Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnatalciaa20

Zapalenie szyjki macicy

Polecane posty

Gość nnatalciaa20

Mam takie pytanie. Gdy byłam u mojej ginekolog ostatnio, ok 1,5 miesiaca temu to stwierdziła ona ze mam wlasnie to zapalenie i przepisala w pierwszym miesiacu 2 opakowania gynalgin a na kolejny 2 opakowania betadine. Po czym zapisala mnie na wizyte za pol roku, gdy skoncza mi sie juz tabletki antykoncepcyjne. I teraz nie wiem czy to oby na pewno sie wyleczylo po tych tabletkach? I jakie jest ryzyko jeżeli nadal bede chora a do ginekolog pojde dopiero za 4 miesiace? Dodam że moja ginekolog powiedziała że jest to bardzo male zaczerwienienie wielkosci 2-3 milimetrow.

Gość hmmmmmm gynalgin
i betadine..... to moze zwykłe zapalenie bakteryjne albo grzybica pochwy a nie szyjki macicy

Gość hmmmmmm gynalgin
a zaczerwienienie to moze byc nadżerka, od tego sie nie umiera i sa sposoby leczenia, np krioterapia bardzo skuteczna i nie skracajaca szyjki macicy tak jak wypalanie

Gość nnatalciaa20
Nie wiem juz sama. Ale gin mowila najpierw ze to taka niewielka nadzerka po czy stwierdzila ze tylko zapalenie

Gość hmmmmmm gynalgin
po zastosowaniu tych leków bedziesz miec bardzo wyjałowiona pochwe bez tzw dobrych bakteri, dobrze jak w miedzy czasie bedzie łykac jakies probiotyki dla kobiet a po kuracji dopochwowo przyjmowac np. lactovagical

Gość nnatalciaa20
Zapomniałam dodać ze cytologia wyszla calkowicie poprawnie

Gość hmmmmmm gynalgin
przy nadzerce wychodzi przewaznie II grupa cytologii z jakims zapaleniem

Gość hmmmmmm gynalgin
niektórzy lekarze maja pogląd ze nadzerka to nic strasznego, ponoć jak kobieta planuje zajsc w ciaze to nie wykonuja zabiegów w celu wyleczenia nadzerki bo po porodzie rozerwana szyjka macicy zrasta sie regeneruje i nadzerka sama znika

Gość nnatalciaa20
Tylko ze ja mam 20 lat i nie planuje miec dzieci na razie. Wydaje mi sie ze gdyby to byla nadzreka to moja ginekolog kazala by mi przyjsc na wizyte po zakonczeniu przyjmowania tabletek i globulek a skoro tego nie zrobila a cytologia jest dobra to moze to rzeczywiscie jakies zwykle zapalenie i byla pewna ze po tym leczeniu minie dlatego nie umawiala sie ze mna na wizyte. Mam przynajmniej taka nadzieje

Gość SbS
Jakbym miala jakiekolwiek watpliwosci to po prostu umowilabym sie na kontrole i tyle. Albo na konsultacje do innego ginekologa. Zeby uniemozliwic nawrot zapalenia i wspomoc leczenie mozesz brac Lacibios femina.