Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabrysia20

jak ubrac maluszka w dzien wypisu ze szpitala?

Polecane posty

Witam serdecznie mam takie male pytanko..otoz jestem w ciazy a termin zblizajacego sie porodu jest na 27 kwietnia ale wiadomo jak to jest z tymi terminami trzeba byc przygotowana na wczesniejsze przywitanie maluszka...ale nie w tym rzecz natomiast nurtuje mnie pytanie co mam zabrac dla dzidziusia z ubranek na powrot do domu??? a moze ktora z was rodzila w tym samym czasie i wie jak ubrac malego??? czekam na odpowiedzi pozdrawiam

Gość pikna niezajoma it is me
Przebierz maluszka za strasznego klauna:)

Hej najlepiej na cebulke i nie za cieplo bo i tak to tylko jazda samochodem tak naprawde i pamietaj lepiej nie przegrzewac maluszka nawet jesli ma chlodne raczki to jest to zupelnie normalne.Trztmam kciuki za narodziny i latwy porod:)jakby co pisz cos tam jeszcze pamietam:)

Gość czy
Może w bodziaka na długi rękaw i pajacyka. W kombinezon i do domu:) Oczywiście kombinezon wiosenny, lekki. I czapka. Zawsze można wziąć koc na wszelki wypadek.

Gość xxxxxxyyy
dziecko nalezy po prostu ubrac stosownie do pogody - synka, ktory urodzil sie tez pod koniec bardzo cieplego kwietnia (ponad 20 st) ubralam w body, t-shirt na dlugi rekaw + polspiochy + czapeczka i przykrylam lekkim kocykiem. Poniewaz bylo cieplo juz w dwa dni po urodzeniu wychodzilam z nim na dwor - ubior podobny. Coreczka rowniez z kwietnia, rowniez juz bylo dosc cieplo (ok 20 st) - body krt rekaw + bawelniany dzianinowy pajacyk + czapeczka + lekki kocyk. Oczywiscie gdyby bylo zimniej dokladasz kolejna warstwe lub najlepiej okrywasz grubszym kocem - nowowrodki dosc trudno sie ubiera i one tego nie lubia wiec najlepiej postawic na prostote, jak najmniejsza ilosc ubran za to poslugiwac sie kocami i kocykami o roznje grubosci . W domu aby ulatwic sobie przewijanie zakladalam takim maluchom tylko body lub body+t-shirt na nogi skarpetki i oczywiscie kocyk lub dwa.