Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do latajacych

do latajacych samolotami

Polecane posty

Gość do latajacych

Czy jak bede miala laptopa w torbie podreczne to bede go musiala wyjac jak tam beda nie obszukiwac ? Bede wdzieczna za pomoc bo jutro lece a nie chcialbym robic z siebie posmiewisko wyjmujac laptopa spod kupy ubran

Gość jjjjjjjjjjj lllk
laptopa musisz miec przy sobie ,nie mozesz go trzymac pod stertą ubran :o

Gość do latajacych
to niezaciekawie bo nie mam torby do niego

Gość do latajacych
ale to jak moge miec torbe podreczna i laptopa odzielnie bo ja mam w karcie napisane ze to musi byc jako jedna torba

Gość a msodkd
moj kumpel bierze zawsze duza torbe taka 15kg i do plecaka malego bierze laptopa wiec chyba ma go przy sobie;)

Gość do latajacych
Tak, ale nie wiem czy dobrze pamietam, ale kiedys widzialam jak jednej kobiecie kazali wyjac laptopa z torby podrecznej i o to dokladnie sie pyta czy tak jest

Gość hesusja
laptopa wezma ci osobno do sprawdzenia - trwa to tylko minutke zaraz ci go odadza i oczywisci emozesz wziac go na samolot w bagazu podrecznym.

Gość do latajacych
dziekuje za konkretna odpowiedz :)

Gość hesusja
laptopa musisz po prostu zmiescic w bagazu podrecznym. nie mozna miec dwoch toreb. tzn na polskim lotnisku to przejdzie ze masz laptopa osobno tym bardziej ze i tak musialabys go wyjac z torby przed bramka i osobno polozyc na pasie lub od razu dac do kontroli, ale np na niektorych lotniskach w londynie jest osobna kontola sprawdzajaca ile pasazer ma toreb, bo moze wniesc tylko jedna podreczna na lotnisko docelowe tzn przed gejty.

Gość hesusja
teraz juz nie, ale jeszcze w zeszlym roku latalam kilka razy rocznie, wiec jezeli masz jeszcze jakies pytanie to korzystaj poki nie zasnelam jeszcze :P a gdzie lecisz tak w ogole:)?

Gość do latajacych
Do Polski z UK , a nigdy nie brala ze soba laptopa, wiec wolalam sie upewnic w szczegolnosci, ze nie mam do niego torby :)

Gość hesusja
no ja wlsanie tez latalam glownie do uk i z powrotem, latalam z london-luton a ty?

Gość hesusja
A nie boicie się latać samolotami? Ja czasem odczuwam wielki ból w uszach, lekarz mówi, że to jakieś nadciśnienie czy coś ;/

Gość hesusja
no to jest wina cisnienia jezlei chodz o bol w uszach, czuc go przy starcie i ladowaniu, trzeba wtedy zuc gume lub polykac sline aha i jak zadajesz pytania to prosze nie uzywac mojego nicku bo wyglada jakbym ja je zadala :)

Gość hesusja
a co do strachu to balam sie tylko pierwsze pare razy. niektorzy boja sie jezdzic winda, niektorzy wychodzic wieczorami z domu, no a niektorzy latania samolotem, ale przechodzi po czasie:) trzeba sie 'wytrenowac'. ja sie bardziej balam zawsze tego ze sie spoznie na samolot bo zawsze zamawialam taxi na ostatnia chwile zeby dluzej pospac (latalam najczesniej w nocy)

Gość do latajacych
oczywiscie, ze jakby zobaczyla ze inni wyjmuja laptopy to tez bym to zrobila, ale troche wstyd byloby go wyjmowac spod sterdy ubran itd Zreszta kto pyta nie bladzi.Lece z Dublina A co do latania , to ja sie boje okropnie i wolalabym uniknac tego, ale coz takie zycie :(

Gość hesusja
no bo to w ogole bez sensu nawet jak przyjedziesz na ostatnia chwile i szybko wskoczysz na odprawe to potem i tak dwie godziny czekania zanim samolot z toba w srodk wystartuje wkurza mnie to. ale w niektorych miastach jest odprawa na miescie, tzn idzie sie np do gdanska glownego na heweliusza, tam zostawia bagaze itp, a na lotnisko przyjezdza sie tuz przed odlotem, taka odprawa w srodku miasta zeby pozniej nie siedziec tyle na lotnisku - przyznam ze sama jeszcze nie korzystalam z tego, ale brzmi zachecajaco.

