Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nękana telefonami

Czy można jakoś zaradzić na głuche telefony????

Polecane posty

Gość nękana telefonami

Od kilku miesięcy codziennie wieczorem zawsze ktoś do mnie dzwoni z numeru zastrzeżonego. Kiedy odbieram nikt się nie odzywa. Jeżeli nie odbieram to dzwoni do skutku. Tak samo jeżeli ja nic nie mówię. Będzie dzwonić, aż w końcu się odezwę. Już mi to działa na nerwy, czasem takie telefony dostaję również z rana. Dodam, że nie mogę zmienić numeru. Co można zrobić?

Gość nękana telefonami
Jeżeli wyłączę o tej porze, to będzie dzwonić z rana i po południu, więc wolę żeby to się działo wieczorem

Gość nękana telefonami
Kiedyś odebrał mój kolega, ale jak się odezwał, to osoba dzwoniąca automatycznie się rozłączyła. Historia się kilka razy powtórzyła, i nawet nie ma jak tej osoby zbluzgać...

Gość nękana telefonami
Koleżanka mi powiedziała, żeby zgłosić sprawę na policję, ale nie sądzę żeby to był dobry pomysł. Co o tym myślicie?

Gość mysle ze najlepiej
odbierac i od razu klasc sluchawke, niech kootas placi :-P

Gość nękana telefonami
Tak właśnie robię, ale najpierw i tak muszę się najpierw odezwać, bo inaczej ta osoba dzwoniła by w kółko. Tylko, że mnie już denerwują te wieczne telefony. Obawiam się, że to jest jakiś psychol :O

Gość mysle ze najlepiej
sprobuj sie nie odzywac tylko z kilkanascie razy odebrac i szybko sie rozlaczyc. Kazdemu sie znudzi, a przynajmniej zabuli kase.

Gość ta zalatuje psychozą juz
ja bym poszla na policję, takie wyglupy są śmieszne raz czy dwa, ale Ciebie regularnie ktoś prześladuje :O

Gość nękana telefonami
To już trwa kilka miesięcy, prawie pół roku i próbowałam się nie odzywać, nie odbierać, rozłączać się, straszyć, nawiązać rozmowę itd, ale to nic nie dawało. Teraz jedynie mówię "Słucham" i odkładam telefon, ta osoba pewnie również po jakimś czasie sama się rozłącza. To jest najskuteczniejszy z tych wszystkich sposobów, ale telefony nie ustają. Jednak się to nie nudzi tej osobie :O

Gość nękana telefonami
No tak, ale jak bym poszła przecież z tym na policję, to pewnie zostałabym wyśmiana :o Poza tym czy w ogóle istnieje taki paragraf, który mówi o podobnej sytuacji?

nie zostaniesz wyśmiana, a przynajmniej nie powinnaś być... policja na pewno jest w stanie ustalic kto dzwoni z tego telefonu

a na dręczenie jest paragraf :) A właściwie czemu nie możesz zmienic numeru?

Gość nękana telefonami
Mam telefon na abonament, a poza tym straciłam numery moich kuzynek, które mieszkają za granicą. Czekam aż się odezwą, aby nie utracić z nimi kontaktu. Nie sądzę, żebym na policji została potraktowana poważnie. Raczej zbagatelizują sprawę, a ja nie chcę się ośmieszać. Musi się coś stać poważnego aby można było to zgłosić.

Gość nękana telefonami
Tylko, że jak telefon jest wyciszony, to ta osoba dzwoni przez cały czas i mi blokuje linię, i osoby, które chcą naprawdę się ze mną skontaktować nie mogą się dodzwonić.

Gość fhgg
w telefonie jest opcja, zeby blokowac przychodzace nr (w tym nowszych od kilku lat tak jest) zadzwon do operatora to Ci powie

Gość nękana telefonami
w telefonie jest opcja, zeby blokowac przychodzace nr te zastrzeżone również można zablokować?

Gość kiepska sprawa
Moze jest opcja nie lacz z zastrzezonymi ale rownie dobrze interesant czy ktos tam moze miec zastrzezony i sie nie dodzwoni, bo telefon nie wie kto - wycina wszystkie zastrzezone.

Gość kiepska sprawa
I zglos na policje nekanie jest karalne, ze zastrzezony to nie szkodzi, znalezienie takiego delikwenta jest prosciutkie. Tylko twoj telefon nie wie kto dzwoni, operator wie doskonale ;) i na wniosek prokuratora dostaje dane delikwenta na tacy.

Gość nękana telefonami
rownie dobrze interesant czy ktos tam moze miec zastrzezony i sie nie dodzwoni, bo telefon nie wie kto - wycina wszystkie zastrzezone. Wzięłam to również pod uwagę, ale chyba jednak wolę to niż te wieczne wydzwanianie :O Jutro postaram się to załatwić, i mam nadzieję, że położę kres tej sytuacji... Dziękuję za rady ;)

Gość kiepska sprawa
Jak jest taki jebniety na jakiego wyglada to kupi prepaida za 5zl i bedzie dalej tarabanil.... to by bylo zbyt proste.

Gość nękana telefonami
Jak jest taki j**niety na jakiego wyglada to kupi prepaida za 5zl i bedzie dalej tarabanil.... to by bylo zbyt proste. Faktycznie, pewnie tak by właśnie było :o Mimo wszystko nie chcę tego zgłaszać na policji... Można jakoś na własna rękę się dowiedzieć kto to jest? Czy np. operator poda mi numer tej osoby?

Gość nękana telefonami
Zgadzam się, najprawdopodobniej jest to jakiś psychiczny "wielbiciel" :O Nie sądzę, żeby moje koleżanki bawiły się w coś takiego. Jeżeli chodziłoby o jakiegoś wroga, to pewnie zachowywałby się inaczej. Może by groził itd, ale nie tak jak ta osoba :O

Gość nękana telefonami
A bawiłbyś się tak przez pół roku?

bardzo niemadrze postepujesz nie zglaszajac tego idz na policje - powiedz,ze cie nekaja telefonami od pol roku nie wysmieja cie - jak by tak zrobili - idziesz do kogos wyzej po czym oni kieruja pisemko do twego operatora i ustalaja kolesia i robia mu kuku czy cos :) i koles bedzie mial przerabane jednym slowem

:) bedzie miec nieprzyjemnosci ten ktos,tudziez ktosiowa i chu.. :P

Gość nękana telefonami
Co do wrogów, to uważam, że znajdzie się bardzo dużo ludzi z mojego otoczenia, którzy nie darzą mnie sympatią. Mimo to zawsze stronię od podawani ludzio mojego numeru telefonu. Dlatego pomyślałam, że to może być jakiś facet, z którym wcześniej się spotykałam itp.