Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kpowp

Ile kosztuje was miesiecznie utrzymanie dwóch kotów niewychodzacych?

Polecane posty

Gość kpowp

Ile to kosztuje? CHodzi o zwirek i jedzenie - ile tpo na miesiac wychodzi?

Gość kpowp
Ale prosze o podanie kosztu ogolnego.

Gość aleamanda
jamam2kotyinajważniejszeżesąanieilepłacealecośnaoko200

Gość 12345654321
Zalezy ja moge napisac jak jest z jednym kotem np moge kupowac zwykly bardzo dobry zwirek Benek 10 l za ok 15 zl i to starcza na 4 tyg albo moige lupic Benek zapachowy 10 l za 24 zl tez na 4 tyg. Chrupki raz dziennie 30- 40 dag dag starczy na tydzien i mieszam troche badziewnego whiskasa bo lubi cos na klebki wloswe i royala. Suche kot musi jesc zeby scierac kamien nazebny.Chrupki wychodza 4-5 zl tygodniowo Do tego 2 posilki np gotowane sercka albo zoladki 6-7 zl kg a na jeden dzien zje 20 dag. Czasem jakas tania rybke ugotuje albo np bialy ser za 1 40 gr ktory je caly dzien. Kot np bardzo lubi zolty ser wiec zje 2 plasterki na posilek i jest najedzony. Czasem dojadza to czego ja nie zjem ale oczywisce nie moze to byc wszystko bo nie wszystko koty moga jesc. Trudno mi policzyc bo moj kot ma bardzo urozmaicony jadlospis Mysle ze ze zwirkiem 60-80 zl zalezy jaki zwirek i czy wiecje dojada po mnie czy cos kupuje specjalnie dla niego.

Gość tuuuuutmiii
Wydaje okolo 60zl na dwa koty. Zwirek- cat;s best eco plus- wychodzi jakos 8 zl na miesiac ( kupuje 40l). Do tego karma taste of the wild- koszt 113 zl- wystarcza na 2,5 mies na dwa koty.

Gość 12345654321
tuuuuutmiii Twoje koty sa tylko na chrupkach?? Zadnego miesa??

Gość ...ups
Ja mam 1 kota. Kot nie jada ludzkiego pokarmu, tylko "koci", typu puszka Kite-kat i sucha karma. Czasem tylko żółtko, masło lub trochę śmietany ..... bo lubi. Utrzymanie miesięczne kosztuje mnie ok 70 zł. Mowa jest o samym wyżywieniu, bo 2 x 10 kg żwirku wystarcza kotu na sezon zimowy, a gdy przyjdzie wiosna, to wychdzi na dwór. Nie wliczam w to surowrgo mięsa, gdyż daje mu wtedy, kiedy my jemy mięsny posiłek tzn. 3 x w tygodniu, odkrajam mu garstkę mięsa przed obróbką i nie odczuwam aż tak tych kosztów. Ponieważ to jest kotka, to 2 x do roku kupuję tabletki anty .... :D:D, które dostaje regularnie.

Gość 12345654321
P.S. Autorko zaznaczam ze ja mam kotke i do tego taka filigranowa dame ona nie je duzo ale glodomory sie tez zdarzaja.

Gość tuuuuutmiii
to strasznie duzo .. Kite kat jest zly, a poza tym wychodzi duzo drozej niz zdrowe karmy.. To samo z piaskiem..

Gość tuuuuutmiii
Tak same chrupki- chrupki dobrej jakosci wystarczaja bo maja w sobie 70% miesa. Poczytaj wiecej o tym.

Gość 12345654321
tuuuuutmiii Jak kto woli mnie weterynarze zalecali jak najwiecej miesa i natulanych pokarmow a chrupki jako uzuplenienie nawet majac na mysli te najlepsze.

Gość 12345654321
Pozatym dobra karma bywa nie raz drozsza od jakis zoladkow czy serck albo ryby.

Gość 12345654321
Moj kot lubi tez serki topione pasztety chleb z maslem i gotowana marchewke-weterynarz nawet doradzal to zamiast chrupkow.

Gość ...ups
Kot nie powinien jadać chleba! To nie człowiek.

Gość 12345654321
...ups Kot powinien jest wylacznie mieso no ale coz nie stac mnie na to wiec karmie go inaczej przy konsultacji z wetem ktory przeciwko chlebowi nic nie ma.

Gość ...ups
A propos puszek Kitekat, dlaczego sądzicie, że są złe???

Gość 12345654321
...ups Poczytaj ile maja miesa w srodku i co w nich naprawde jest

mam dwie sterylizowane kocice niewychodzące żwirek i kulki kupuję via net, wychodzi taniej i pod drzwi kurier przytacha (na krakvet.pl - i to nie jest reklama) jeden taki zakup to lekko ponad 100 zł (od 100 zł mają przesyłkę za darmo) - żwirek hilton albo superbenek, żarcie purina cat chow różne rodzaje, na sierść, drogi moczowe, dla sterylizowanych - mieszam i daję mieszankę czasem mięso, raz-dwa razy w tygodniu, surowe, to, które sami jemy, czasem puszka kocia za 3 zł taki zakup wystarcza mi na 1,5 - 2 miesiące raz na pół roku trzeba odrobaczyć, 20-30 zł na 2 koty koszty wzrastają, kiedy kotek jest mały - szczepienia no i kiedy choruje, oczywiście

co do chleba koty mamm "z ulicy" i młodsza poprostu rzuca sie na bułkę czy chleb, jak jem - pewnie przyzwyczajenie z ciężkich czasów - i co? mam jej nie dać, bo to ludzkie jedzenie? no bez przesady stara za to od jakiegos czasu przepada za mlekiem - też mam nie dać, bo sie nie powinno? daję i jestem zadowolona, bo mam szczęśliwe kociorki :)

Gość ...ups
Powim ci tylko, że kiedyś mój kotek jadał pokrojone kanapki. Ale dostał ...."alergii"..... nie wiem, co to było i kilku weterynarzy też nie wiedziało. Poprostu żaden wet nie był w stanie określić, co kotu dolega i co za tym idzie, wyleczyć go. Kot zaczął bardzo drapać szyję (tylko szyję). Drapał tak, że wydrapał sierść i dalej zaczął ..... drapać skórę, aż do krwi. Krew podeszła pod pod naskórek i nie schodziło to, a wręcz przeciwnie w miarę drapania rana się powiększała. No i nie ciekawie wygłądał kot z zakrwawioną szyją.....zdany przez wetów na przypadek losu. Zmieniłam diametralnie dietę i od tamtej pory kot już chleba nie dostaje. Po czasie problem zdrowotny ustąpił sam.

Gość 12345654321
ups.. wiesz co ludzie tez moga miec uczulenie na chleb czy na inne produkty ktore moze jesc kto np na jajko czy mleko.

Gość 12345654321
no i slusznie ktos tu napisal o innych kosztach Raz w roku szczepienie na jedneog kota 45 zl i raz w roku odrobaczanie przed szczepieniem 7 zl rzadko bo niewychodzacy sterylizacja 160 zl