Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxks

jakie zabawy z dzieckiem upośledzonym?

Polecane posty

Gość xxxks

mam takie pytanie do was.czy moze ktos z was zna jakies zabawy dla dzieci z upośledzeniem umysłowym?

Gość *30*
w jakim wieku jest to dziecko??

jaki to rodzaj dysfunkcji rozwojowej i w jakim stopniu dziecko jest niepelnosprawne intelektualnie?

Gość *30*
np. zabawa w sklep :D

ja polecalabym zabawy z wszelkiego rodzaju materialami o róznej fatkurze- można na początku do pudełka po butach wsypać ryż- nie gotowany- i siedząc za dzieckiem ,trzymając jego dłonie zanurzac dłonie w ryżu, przesypywać ten ryż, to samo można robic z fasolą, grochem. z doświadczenia wiem,że dzieci niepełnosprawne uwielbiają rytmiczną muzykę, a co wiąże sie z tym wszelkiego rodzaju grajace zabawki.

Gość xxxks
nie wiem dokladnie jaki to stopien uposledzenia ja jestem dopiero na poczatku stazu i nigdy wczesniej nie mialam doswiadczenia z takim dzieckiem musze sie dopiero dokladnie wypytac pani prowadzacej co i jak...;)to dziecko a wlasciwie dziewczyna jest bardzo zamknieta w sobie caly czas tylko mowi ze nic sie jej nie chce robic,jest tez bardzo nerwowa wrecz agresywna wiem ze najwazniejsze jest dobre podejscie ale dopiero sie tego ucze

Gość taa niedobra pupa
przy upośledzeniu umysłowym często jest też autystyczność- stąd właśnie ta agresja. Wkurza mnie, że niektórzy ludzie co zajmują się takimi dziećmi co dzień nie rozumieją tego - i mówią że dziecko jest złośliwe - co jest bzdurą. Ale trzeba uważać - i jak nerwowo reaguje bo ktoś siada blisko - to trzymać dystans. Może mieć wyostrzone zmysły - może ją denerwować nadmierny hałas, silne zapachy perfum. Podejrzewam że pewnie lubi zwierzęta... Materiały sypkie to tez dobry pomysł...

Gość i uwazac na to w jakim
towarzystwie sie dziecko obraca. moja kolezanka ma upośledzonego syna [jest juz dorosly] wkręcił się w jakieś nieciekawe towarzystwo i go okradli, biedak nawet nie wie kto :(

Gość xxxks
tak takie dzieci sa bardzo wrazliwe i trzeba podchodzic do nich bardzo ostroznie niestety tam gdzie jestem na stazu widze calkiem odwrotne podejscie:-/żal!

Gość śpij maciusiu jutro się
pobawimy :D

Gość możesz popisać
na kafeterii to takie dzieci się ucieszą

Gość xxxks
dziekuje za podane propozycje zabaw postaram sie z czegos skorzystac:-)

Gość Doctor is in
Jako lekarz psychiatra uważam iż zwierzęta to fantastyczny pomysł-np.zabawa w berka ze wściekłym psem. A poza tym-elektrowstrząsy, łaskotanie genitaliów itp. poza tym przydatne są alkohol, narkotyki i PAWULON;) Gdyby to ostatnie nie pomogło zalecam kastrację/sterylizację w celu ograniczenia jednostek chorobowych.

Gość tu sie pyta pyta
baw się w Głupiego Jasia,idź do specjalisty,a nie pytaj na kafe,bo wyjdzie ,że i ty jestes upośledzona