy piecze), to jest przychodnia od chorob zakanych przenoszonych droga plciowa. Wystarczy tam pojsc i wszystkie badania przeprowadzaja w ten sam dzien, wlacznie z badaniem na obecnosc wrusa HIV(opcjonalnie, jesli sobie zyczysz).