Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isabelka 40tka

ból po wyrwaniu zęba

Polecane posty

Gość isabelka 40tka

Kilka dni temu miałam wyrwanego zęba, dolna prawa szóstka. Wyrwałam go, gdyż od około tygodnia walczyłam z bólem, myślałam, że dolegliwości daje siódemka, gdyż czułam wyraźny ból przy ostukiwaniu. Rozpoczęłam leczenie kanałowe. Po 2 dniach nadal ból był okropny, więc ponownie udałam sie do stomatologa. Po dokładnym obejrzeniu zdjęcia rtg, lekarz zauważył naciek pod szóstką - ubytek kości(ząb rok temu był leczony kanałowo). Zdecydowałam się na wyrwanie, gdyż byłam zdeterminowana bólem. Rwanie zęba trwało około 15 minut, pomimo znieczulenia ból był potworny. Ułamał się kawałek korzenia, który lekarz zostawił, gdyż stwierdził, że nie ma już go nawet jak chwycić, stwierdził, że zobaczymy za tydzień, (wtedy mam kolejną wizytę na leczenie kanałowe)może organizm sam wydali ten korzeń .Podsunął mi tylko do podpisu, że zostałam poinformowana o pozostawieniu kawałka korzenia. Ból utrzymuje się nadal, od 5 dni jestem na środkach przeciwbólowych 3 razy dziennie. Nie otrzymałam żadnego antybiotyku, żadnych informacji nt możliwych dolegliwości. Dzisiaj jest pierwszy dzień świąt, które nawet mnie nie cieszą, znikają w cieniu bólu.Jak długo jeszcze dolegliwości bólowe mogą się utrzymywać????

Gość isabelka 40tka
jest na forum jakiś stomatolog lub ktoś kto miał podobny problem?????

Gość Kamoris
Hmmmm ciekawe ??? A to był lekarz prywatny?? Bo w takich sytuacjach to najpierw powinni zrobić zdjęcie zęba , nawet gdy ząb sie złamie to można go usunąć chirurgicznie i stąd pytanie czy lekarz był prywatny bo wiem że ci z kasy chorych to nie za bardzo się kwapią do cięcia dziąseł itd itd . Ból korzenia jest przecież równie uciążliwy jak całego zęba , tylko sie nacierpisz a i tak później będzie trzeba chirurgicznie bo sam nie wyjdzie skoro już nie wyszedł .

Gość isabelka 40tka
tak, wizytę zaliczył jako prywatną. Kosztowało mnie to 135 zł:(

Gość serdecznie współczuję
bo wiem ,co to bóle zębów. Mnie się wydaje, że mogłabyś zmienić dentystę. Bo ten to jakiś konował i niedouczony głąb jest :o A w jakim mieście mieszkasz? Może spróbuj znaleźć coś w rodzaju pogotowia dentystycznego, chyba w dużych miastach jest. Dziś może coś znajdziesz?? Jakbyś mieszkała w Poznaniu albo okolicach, to moge dać Ci namiar na dobrą dentystkę.

Gość isabelka 40tka
Mieszkam w lubuskim, ale przez te kilka dni dojrzałam do zmiany stomatologa. Jutro idę tam na ostatnią wizytę i szukam dobrej praktyki w Lesznie, Głogowie lub Nowe Soli.Może ktoś w końcu mi pomoże. A co do jutrzejszej wizyty, to ciekawa jestem co stomatolog zrobi z tym kawałkiem korzenia, wg mnie powinien usunąć go do końca. Zobaczymy jutro, jeszcze wytrzymam, dzięki Nimesilowi:)

Gość serdecznie współczuję
No i to jest bardzo dobry pomysł :D Z tym, że ja już bym nie szła do konowała, który Cię tak załatwił. Chyba nie ma za bardzo wprawy w usuwaniu zębów. Może znajdziesz jakiegoś dobrego chirurga - stomatologa, który zrobi Ci z trym porządek?? Powodzenia w każdym razie :)