Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowoana ja

złe widzenie po zdjęciu soczewek

Polecane posty

Gość zdenerwowoana ja

Hej mam takie pytanie od miesiąca noszę szkła kontaktowe (30dniówki), nie mam dużej wady bo -1.5 D. Przed chwilą zdjęłam soczewki i jestem przerażona bo nie widzę kompletnie nic anio z bliska, ani z daleka, wszystko jest rozmyte. Jestem kompletnie przerażona! Czy to normalne że po tak długim noszeniu szkieł oko na nowo musi złapać ostrość? Przyzwyczaić się? Ktoś z Was tak może miał?

Gość zdenerwowoana ja
nikt nic nie wie????

kochana, to normalne, że po zdjęciu szkieł słabo widzisz, w końcu masz wadę -1,5 nie oczekuj, że po zdjęciu soczewek będziesz widzieć jak w soczewkach :-)

Gość zdenerwowana ja
tylko, że to nie jest duża wada i wszystko widzisz normalnie, jedynie z daleka obraz (szczególnie napisy) będą się rozdwajać, chodzi mi o to, że teraz czuję jakbym miała wadę -10 czy coś takiego :) Nie wiem czy Ty masz jakąś wadę wzroku, ale zapewniam Cię, że -1.5 to bardzo niewiele i zresztą przez samych okulistów uznawane jest to za niewielką wadę :) więć to nie to :(

Mam wadę -3,75 a soczewek używam gdzieś od 12 lat, może nawet więcej. Nie spotkałam się z czymś takim, by po zdjęciu szkieł widzieć znacznie gorzej, niż przed założeniem. A może tak już się przyzwyczaiłaś do soczewek, że wydaje Ci się, że po ściągnięciu szkieł wzrok się pogorszył, może to tylko złudzenie?

Mam wadę -3,75 a soczewek używam gdzieś od 12 lat, może nawet więcej. Nie spotkałam się z czymś takim, by po zdjęciu szkieł widzieć znacznie gorzej, niż przed założeniem. A może tak już się przyzwyczaiłaś do soczewek, że wydaje Ci się, że po ściągnięciu szkieł wzrok się pogorszył, może to tylko złudzenie?

Gość kto mi to powie
ja tak miałam,no troszke rozmywał sie obraz ale wracało za jakis czas do normy.Nosiłam3 miesięczne🖐️

Gość dziwne na maxa
ja też nosze soczewy ok. 10 lat, nie spotkałam się z takim odzuciem jak ty. Idz do okulisty czem prędzej, może się okazać że nie możesz nosić szkieł kontakt.

U mnie to normalka a szkła noszę od 2lat. Poprostu, masz porównanie super ostrości obrazu z rzeczywistym, bez szkieł.Stad taka kolosalna różnica... A ja mam wadę 0,5 i 0,75 minus.

Gość gość
Idz do innego specjalisty, najpierw może do jakiejs poradni, mogę polecic Ci ten osrodek www.medis.pl swietni specjaliści