Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania4

Czerniak na wardze sromowej ?

Polecane posty

Gość ania4

Ostatnio dwa dni temu ,gdy się myłam zauważyłam na mojej wardze sromowej ,2 mm. objętości czarną nieregularną plamkę . Jest ona bardzo mała , nie jest wypukła , nie swędzi i nie krwawi. Nie mam znamion , nie jestem blondynką ,ani ruda . Mam brązowe włosy i oczy. Czy jest możliwość ,że to czerniak? :( pomocy... mam 15 lat

Gość spokojnie dlaczego od
razu czerniak? Pewnie po prostu pieprzyk, którego wcześniej nie zauważyłaś. Spokojnie obserwuj, czy nie ma nieregularnych brzegów, czy nie czerwienieje, czy nie rośnie, czy nie jest niepokojąco ciemny. Jeżeli to wygląda jak zwykły pieprzyk, to pewnie jest to po prostu właśnie pieprzyk :) One mogę być na każdym miejscy na ciele, mój mąż ma np. na penisie i jądrach :P Też bym wolała, żeby tam nie miał i przyglądam się na wszelki wypadek temu, ale jak nie widać nic niepokojącego, to nie ma co siać paniki. Obserwuj tę zmianę i nie denerwuj się niepotrzebnie.

Gość LiliumAsia
napewno nie czerniak ;] czerniaki ropieją. bolą... głowa do góry...

LiliumAsia Nie pisz glupotek bo czerniak wcale nie musi bolec wiekszosc przypomina znamie a przebieg rozwoju prowadzacego do zgonu jest bezobjawowy. Dla tego jest tak duzo zgonow przez czerniaka poniewaz zostaje za pozno wykryty...

Gość LiliumAsia
ja wiem chyba lepiej bo moj P ma czerniaka? ktorego niedlugo idzie wyciąć. wiec z praktyki wiem co to CZERNIAK.