Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komoda

Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość komoda

Bardzo proszę o pomoc doświadczone mamy. Czy 4 miesięcznemu dziecku można już podawać kaszkę? A jeżeli tak, to jaką? Czym zagęstnić mleko? Kaszką ryżową, czy kleikiem , czy czym, bo pojęcia nie mam.

mleko zagęszczałam kleikiem ryżowym a kaszkę podawałam łyżeczką (juz 4 miesiecznemu) kaszka ryżowa z owocami (na poczatek z jabłkiem) robiłam na jej mleku modyfikowanym

Gość komoda
A...czyli mleko zageszczać kleikiem ryżowym i dodatkowo podawać kaszkę jako osobny posiłek? Mąż kupił kaszkę mleczno- ryżową z bananami z bobovity. Tam już jest mleko modyfikowane. Lepsza taka czy na mleku, które pije mały?

tak, kaszke podawałam jako osobny posiłek. skonczyła 4 miesiace to zaczeła pic mleko 2 razy dziennie (rano i wieczorem) do tego kaszka na gęsto łyżeczką, obiadek i deserek (powoli wprowadzane oczywiscie)

kaszki mleczno-ryżowe są na mleku modyfikowanym nr 2, które podaje sie po 6 miesiacu. do tego czasu lepiej podawac kaszki ryżowe i robic na mleku modyfikowanym nr 1

Gość komoda
Czyli 4 miesięcznemu maluchowi można już podawać kaszkę na jego mleku modyfikowanym? A np. na noc zagęścić mleko kleikiem ryżowym? Przepraszam, że tak się dopytuję, ale chcę się upewnić:)

tak, można :) wprowadzaj jednak po kolei. najpierw zacznij od zageszczania mleka kleikiem, po jednej miarce do butli, codziennie zwiekszaj ilosc kleiku. potem spróbuj podac kaszke ryżowa na jego mleku modyf. to tez są dla niego nowości i trzeba je wprowadzac powoli :)

Gość komoda
Bardzo dziękuję:) Czyli na razie odpuszczę sobie tą kaszkę mleczno- ryżową. I zacznę od kleiku ryżowego do butli z mlekiem, a potem kaszkę na jego mleku. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam:)