Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NIkola_1992

PUDER

Polecane posty

Cześć ! Potrzebuje pomocy z sprawie pudru, albo fluidu coś w tym rodzaju. Mam jasna cerę i dużo na niej śladów po pryszczu albo takie białe kropeczki. Stosowałam wiele różnych podkładów, pudrów.. ale żaden nie był dość dobry ;/ I mam jeszcze jeden problem każdy puder bardzo szybko mi schodził i nic nie krył ani nie matował ;/// Jakbyście mogły mi pomóc, to była bym Wam bardzo wdzięczna ;)

tak. jestem. przypuszczam, ze każda mogłaby polecić taki puder, którego sama używa. więc ja Ci polecam Manhattan powder matt, bo sama używam. świetnie matuje i dla mnie jest idealny. sporo ich wypróbowałam i ten faktycznie najlepszy.

Gość magdalenatakajedna
juz wiele takich wątków było... no ale nie mam co robic więc ci odpisze: jak masz jasną cerę no to w takim samym odcieniu puder wiec pewnei najjasniejszy z gamy odcieni danego pudru. ale takie najjjasniejsze własnie często kryją bardzo słabo a jak ktos ma takie cos jak ty mowisz jakies pryszcze blizny itp no to ratuje tylko i wylącznie korektor;) tzn te miejsca gdzie masz jakies krosty zamalowujesz korektorem a reszte przykrywasz fluidem , całość dla lepszego efektu(tak sie mowi ,bo nie zawsze ten sypki puder wygląda lepiej i tak naprawde ja nie uzywam zeby mniej sztucznie wyglądac) przykrywasz pudrem sypkim . całośc będzie Ci sie trzymałą jeszcze dłuzej jesli zastosujeszpod fluid jakąś bazę.(ja sama rowniez nie stosuje bo wg mnie fluid i korektor dobrej firmy trzymają sie i bez niego ok na twarzy ;) pozdrawiam

Gość minka_gm
Ja polecę Ci dwa najlepsze pudry jakich używałam: -Clinique blended face powder - z wyższej półki, kosztuje ok. 120 zł, ale mi starczył na 2 lata! Efekt photoshopu po prostu! -Artdeco mineral powder foundation- ze średniej półki, kosztuje ok 70 zł, a działa jak podkład, świetnie matuje i tuszuje mankamenty

Gość magdalenatakajedna
aaa i z tego wszystkiego zapomniałam napisac jaki puder itp ja polecam XD no więc tak: korektor z under 20 bo pewnie jestes mloda i on Ci styknie , fluid-soraya city matt jest genialny tyle ze ma jedną wadę - jego najjasniejszy odcien tzn naturalny nie jest jasny;/ tzn przynajmniej do mojej cery jest za ciemny.. jest odpowiednikiem drugiego tonu u innych pudrow;/ takze to jest wada i zmienilam teraz na essence matt coś tam ,jest bardzo fajny tyle ze barrrdzo leciutki, wiec moze nie byc dobry dla ciebie, ktos wyzej polecil z mannhatanu fluid , również go Tobie polecam,używałam i był ok.

Fajnie by było jakbyś się najpierw wybrała do dermatologa:) jeśli jednak uważasz ze jest to zbędne to ja polecam Ci podkład który sama używam:) jest na prawdę świetny , wspaniale kryje niedoskonałości skory :) i dostosowuje się do cery miałam 2 odcienie i oby dwa świetnie wyglądały:) jest to podkład MAYBELLINE dream satin liquid - kosztuje gdzieś 34 zl zależny od drogerii :) ale jest tańszy niż te podkłady polecane przez dziewczyny wypowiadające się wyżej a na prawdę z czystym sumieniem mowie ,ze jest super i mi kiedyś tez go ktoś polecił spróbowałam nie żałuje:)

Na internecie jak wpiszesz nazwę tego podkładu który polecam znajdziesz wiele forum na którym wypowiadają się dziewczyny na jego temat niemalże wszystkie są pozytywne i dziewczyny piszą ,ze niesamowicie mile je zaskoczył:) Ja bym Ci poleciła używać korektora jeszcze jednak wiele dziewczyn robi błąd taki ,ze najpierw nakładają korektor później podkład a kolejność musi być odwrotka wtedy jest rezultat gdyż plamy zostają rozjaśnione :)

Gość sjrhththdeh
inglot ingrid ideal face kolor naturalny:) ja kupilam go za 13zł i jestem bardzo zadowolona, nie tworzy maski, matuje jest bardzo naturalny:) ale jezeli masz np. duzo pryszczy to nie polecam:P na takie mniejsze krostki jest dobry:)

Gość sjrhththdeh
Boze bez tego inglot :D tylko ingrid ideal face :) ma fajna pompke :P

Gość Kawoszka007
Może wypróbuj puder mineralny, ja używam z artdeco i jestem zadowolona. Kosmetyki mineralne ogólnie wydają mi się lepsze i łagodniejsze dla cery. A jeśli chodzi o ślady bo może pomyśl o bazie pod makijaż, trochę wygładza skórę, jak potem nałożysz puder to myślę, że buzia będzie wyglądać ładnie.