Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toomuchtears

czy powinnam zglosic sie do endokrynologa z takim wynikiem ?

Polecane posty

odebrałam dzisiaj wynik tsh mam 3,513 a norma jest do 4,000 ,w pazdzierniku robilam badanie anty TPO i wyszly w normie- te badanie zlecila mi endokrynolog mojej mamy , nie mialam usg szyji chociaz Ft3 i Ft4 wyszly mi FT3 3,83 norma jest do 4,2 Ft4 1,28 norma jest do 1,76 moja mama choruje na tarczyce dlatego wole sie zbadac nie wiem czy to ma znaczenie na tarczyce ale 3 miesiace nie mialam okresu, czesto jest mi zimno mam sucha skore i tradzik, sennosc i brak energii szybko sie mecze nerwowosc stany lekowe i czuje sie depresyjnie :/

Gość Marieta.
Witaj , koniecznie i bez względnie zgłosić się z tym do endokrynologa ja miałam anty TPO w normie ft4 w normie ale TSH zawyżone i to sporo . Pojechałam do endokrynologa , ta wysłała mnie na USG i okazało się , że mam za małą tarczycę od tygodnia zaczęłam leczyć się Jodem , endokrynolog zalecił mi jeden lek z mocniejszą dawką na 3 miesiące i drugi z mniejszą dawką na 3 miesiące czyli razem moja terapia ma trwać 6 miesięcy . Za pół roku znowu badanie TSH i kontrola . Mówię Ci z tą tarczycą to nie przelewki , już umów się na wizytę . Pisz co i jak :) Pozdrowionka :)