Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haelucynogenna

Antykoncepcja, antybiotyk i okres w trakcie !

Polecane posty

Gość haelucynogenna

Witam, mam dlugie kolejki do ginekologa, a zalezy mi na czasie: Od jakiegos czasu stosuje antykoncepcje hormonalna, koncze drugie opakowanie, ALE... wszystko było OK, pierwsze opakowanie, przerwa i okres, zaczęłam drugie i w trakcie brania poważnie się rozchorowałam. Miałam dwa antybiotyki (jutro mija tydzień odkąd je odłożyłam), kroplówkę i generalnie bardzo wyniszczony organizm. Przez caly ten czas bralam antykoncepcje. Gdy skonczylam antybiotyk przyszedl mi okres ! Po mimo ze do konca opakowania bylo niecale dwa tygodnie. W tym momencie zostaly mi jeszcze trzy tabletki i teraz nie wiem co robić. Wiem, ze antykoncepcja stracila swoja sile w trakcie brania antyb. oraz kilka dni po nim. Nie wiem czy robic przerwe (i czekac na 3 okres w ciagu 30 dni!!!!) czy moze zaczac kolejne opakowanie BEZ przerwy, ale czy wtedy albo w ogole czy w jakimkolwiek przypadku jestem teraz zabezpieczona?

Gość bojabojaboja
Myślę, że w tej sprawie powinnaś zadzwonić do lekarza. Bo w tej sytuacji ma znaczenie jakie leki przyjmowałaś. Zajrzałam w ulotkę i jest wyraźnie napisane, że w takich wypadkach powinien doradzić lekarz co zrobić dalej. Ja bym wolała na Twoim miejscu nie działaś na własną rękę, żeby sobie nie zaszkodzić.