Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ughiiiczka

Peeling dla 13-latki?? Można?

Polecane posty

Gość ughiiiczka

Hej, jestem tu nowa i bardzo spodobało mi się to forum, więc postanowiłam napisać. Otóż mam malutki problem, może nawet nie problem tylko bardziej pytanie... No więc tak: Mam córkę, która ma 13 lat i ona zapytała mnie ostatnio czy może sobie zrobić peeling dłoni, tzn. ma dużo takich białych skórek przy paznokciach i mówi, że chciała "odświeżyć" ręce, bo ma suche... Wiem, wiem, że część z was powie, że powinnam to wiedzieć lub coś w ten deseń.... ale nie wiem czy jej pozwolic? Nie chodzi mi o to, że jest za młoda i nie powinna "tak dla zasady", tylko o to czy coś jej się nie stanie z rękami? Czy jej skóra nie jest jeszcze za delikatna? Dodam, że jest alergiczką i nie wszystkie kosmetyki wolno jej stosować... A no i jeśli tak to z czego i jaki?? PS.Nie chodzi mi absolutnie o zabiegi u kosmetyczki, ale o jakieś domowe, sprawdzone sposoby.. Z góry dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, ze pomożecie...

Gość ughiiiczka
i co nikt nic nie wie?

Ale cóż jej się może stać?? Bez przesady. Sądze, że spokojnie możesz pozwolić córce zrobić delikatny peeling, a potem podsunać jakiś fajny krem nawilżający skórę, skor ma suchą skórę na dłoniach :) notabene, fajnie, ze dziewczynka chce dbać o siebie, trzeba podtrzymywać i pielęgnować takie nawyki, bez przesady i wbijania w ambicję oczywiście, ale w rozsądnych granicach :)

Gość juz odpowiadałam na ten temat
i nie wiem czy ktos moja wypowiedz skasował czy pytasz jeszcze raz tak o zeby popytac... drobnoziarnista sol+olej (badz oliwa z oliwek) wymieszac w szklance i pocierac dlonie...najlepszy peeling, tani, naturalny i zrobisz go w warunkach domowych.

Gość oczywiscie ze nic sie nie
stanie a skoro ma suche dlonie to niech raz na 2 tygodnie robi pelling i codziennie smaruje dłonie kremem. Kup jej jakiś delikatny krem do rąk z gliceryną i niech smaruje :)