Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samerr

6 m-cy i mówi baba . czy nie jest za wysoki?

Polecane posty

Gość kjhd
o kurwa zdesperowana czytasz to jesteśmy dwoma duszami w jednym ciele... friderika czyli jak te Twoje wróżby się tak samo sprawdzaja to niepotrzebnie się martwiłam;)

Gość kjhd
zamysjak to co robi moje dziecko to akurat nie Twoja sprawa...

Gość kjhd
zamysjak ale ktos juz tu napisał, że jestem nienormalna matka...bo nie podniecam się kupkami, osiagnięciami , wzrostem, wagą dziecka...

hehe no czytam czytam.. dobre z tymi dwoma osobami w jednym :P moj syn ma 17 miesiecy, nie mierzylam go dosc dlugo juz bo ostatnio jak mial 10 miesiecy, ale nie pamietam ile mierzyl, jakos normalnie.. kazda normalna matka wychowuje swoje dziecko tak zeby umialo sie samo soba zajac i samo pobawic, ja mam tyle roboty ze nie mogalbym siedziec ciagle przy dziecku, pobawie sie z nim chwile i ide do swoich obowiazkow a inne mamuski (takie co to non stop siedza z dzieciakami ) potem mi sie skarza ze jak to jest ze one nie moga do kibla wyjsc zeby dziecko sie pod drzwiami nie darlo jak oszalale. zdarzaja sie tez takie przypadki ze mama kupe cisnie a dziecko siedzi jej w tym czasie na kolanach.. no wychowujcie swoje dzieci na takich maminsynkow i mamincoreczki i zobaczycie jak bedziecie mialy przechlapane w przyszlosci jak nie bedziecie sie mogly na krok od nich ruszyc.

do autorki : a pomyśl, że są dzieciaki, które urodziły się o wadze 5,400 i wzrost ponad 60 cm :D sama znam kilka takich przypadków, i dzieciak po kilku tyg wyglądały jak kilkumiesięczne :D teraz nie są jakimiś kolosami zwyczajni ludzie. A wydaje mi się, że lepiej jak takie duże się urodzi bo mocniejsze, szybciej zacznie siadać, bajukać (raczkować), a nawet chodzić ;) w mojej rodzinie był przypadek jak 9 miesięczne dziecko zasuwało na dwóch nogach jak biegacz :D hehe

Gość kjhd
No własnie najgorsze są takie mamuski, które cały dzień z dzieckiem na podłodze siedzą...nawet nie maja czasu siebie jakos ogarnac, a potem się dziwią, że mężowie je zdradzają...bo taka jedna w tłustych włosach i brudnym dresie po domu zapieprza...a jak mąż przyjdzie do domu, to tylko opoiwadają jaki kolor miała kupka dziecka...ja wszystko rozumiem, ale trzeba byc tez troszeczkę egoistka;) tak jak my;)

aha a ten rentgen kosci mial bo urodzil sie niski 49 cm a majac 6 miesiecy mial 70cm, czyli 21 cm urosl, przybral tez proporcjonalnie, bo waga urodzeniowa 2,5kg a w wieku 6 miesiecy 8kg, po prostu z malenkiego dziecka urosl do normalnych rozmiarow. ale to juz byl jakis sygnal strzegawczy dla pediatry.

Gość kjhd
Zdesperowana dobrze, że nie napisałaś ile Twoje dziecko miałao wzrostu jak miało 10 miesięcy, bo moze pod wpływem aautorki na głowę bym dostała...jakby moje okazało sie niższe;-)

Gość blblblblblblblblbl
a dla mnie samer i ta cała friderka to jedna osoba, bo to nie mozliwe zeby były dwie tak samo pojebane osoby . Tok rozumowania ponizej normy gimnazjalisty , nie obrażajac oczywiście gimnazalistów. moim zdaniem autorka sama ma obawy ze jej dziecko jest za dużym kolosem i sie czepia koleżanki z normalnym dzieckiem . a wyawianie bababa itp, to żenada , ze autorka nie słyszała o gaworzeniu ... taka madra jest , niech sie zapyta tej mądrej lekarki co jej powiedziałą ze 6 miesięczne dziecko o długości 77 cm , jest przecietne .

Gość kjhd
to nieżle Twój maluch urósł...nawet nie wiedziałam, ze taki gwałtowny wzrost może o czyms świadczyć...

