Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxHolly

Czy mogłam zajść w ciąże ?

Polecane posty

Gość xxxHolly

Byłam sama z chłopakiem i nagle włożył mi ręce za majtki i robił petting... potem niby dotykał swojego penisa jak go wyjmował (do niczego nie doszło na szczęście) i znowu mnie dotykał... potem jak przyszłam do domu zobaczyłam że krew mi poleciała z pochwy, on mi powiedział ze tak zawsze jest. Potem ustało a następnego dnia znowu zaczęło... Dodam że jestem dziewicą. Strasznie się boję, pomóżcie mi ;((

Gość kjkjkjkjkj
nie

Gość bardzo ciekawe
Naderwał ci błonę dziewiczą.

Slonce i najpierw pomysl dwa razy zanim zgodzisz sie na sex bo kazdy stosunek bez zabezpieczenia moze zakonczyc sie ciażą.

kobiety, błagam nie zadawajcie takich oczywistych pytań, jak ide z facetem do łozka to znaczy że mam na ten temat pewna wiedze i jestem gotowa nie tylko fizycznie ale tez psychicznie. a jak jest wątpliwość to sie kupuj test ciążowy. czasami jak czytam te topiki to mam wrażenie jakby czytała pytania do BRAVO...

Moim zdaniem do sexu trzeba dojrzec i zaczynajac wspolzycie byc pewnym ze sie tego chce jak rowniez swiadomie ponosic wynikajace z niego ewentualne konsekwencje. Wydaje mi sie ze 3/4 dziewczyn zadajacych to pytanie ( mowa tu o tych co dopiero zaczely sie kochac) nie dojzala do wspolzycia i robi to w tzw dowodach milosci lub bo inni to zrobili wiec i one musza bo wstyd. Jak dla mnie bycie dziewica ( zwlaszcza w wieku 14-15 lat) nie jest wstydem. Powinny byc dumne i nie zwracac uwagi na glupie komentarze...

kamila zgadzam sie, wiekszość jest do tego gotowa tylko i wyłacznie fizycznie, a z ta wiedza to róźnie bywa, dziewczyny ktore ida do łozka z facetem w wieku 14 - 15 lat robia to czesto dlatego bo jest moda na niedziewictwo.

Czesto nawet fizycznie nie sa... Ale presja ze inne maja to za soba a ona nie powoduje coraz wiecej dziewczynek w wieku ponizej 16 lat ktore zachodza w ciaze. Dodatkowo chlopcy przez burze hormonow wymagaja od dziewczyn dowodow milosci i te nie chcac aby odszedl wspolzyja mimo tego ze nie maja na ten temat bladego pojecia. Przykladem sa dziesiatki tematow na kafe i nie tylko czy mogla zajsc w ciaze bo piescila sie z chlopakiem w ubraniu lub czy jest mozliwosc zeby dziewczyna zaszla jak kapala sie w wodzie w ktorej wczesniej masturbowal sie jej chlopak... Na jakims forum znalazlam pytanie przerazonego chlopaka czy jak masturbowal sie w wannie to plemniki mogly przezyc i zaplodnic jego mame ktora brala kapiel po nim... Na kafe co drugi temat o wpadce pisza dziewczyny lub chlopcy ktorzy podczas sexu sie "zapomnieli" a pozniej trzesa portkami i boja sie czy zaszly bo jak tak to rodzice ich zabija tylko szkoda ze zanim postanowili udawac doroslych nie pomysleli o konsekwencjach ktore moga byc jezeli nie uzywaja zabezpieczenia. Kazdy nastolatek przed rowiesnikami udaje ogiera i ile to on nie zaliczyl a jak dojdzie co do czego z dziewczyna to ma wytrysk po dotknieciu piersi... W naszym kraju niestety sex jest tematem tabu i dopuki to sie nie zmieni to bedzie coraz gorzej z wiedza na ten temat... Smutne ale prawdziwe.

w zupełności się z toba zgadzam, chciałam jeszcze tylko dodac, że najsmutniejsze jest to iż to internet, fora etc. staja się uświadamiaczem nastolatków, źródłem wiedzy o seksie, a nie po prostu rodzice, ewentualnie starsze rodzenstwo i rozmowa z nimi.

