Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona 18 latka

Czy rodzice mogą płacić mi alimenty skoro się mnie nie interesuja?

Polecane posty

Gość zagubiona 18 latka

Mam 18 lat. Za rok matura i studia. Teraz nie mieszkam z rodzicami tylko wynajmuję pokój razem z koleżanką i żeby przeżyć pracuje w solarium w weekendy a w tygodniu po szkole w pizzerii. W wakacje na 2 miesiace wyjeżdżam do siostry do UK żeby jeszcze trochę dorobić. Robie tak już 2 lata. Przez brak czasu wyniki w nauce mam raczej słabe, praktycznie same 2. Uczę się ale nie mam czasu na robienie zadan a czesto zapomne o jakimś sprawdzianie. Bardzo ale to bardzo chciałabym iść na studia. Przyłożę się do matury ale chyba jednak bede musiała iść na wiczorowe bądź zaoczne żeby móc pracowac. Czy jest możliwe zeby jakoś sądownie wyegzekwować pieniądze od rodziców na studia? z mojej obecnej pracy nie starczy mi na mieszkanie (bede sie musiała przeprowadzic) i opłacenie studiów.

Gość Gangbang Miszczu
Mogę wjechać ci na chatę z siedmioma kumplami i poczęstować ośmioma strumieniami gorącej parującej spermy :classic_cool:

pewnie ze mozesz, dopoki sie uczysz to rodzice powinni pomagac ci finansowo, idz do śądu i złóz wniosek

Tak,jak najbardziej mozesz zlozyc pozew o alimenty,dopoki sie uczysz ale nie wiecej niz do 25-roku zycia jest obowiazkiem rodzicow utrzymanie dziecka,tak wiec zasuwaj do sadu,bo sie zameczysz takim trybem zycia.