Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A zapytam Was....

Pampersy do szpitala 1 czy 2 ??

Polecane posty

Gość A zapytam Was....

Jakie pampersy do szpitala dla maluszka 1 czy 2 ??

Chyba, że podejrzewasz większe dziecko to 2 :) Tzn jeśli lekarz po usg podejrzewa, choć wiadomo, że to nie zawsze się sprawdza. Waga dziecka na usg ze stanem faktycznym :)

Gość A zapytam Was....
Bo niby 2 są od 3 kg, a mały na pewno będzie ważył ponad 3 kg dlatego się zastanawiam :)

Gość A zapytam Was....
A powiedzcie mi jeszcze na ile starczy jedna paczka 43 szt ? :) Czy starczy jedna czy od razu kupic dwie lub jedną większą?

Gość jedynki
2 będą dobre powyżej 4,5 kg noworodki są szczupłe, nawet jak więcej ważą, nie mają dużo tkanki tłuszczowej, a i tak tracą wagę urodzeniową bierz jedynki, 2 za duże i kupka wyleci górą i bokiem

Moja kobietka była w szpitalu 7 dni. Mały "zużył" 1,5 paczki, no może nawet trochę ponad.

Gość jedynki
8-10 sztuk na dzień, kup dużą pakę :) trzeba zmieniac po każdej kupce, najrzadziej co 3 h, a czasem co godzinę nawet i krem do pupy polecam nivea baby z cynkiem, lepszy od sudocremu

W szpitalu nakrzyczeli na jedną kobietę, że jeżeli dziecko nie ma odparzeń, to ma nie smarować, bo przyzwyczaja pupę do kremów itd.

Gość jjfdsk
na początek 1 chocby dziecko bylo duze, moja urodzila sie z wagą 2750gr i nosila do 2 miesięcy 1 jak juz potem miala okolo 4,5kg to zaczela nosic 2, wczesniej probowalam je jej dac ale pomimo tego ze miala ok 3kg kupka byla żadka i wylatywała każdą "dziurą" nie przylegającą do ciałka....

Gość A zapytam Was....
Więc tak zrobię :) Ślicznie dziękuję za rady :)

43 szt starcza Ci góra na 3 dni na początku.W pierwszych dniach, jesli dziecko je z piesi, bedzie robiło kupke co 1-2godz,przez cała dobe, wiec pieluche bedziesz zmieniac ok 10-12 razy na dobe. :) wiec mozliwe nawet ze jesli w szpitalu bedziesz po porodzie 3doby (jak to zazwyczaj bywa ,gdy rodzisz naturalnie i wszystko ok)to nie starczy Ci to opakowanie 43szt. Ja byłam w szpitalu 8dni i zuzyłam 2 opakowania pampersów x 43szt i napoczęłam opakowanie Huggiesów:)

Gość A zapytam Was....
A właśnie zapytam jeszcze... :) Czy cały czas stosowałyście tylko pampersy czy po kilku np. dniach przeszłyście na inne pieluszki? Tak jak widzę u koleżanki np. Huggisy ? :)

Gość jjfdsk
ja osobiscie nie polecam huggiesów, próbowałam z nimi juz kilka razy ale najzwyczaj są za sztywne

Gość jjfdsk
później juz kupowałam z tesco opakowanie fioletowe jak sie nie myle to były 3, 1 i 2 kupowalam pampers, choc jak mowie próbowałam huggiesów ale nie sprawdzily się, co pampersy to pampersy

Pampers, Huggies, Happy i Dada z Biedronki. Zostaliśmy przy Dada i Pampersach na zmianę ich używamy :)

Gość jedynki
pampersy najlepsze huggisy i bella happy są sztywne i nie zatrzymują zapachu kup pampersy w promocji w realu, carrefour czy tesco są takie jumbopacki po 96 sztuk, kup od razu 2 paki

Gość do szpitala wzielam nr 2
dziecko mialo 3 kg i byly w sam raz potem stosowalam na zmiane Pampers i dade (jak mialo juz z miesiac), na noc zawsze Pampers

ja zuzylam tylko te 2 opakowania pampersów a potem przeszlam na huggiesy-moim zdaniem byly lepsze tansze i ladniejsze:) uzywalam ich ok 3m-ce, w rozmiarze 1, potem 2, a rozm 3 to dla mnie porazka (siki wylatuja bokiem):o i uzywam teraz Lidlowsklch Toujoursów rozm3 (4-9kg),jak dla mnie bomba :) choc o dziwo drozej wychodza niz huggiesy

Gość A zapytam Was....
To chyba będę musiała sama wypróbowac i zobaczyć, które później będa mi najbardziej odpowiadały :)

Gość jedynki
no właśnie, najlepiej sama wypróbuj :)

Gość jjfdsk
dokładnie, sama sprawdzisz - myslalam ze tylko ja mam takie odczucie co do huggiesow ale faktycznie uzywalam tylko 3 takze nie mam porównania z innymi rozmiarami,teraz moja ma przeszlo rok i dalej jedziemy na 4 z tesco, czekam az azcznie chodzic z pierwszym siusiu na nocniczek

Gość A zapytam Was....
Tak, że jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady :)

Gość jedynki
ja miałam huggies premium i classic classic nie kupuj, porażka, tak samo happy premium mogą byc ale i tak pampersy najlepsze i zostaję przy nich

Gość A zapytam Was....
Także * :D :)