Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka prawda

W dzisiejszych czasach panuje zazdrość

Polecane posty

Gość Taka prawda

Głównie między osobami płci żeńskiej. Jak obserwuję ludzi to stwierdzam że często przyjaciółka zazdrości przyjaciółce, koleżanka koleżance czy sąsiadka sąsiadce. Każda chce być lepsza a jak widzi ze tamtej drugiej sie w czymś powiodło a jej nie to często krzywdzi z zazdrości czy też przestaje się z nią zadawać. Generalnie nie ma życzliwości. Zazdrość może bardzo zniszczyć relacje międzyludzkie.

Gość Taka prawda
Lepiej się nikomu nie chwalić.

Gość eeeeeeeenergia--24 lata
Tak jest...niestety. Moja "przyjaciółka" jest zazdrosna że ja mam narzeczonego i bierzemy ślub, a ona nie ma chłopaka. Mój dobry kumpel jeszcze z czasów licealnych jest zazdrosny o biznesy moje. Maja przyszła teściowa zazdrości mi...wieku, tego że mam zadbane włosy i tego że nie wpakowałam sie w pieluchy jak ona w wieku 21lat. Różne kolezanki w zalezności która, zazdroszcza mi wagi, typu urody i innych pierdułek...kazda na coś sie na kreca i sobie wmawia zazdrośc.... Ble;/

Gość Taka prawda
Nie jestem za tym żeby sie chwalić. Uważam że jeżeli ma się biedną koleżankę a jest się bogatym to nie powinno sie chodzić ubraną przy niej jak Jennifer Lopez ale to nie znaczy że ma sie chodzić wzmatach przebywając w jej towarzystwie. Nawet jeśli ona chodzi w szmatach to nie powinno się chodzić w łachmanach. Trzeba pojść na ustępstwa i nie wyglądać przy niej jak gwiazda ale ona też powinna zrozumieć, że ktoś nie ma zamiaru chodzić w łachmanach. To tylko taki przykład.

Gość Taka prawda
A takie osoby co są gorsze intelektualnie od tych co im zazdroszczą to często od nich obrywają. Jeśli osoba której można pozazdrościć jest inteligentna, wyszczekana to jej nie zrobi się krzywdy ale jeśli taka nie jest to sie ją zrani.

Gość Taka prawda
Albo jeśli komuś na kimś zależy a mu zazdrości to też go nie skrzywdzi a jeśli mu nie zależy i jak napisałam powyżej jest jeszcze gorszy intelektualnie to oberwie. Nie każdy krzywdzi z zazdrości ale taka sytuacja nierzadko ma miejsce.

eeeeeeeenergia--24 lata - kochana po prostu bardzo dobrze udaje przed tobą, że nie jest zazdrosna. Postaw się w jej sytuacji... po prostu bardzo cie kocha i ma klasę na tyle, żeby nie okazywać swojej zazdrości. Ale w głębi duszy napewno będzie jej przykro widząc szczęście którego ona jeszcze długo nie doświadczy... Dlaczego się łudzisz że ona jest robotem....

Gość Taka prawda
Zazdrość łatwo dostrzec w czyimś spojrzeniu.

Gość Taka prawda
Z zazdrośnikami nie ma sensu się przyjaźnić, prędzej czy później ta przyjaźń się skończy.

Gość no i? takie zycie
jak sie wychowuja na serialach to pózniej tworza takie seriale w zyciu,jak zazdroszczą to czują, że zyja ,cos sie dzieje maja swoja mode na sukces