Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

askelaleksa

Tabletki anty ponownie po przerwie prosze o pomoc pilnie

Polecane posty

Witam. Mam pytanie do kobiet zazywajacych Tabletki anty, prosze o szybka odpowiedz :) Bralam tabletki anty koncepcyjne(sindi35) przez 5 miesiecy, zrobilam przerwe poniewaz musialam wykonac badania hormonalne (z powodu wypadajacych wlosow i takich tam problemow) , badania wykonalam tydzien temu jest to moj 3 miesiac bez tabletek , a wiec teraz jak bede zaczynac brac to tak jak na poczatku zazywania? pierwsza tabletka w pierwszy dzien krwawienia i dopiero potem 21-7-21-7? mam taki problem ze zawsze okres mam rano jak wstane, i gdy zaczelam brac tabletki 8 miesiecy temy tego dnia rano gdy zaczelo sie krwawienie wzielam pierwsza. Teraz problem jest w tym ze wlasnie przed sekunda dostalam okres.. od rana nic na to nie wskazywalo. Krwawienie nie jest jeszzce az tak duze jak normalnie pewnie dopiero jutro albo w nocy dostane ten swoj "okres na maxa' . Prosze doradzcie co powinnam zrobic czy wziasc tebletke juz dzis jak wystapilo to lekkie krwawienie czy dopiero jutro? czy moze nie ma to zbyt wielkiego znaczenia? Czy obsuwa jednodniowa w momencie zaczynania brania w ktora kolwiek strone jest wazna?

Gość LiliumAsia
jesli dostalas dzis to musisz wziasc dzis. nie wazne czy o 8 rano czy o 22 w nocy ;)) powodzenia. bierz smialo. ja zaczelam brac tabletke pierwsza mimo ze dostalam okres jednorazowy. zlecialo i tyle ;p ale dzialają ;] bierz babino ;PP na co czekasz

Gość bojabojaboja
Mi też się w ten sposób zawsze zaczynał okres. Ale to tak czy inaczej jest pierwszy dzień Twojej miesiączki, nieważne czy krwawienie jest skąpe czy obfite. Dziś powinnaś wziąć pigułkę. Jak zaczekasz do jutro, to przez 7 dni będziesz musiała się dodatkowo zabezpieczać, więc to jest bardzo ważne właściwie, który to dzień.

ja jak zaczynalam brac tabletki to dostawalam @ rano a pigulke bralam o 21 i juz pozniej bralam o 21 godzinie przez 21 dni :)

dziekuje wam bardzo :) dopiero teraz niestety wrocilam do domu i okres 'rozkrecil' sie juz, wzielam dopiero teraz tabletke troche za pozno, ale bede schodzic z czasu stopniowo mysle ze tak o godzinke na 2 dni zeby dojsc do no 20 i mysle ze powino byc ok:) mam taka nadzieje :) jeszcze raz wielki dzieki :*