Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie imię - pomózcie

Ula czy Zosia

Polecane posty

Gość Jestem Urszula...
To prawda. To rodzice decydują o imionach dla dzieci. Moja babcia miała na imię Zofia. Bya wspaniałą ciepłą osobą.... Ja preferuję polskie imiona. Moi synowie to Wojciech i Piotr :-)

Gość grrrrr
moja mama jest ula no właśnie tobie teraz takie imiona kojarzą się babciami lat 80- 90 a te normalne imiona typu Ania z osobami w wieku lat 20-30 to jak dasz swojej córce takie imię "normalne" to jak córa będzie mieć lat 10 to jej się będzie wydawać "ciociowe" tak jak dla ciebie Ula czy Ala a te imiona dla ciebie babcine dla niej będę fajne i oryginalne bo ona tych babć 80-90 nie będzie pamiętać bo one wymrą, dla niej imionami babciowymi będą imiona typu Ala czy Bożena czyli imiona dzisiejszych 40-50 latków. Tak jak imię Kuba bardzo ostatnio popularne dla mojej babci było nie do pomyślenia bo jej się kojarzyło ze starymi ludźmi.

Gość z tych wymienionych imion
ZADNE!!!!!!

Gość Jestem Urszula...
Do autorki: A może wybierzesz inne imię ? Moja kuzynka ma cztery córki. I tak: Paulina, Magdalena, Alicja, Gabriela.

Gość hilihom
Sylwia72- a o czym dokładnie pisałaś? To zawsze trudny wybór- masz wspaniałą historię swojego imienia :). w przeprowadzonych przeze mnie badaniach większość rodziców wybierała imię ze względu na bohaterów seriali i filmów, rzadziej ich wybór opierał się na motywacji literackiej :)

pisałam o imionach z okresu XVII-XVIII wieku z terenów Pomorza, na podstawie bibliografii wskazanej przez promotora. Nudy. Szukanie w starch pismach, parafiach itp. Zbierał materiał do książki.

pisałam o imionach z okresu XVII-XVIII wieku z terenów Pomorza, na podstawie bibliografii wskazanej przez promotora. Nudy. Szukanie w starch pismach, parafiach itp. Zbierał materiał do książki.

Gość Najbrzydsze imiona wybralas
Zocha jakas meneliczka i Ula z ula

Gość Ula-córka-Zosi
Wierze, że imię w jakiś sposób "nastraja" naszą osobowość. Poznałam kilka Ulek i wszystkie nas łączy jedna cecha - indywidualistki, idące swoją drogą. Zosie natomiast to naprawdę samosie - choć często nie wychodzi im to na dobre. Moim zdaniem, może przez próżność - Urszula!

Gość mammmmama
ZOcha jest pretensjonalne :/ Nie podoba mi się :/ Ula może być :)

Gość do jakie imię
Moim zdaniem Ula :)

Gość A ja nie słyszałam
żeby ktoś mówił "Ula z ula" . Raczej: Kto ma ule ten ma miód :-) Pozdrawiam

nie podoba mi sie ani jedno ani drugie, Ula to takie stare imie i ogólnie brzydkie a Zosie juz ujdzie

Gość Ulala u la la
Co to za imie?kazde byle nie Ula :o zoska zocha tez okropne !!

Gość A nie mówiłam, że
Zofiom się wiedzie bo w samolocie, który się rozbił miała jechać też jakaś Zofia i nie pojechała. Wyszła z tego cało. Daj więc córce na imię ZOSIA.

Gość chipsy lays
Tylko nie Ula- kojarzy mi sie z gruuuuba baba

Gość drthu7089-0
a może oba? Urszula Zofia brzmi fajnie chyba,że masz już jakieś drugie albo wolisz dać dziecku tylko 1 imię.I jak dla mnie to oba są ładne,ale mnie się podoba jeszcze Ewa,Pola,Małgosia,Malwina,Basia,Luiza