Gość kjhd
blblblblblblblblbl tez jestem tego samego zdania;)

nie rozumiem takich ludzi. Ksiązeczkę zdrowia dziecka masz? Otwórz na ostatnich stronach i przyjrzyj się siatkom centylowym! Twoj jest wysoki, a czy to dobrze czy zle to lekarz ci odpowie. A ta licytacja z kolezanka to na poziomie przedszkola jest :O

Gość zamysjak
przeciez kjhd nie ma dziecka. juzdawno byje szła nakarmic, pobawic się, przewinąć czy na spacer isc a nie kisic się przd kompem.

moja ma ponad 2 lata i 83 cm, chyba sobie powinnam w leb strzelic ze takiego kurdupla urodzilam :O a swoja droga to ta lekarka jakas walnieta conajmniej, o ile faktycznie tak powiedziala bo jakos watpie

Gość kjhd
no to Cie zaskoczę bo dziecko mam...i nie należy do takich dzieci, które wiszą przy nodze i się z mamą nie rozstają...a o godzinach spacerów, sorry ale decyduje ja...

ja mam dziecko i jakos tu kisne hehe. zalezy jak sobie je wychowasz, dziecko nie potrzebuje calodobowej opieki, moze sie zajac soba, pobawic samo godzine i nawet na mame nie spojrzy. a co maja robic te mamuski ktore maja po 3 i wiecej dzieci, jakby one mialy sie zajmowac wszystkimi dzieciakami caly czas to by na leb jej te dzieciaki weszly. trzeba miec czas na siebie, na to zeby pomalowac paznokcie, zeby poczytac ksiazke czy zajac sie swoim hobby, i gwarantuje, ze jak dziecko jest kochane rozsadnie to jest szczesliwe. moj syn sie tak bawi caly dzien, jedzenie mu daje do reki - sam je ile chce, przychodzi od czasu do czasu sie pobawic ze mna, poprzytulac i wraca do swoich zabawek.

Gość Wasz mąż__
głupia koza

kjhd --> taki gwaltowny wzrost moze swiadczyc o nieprawidlowej gospodarce hormonalnej. musialam go brac na rentgen - przeswietlili mu nadgarstek i w ten sposob okreslili wiec koscca. bo mieli podejrzenia ze za szybko rosnie. ale teraz sie uspokoilo. kurde ja sie pochlastam chyba ze moje dziecko jest takie.. przecietne!

Gość kjhd
zdesperowana Ciemnocie i tak się tego nie przetłumaczy, bo wszsysy myślą , że jak kobieta ma dziecko to musi bezgranicznie mu sie oddać., że nie można go z oka spuścić, bo może sie prze przypadek pzrewrócic, że sam się nie może zabawkami bawić, bo sobie może krzywdę zrobiC( np połkjąć klocka wielkości mandarynki;),ale sa dzieci, które potrafią się zając same soba i wierz mi, że one dadzą sobie lepiej rade w przedszkolu, szkole...no ale cóż my to chyba wyrodne matki jesteśmy;-)

Gość kjhd
To dobrze, że z Twoim maluchem wszystko juz o.k... niektóre kobiety maja problem z tym, że dziecko mniejsze, większe, grubsze, chudsze...ale przecież najważniejsze jest to, żeby było zdrowe...bo jak zachoruje na jakąs poważną chorobę, to nawet \wzrost mu nie pomoże...

Gość weroniśka.w
kjhd jest panną z dzieckiem:) znam ją z innego topika. Tam tez na niej wieszały psy za chamskie teksty.

Gość zamysjak
zdesperowana gada sama ze sobą kjh i sobie tam słodzą.Ciekawe na jak długo:)

Gość kjhd
jestem spod lublińskiej wioski.

Gość ej powiedz
moja ma 14 mies i mierzy 79cm. wazy 10,5kg. i co? moze cos z nia nie tak???? :O

Gość kjhd
mam25 lat i facet mnie zostawiłz dzieckiem , gdy miało 2 miesiące. No cóż,moja wina, dopuściłam się zdrady i mam za swoje.

NeoNato włoskie produkty wysokiej jakości, oferujemy konkurencyjne ceny, dostarczenie towaru do klienta lub możliwy odbiór osobisty.. Kontakt: Zapraszamy na naszą stronę: www.neonato.pl . . .

Gość kjhd
ej niestety to karzełek. dzieci kilku miesięczne mają 79 cm. Sprawdz w centylach, jestem dobra w sprawdzaniu:P

a to zle byc panna z dzieckiem? wolicie faceta nie wazne czy zdradza, czy bije, czy po prostu smierdzi sobie na kanapie.. wazne zeby byl i ludzie nie gadali. bo to taki wstyd w rodzinie.. co wy??

Gość kjhd
Jestem z warszawy... a weronisia w chyba się myli...bo to może byc jedynie zbieznośc ników, bo nigdy wczesniej na tym forum nie pisałam,,,