Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytanie o auto mamm

Czy mogę tak sprzedać auto?

Polecane posty

Kupiłam kilka dni temu samochód. Nie zdążyłam go jeszcze przerejestrować na siebie czy mogę go np sprzedać w tej chwili komuś innemu? Czy muszę go najpierw zarejestrować na siebie, a dopiero potem sprzedać?

Gość klejnotkaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Musisz przerejestrować !!!!

A to pech :(

Gość nailty nailty nailty
ja tak kupilam auto i tak sprzedalam :P w ciagu roku auto mialo juz kilku wlascicieli a zarejestrowane jest ciagle na pierwszego.

No to można czy nie? Bo mam mętlik w głowie czy aby nie będzie z tego kłopotów :) Bo nie ukrywam, że zależy mi na czasie - a ta cała papierkowa robota trwa i trwa...

Jest kilka podpunktów: -Sprzedający przenosi na Kupującego własność i wydaje mu pojazd okreśłony (dalej o kwocie) -Kupujący potwierdza odbiór (dokumenty, kluczyki) -Wady techniczne - W sprawach neuregulowanych mają zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego - I pisze, że auto nie jest zadłużone, wolne od wad prawnych. I to tyle.

a i jeszcze jedno. Auto miało 3 właścicieli, ja jestem 4. Dowód rejestracyjny jest jeszcze na tego drugiego. Czyli mogę je sprzedać nie rejestrując go na siebie?

Wlasnie sie zapytalam fachowca w tej dziedzinie,mozesz sprzedac bez zadnego problemu,wazane ze masz umowe.

Dziękuję Ci bardzo Joasiu za pomoc :) Pozdrawiam :)

Gość Junak123
Możesz. Sprawdź ofert na różnych forach, bardzo często są darmowe fora takie jak: http://tipmoto.pl/?utm_source=dod które swoją drogą bardzo każdemu polecam- tam właśnie sprzedałam swoje auto- 12 letniego staruszka- a za bardzo dobrą okazyjną cenę. Polecam każdemu.