Gość do latajacych
Wlasnie i to bezsensowne czekanie na lotnisku ;/ Ja zawsze przyjezdzam na ostatnia chwile , jak kilka lat temu pierwszy raz lecialam to jak ta glupia przyjechalam 2 godzine przed odlotem ;)

Gość hesusja
ee tam samoloty sa bezpieczniejsze niz jazda autokarem, gdzie kierowcy sie np zasnie..:P a samolot leci automatycznie, piloci korzystaja z automatycznych nieomylnych piotow:P a co do laptopa to na pewno sami go zauwaza i poprosza cie o oddanie go na chwile, chodzi o to, ze na przeswietleniu nie wszystko widac jezeli chodzi o laptopy, takze albo polozysz go osobno i oni go wezma albo zobacza na przeswietleniu ze masz komputer i poprosza o wyjecie na chwile. a na pokladzie mozesz go uzywac od momentu kiedy mozna juz bdzie odpias pasy a jak bdzie trzeba je zapiac to wszystkie laptopy i mp3 trzeba bdzie znowu wylaczyc a to dlatego zeby nie przechwycaly fali dzieki ktorej samolot kontaktuje sie z lotniskiem

Gość hesusja
ja jak pierwszy raz temu lecialam 5 lat temu to przyjechalam 4 godziny przed odlotem bo mi ktos powiedzial ze tak trzeba i zaufalam XD

Gość do latajacych
Faktycznie masz racje jak sobie wszystko ladnie poukladam to nie bedzie problemu. 5 godzin to niezle, pewnie sie zdenerwowalas troche :)

Gość hesusja
no ale to jest turystyczne miasto i to na pewno na korzysc tych, ktorzy przyjezdzaja na wakacje taka oprawa w miescie. latalam jeszcze z wwy i kato, ale najbardziej mi sie podobalo jak lecialam do paryza z wwy, gdzie odprawa byla na miejscu przy automacie i nie trzeba bylo stac w kolejce i moglismy sami wybrac sobie miejsca.

Gość hesusja
a tak w ogole to ci zazdroszcze bycia w uk, tam jest tyle fajnych sklepow z ciuchami: topshop, oasis, new look - ktory niby w wwie teraz jest. no i uslugi kosmetyczne i fryzjerskie o ktorych sie polkom nawet nie snilo:P

Gość do latajacych
Przestan przebywanie tutaj ma jeden plus nie wydajesz kasy na ciuchy A jak jest z fryzjerami ? Bylam raz i jestem lekko zszokowana .Mieszkalam kiedys w stolicy mody to byl dla mnie raj :D

Gość hesusja
w ktorej stolicy mody? paryzu, bo to moja pierwsza mysl? no ja jestem zachwycona ciuchami w uk, a do fryzjera tam nie chodzilam, bo na zabiegi o ktorych myslalam kosztowaly ok 500 funtow, ale mysle raczej o np japonskich zakladach kosmetycznych, gdzie skosnookie dziewczyny robia cuda, a nie tak jak u nas laski robia zwykle rzeczy, ktore latwo powtorzyc w domu, o niezwykle egzotycznych nazwach

Gość do latajacych
Nie wiem , ale Dublin to nie jest chyba Londyn i nie ma czego porownywac . Mnie jakos ciuchy w Dublinie nie zachwycily , ale moze to sie zmieni bo jestem stosunkowo krotko tutaj. Jest jeszcza jedna stolica Mediolan :)

Gość hesusja_
aaaaaa no tak mediolan... no przeciez:) a ja pokierowalam sie najprostszymi stereotypami:P oki ja lece juz spac, bo mi sie oczka kleja dobrac i milej podrozy:)

Gość hesusja_
Czy macie czasem tak, że lecąc samolotem nagle chce wam się siku, a siedzicie przy oknie obok śpiącej osoby, nie mogąc wyjsć robicie to pod siebie? Ja miałam kiedyś sytuację, ale zrobiłam to do butelki ;D

Gość do latajacych
dzieki :)

Gość nigdy nie stosowalam takiej