Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna 88

Prosze o porade- zaniepokojona ciąża.

Polecane posty

Gość justyna 88

Dzien dobry. Bardzo chcialabym aby swojej porady udzieliła mi kompetenta osoba. Otoz, moj problem dotyczy tabletek antykoncepcyjnych. Zazywam OC-35 ze wzgledu na moj tradzik i oczywiscie jako zabezpiecznie przed ciaza. Lecz moj problem dotyczy tego, iż zaskoczyla mnie ostatnio biegunka ( rano ) a tableteki biore zazwyczaj ok. 18. jednak gdy dostalam biegunke nie wzielam drugiej tabletki z blistra tak jak zalecone jest w ulotce , poniewaz stwierdzialam, ze sie dawno wchlonela. Jednak na ktoryms forum przeczytalam , ze biegunka ogolnie wplywan na skutecznosc tabletek bez wzgledu na godzine wystapienia po zazyciu tabletki i trzeba sie przez kolejny tydzien zabezpieczyc. Ja kochalam sie z mezem nie biorac tej drugiej tabletki i nie zabezpieczajac sie dodatkowo. Czy jest mozliwosc ciazy? na test za wczesnie , a mojego lekarza niestety obecnie nie ma. Co panie sadza o tym ? pozdrawiam.

Gość sądzę że
jeden luźny stolec nie eliminuje działania pigułki. co innego jakbyś dostała biegunki krótko po zazyciu tabletki, tak że mogła by ona być wydalona bez strawienia. ale nie w Twojej sytuacji.

Gość justyna 88
Tylko niestety ta przypadlość meczyla mnie przez 2 dni , zawsze rano do konca dnia, stąd moje obawy.

Gość justyna 88
Bardzo prosze o odpowiedzi inne Panie , ktore wiedza cos na ten temat. pozdrawiam.

Gość justek80
nie jestem specjalistą, więc nie sugeruj sie moija odpowiedzia, ale dawno temu kiedy byłam młoda i szlałam,po imprezie suto zakrapianej alkoholem kochałam sie ze swoim chłopakiem a nastepnie spędziłam pól nocy w toalecie najzwyczajniej w świecie wymiotując- tabletka nie miała czasu sie wchłonąć,a odbyłam normalny stosunek. Na drugi dzień pełna obaw pobiegłam do lekarza ginekologa, który wyjaśnił mi, że przy długim stosowaniu tabletek pominięcie jednej lub też - jak w moim przypadku braku czasu na jej wchłonięcie nie stanowi powodu do paniki. Ciązy nie było. Jednak podejdź do szpitala lub tez do przychodni i każdy lekarz nie tylko Twój udzieli Ci wskazówek i rozwieje Twoje wątpliwości.