Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobnostka

domniemana bardzo wcesna ciąża?

Polecane posty

Gość drobnostka

Witam, mam drobny problem lub niepewność. Mam 28 lat, stałego partnera. Brałam długo tabletki, ponad trzy lata. w listopadzie 2009 r odstawiłam od tego czasu miesiączkę miałam tylko raz, 18 stycznia. robiłam kilka testów ciążowych, wychodziło zawsze negatywnie. Kilka dni temu byłam u lekarza, na usg wewnątrz pochwowym widział jakiś pęcherzyk- wielkości 3 mm. powiedział ze mogło dojść do jajeczkowania bez pełnego cyklu. Czy jest to możliwe?? wykonałam również badanie na beta HCG wynik wyszedł 0,5 mlU/ml . Z sugestii lekarza wynikało że jestem w bardzo wczesnej ciąży. czy jest to możliwe?? W sumie to sama nie wiem czy tego chcę... chciałabym mieć po prostu pewność jak to właściwie jest. proszę po pomoc, dokładniej dowiem się dopiero 26 kwietnia, boję się ze do tego czasu oszaleję.

Poziom hcg we krwi ponizej 5mlU/ml uwazany jest za wynik negatywny i jest to norma dla kobiet nie bedacych w ciaży ( od 0,00mlU/ml do 5,00mlU/ml). Jezeli poziom hcg jest powyzej 5mlU/ml ( np 5,3mlU/ml) wynik uwazany jest za pozytywny i moze oznaczac ciaze. U Ciebie wyszedl wynik 0,5mlU/ml czyli ponizej jednego wiec moim zdaniem nie jestes w ciazy. Powtorz badanie jezeli beta wzrosnie mozesz podejzewac ciaze