Gość Cos wyjatkowego
Mam 23 lata wiem ze jestem mloda ale uwazam ze sex powinien sprawiac przyjemnosc, rozluznienie jak rowniez odskocznie od codziennych problemow i stresu z nimi zwiazanego. Swoj pierwszy raz przezylam w wieku 17 lat i nie zdecydowalam sie tego zrobic bo moj partner chcial dostac dowod milosci czy dlatego bo inni to juz robili. My zrobilismy to bo zarowno ja jak rownez on dojzelismy do tego. Powoli metoda malych kroczkow poznawalismy swoje ciala oprocz tego bardzo duzo rozmawialismy o tym co podczas tych pieszczot nam sie podobalo a co nie. Kiedy pieszczoty zaczely byc coraz bardziej odwazne M nie byl nachalny i co najwazniejsze nie myslal tylko o swojej przyjemnosci. Kiedy nadszedl ten wyjatkowy dzien wiedzielismy ze jest to cos co dopelni nasze uczucia do siebie. Kiedy skonczylam 18 lat poszlam do gina po tabletki anty a wczesniej zabezpieczalismy sie prezerwatywami. Nigdy nie szlismy na zywiol i mimo tego ze nie raz byly momenty sprzyjajace chwilce zapomnienia ale wiedzielismy z tej chwilki moze powstac maly czlowiek na ktorego przyjscie nie bylismy jeszcze gotowi. To bylo 6 lat temu a my nadal jestesmy razem za 2 miesiace bierzemy slub i wspolnie zdecydowalimy ze przyszedl rowniez czas na malenstwo. M jest moim pierwszym i jak do tej pory jedynym facetem z ktorym sie kochalam i nie raz slyszalam ze powinnam sprobowac sexu z kims innym. Tylko po co skoro jest mi z M fantastycznie i potrafimy porozumiewac sie w sypialni bez slow. Teraz dziewczyny wstydza sie tego ze sa dziewicami i staraja sie tego pozbyc jak najszybciej. Nie liczy sie milosc potrzeby drugiej osoby, wazne jest zeby miec to za soba bo inni maja wiec i ona tez. Nie jest wazne z kim czy gdzie. Niektore traktuja dziewicto jak prosty zarobek i swoj pierwszy raz przezywaja z jakims nieznajomym facetem ktory zaoferowal najwyzsza kwote... Jak dla mnie to procz cnoty sprzedaja rowniez swoje cialo tak jak prostytutka...

Gość gosc434
cos wyjatkowego - widzisz, właśnie o tym dziewczyny mówią: współżycie ze świadomością konsekwencji i podstawową wiedzą o biologii człowieka. Niestety sporej części nastolatków (i to nie tylko w Polsce - zobaczcie co się dzieje chociażby w Anglii, gdzie edukacja seksualna jest bardzo rozbudowana) wydaje się, że są już dorośli i dojrzali, że seks to tylko i wyłącznie przyjemność, że nikt im tego zakazywać nie będzie. Jeśli do tego nałoży się wiara w różnego rodzaju mity dot. metod zapobiegania ciąży, dramat gotowy. I później taki wielce dorosły nastolatek biegnie z płaczem do rodziców błagając o pomoc.

Gość xxxHolly
Ja nie zaczynałam z nim, on się na mnie rzucił, a ja nie mogłam się wyrwać, dlatego tak się boję... wcale tego nie chciałam :(

Gość Cos wyjatkowego
Jezeli chodzi o ciezarne nastolatki w Angli czy innych krajach UE to nie jest to spowodowane brakiem wiedzy bo zgodze sie z toba ze edukacja w tych krajachjest rozwinieta. W krajach UE wiekszosc nastolatkow swiadomie zachodzi w ciaze poniewaz zaplecze socjalne zapewnia im duze pieniadze po urodzeniu dziecka. Nie tak jak w Polsce, nastoletnia mama dostaje 300 zl miesiecznie na zycie i zeby je dostac musi spelniac pewne warunki ktore w krajach UE nie maja znaczenia. Przykladem jest wlasnie Anglia w ktorej nastoletnia mama otrzymuje pomoc socjalna i z tych pieniedzy jest w stanie utrzymac nie tylko siebie i dziecko ale rowniez rodzicow ktorzy nie pracuja i rodzenstwo. Nie napisze jakie to sa kwoty bo nie chce oszukac ale musi to byc dosc spora kasa bo pozwala zyc calej rodzinie mamy nastolatki na dobrym poziomie. Mam znajoma ktora urodzila dziecko i dostaje 300 zl miesiecznie na utzrymanie. Musi ukrywac to ze jest z ojcem dziecka bo zabrali by jej te marne grosze. Dziewczyna ze wzgledu na to ze jest mama nie moze znalezc pracy(a bardzo by chciala) poniewaz pracodawcy nie chca zatrudniac kobiet z dziecmi. Zaraz ktos mi napisze ze ojciec dziecka powinien pracowac lub placic alimenty. Zgodze sie ze powinno tak byc ale w realiach ktore panuja w Polsce znalezienie pracy ktora pozwoli na normalne zycie graniczy z cudem a gdzyby zaczal placic alimenty stracila by te marne 300 zl przez caly miesiac. Ta dziewczyna ma dodatkowy stres bo moga zabrac jej dziecko jezeli nie zapewni mu odpowiednich warunkow. Wiec postawcie sie w jej sytuacji i postarajcie sie przezyc za 300 zl przez caly miesiac....

Gość Cos wyjatkowego
Holly to idz na policje i zglos ze cie zgwalcil skoro mowisz ze sie na ciebie rzucil...