Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megunia1985

Czy wasze 2-latki śpią jeszcze w dzień?

Polecane posty

Mój synek(skończył 2 latka w lutym) ostatnio sypia po obiedzie 1,5godz, a potem niestety późno usypia na noc ok 22.00. Wczoraj się zbuntował i nie chciał zasnąć w dzień, więc usnął wieczorem o 20.00, a wstał o 8.00. Zastanawiam się czy można już go oduczyć spania w dzień, skoro w nocy prześpi 12godzin?

Gość ja 1987
mój ostatnio spi po 2-3 h a wczesniej sypial tylko 1h. Wstaje ok 7 rano 11-12 idzie spac (2-3h) i wieczorem ok 19-20. Dodam ze tez w lutym skonczyl 2 latka

moja lilka konczy 2 lata w kwietniu a w dzien jeszcze z reguly sypia tak ok 1-2h. tez pozniej chodzi spac wieczorem (spi w nocy z reguly od 22 do 7-8). oczywiscie zdazaja sie dni ze nie spi w dzien i wtedy juz o 20 pada no ale to rzadkosc.

Witam. Mój synek 21 lutego skończył 2 latka i w dzień śpi około 2 godzin. Wieczorem chodi spać o 22 i budzi się o 8-9 rano.

No to śpioszek z niego :) Ja swojego muszę najpierw 1,5 godz usypiać żeby usnął na te 1,5 :) więc nie wiem czy jest sens to dalej ciągnąć. Słyszałam że dzieci powinny przesypiać się w dzień do 3roku życia. Mój starszy syn też nie należał do wielbicieli spania w dzień...

Moja za kilka dni kończy 3 lata a w dzień jej się zdarzy jeszcze zdrzemnąć. Myślę, ze jak ma ochotę spać to czemu nie :) Sama czasem bym się chętnie położyła :D Ale nie zmuszam małych do spania. Jak nie chcą to nie, więc są dni ze i mały (19 miesiecy) i mała nie śpią w dzień wcale, a zasypiają wieczorem kolo 18. :D

Gość ja 1987
to ja widze ze moj to spioch straszny:P u nas nie ma opcji nie spania w dzien bo chodzi zmierzly, pada juz o 18 i cala noc jeczy a rano wtedy wstaje o 5-6;/

różne sa dzieci :) moja ma 16 miesiecy i zdarza sie ze nie śpi w dzień, ale jak już spi to w wózku na spacerze... zato w nocy śpi po 12 godzin :)

Gość aaaaaaaaaaaniuniaaaaaaaaaaaa
A moja ma 4,5 roku i jak nie idzie do przedszkola to też śpi(w przedszkolu nie, ale wtedy w samochodzie jak wraca to się prześpi) i to 2 godziny:) Po tych 2 godz.trzeba ją budzić, bo dobrowolnie to rzadko wstaje, a potem idzie spać ok 21,30-22.Wstaje o 7,15, a jak wolne to o 8 czasem później.Ale od urodzenia śpioch.Miała 4 miesiące, jak regularnie zaczęła noce przesypiać.I żeby nie był-do spania nie zmuszałam i nie zmuszam.Taki typ się trafił:)))

No i zasnął :) Pewnie dlatego, że od rana po podwórku biegał z braciszkiem to się zmęczył :) Mój maluch to ma tak, że musi mieć 6 godzin przerwy między jednym spaniem a drugim tzn. jak wstanie o 8.00 to zaśnie dopiero o 14.00, jak wstanie o 15.00 to zaśnie na noc najwcześniej o 21.00.