Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejhejehejjj

bóle brzucha przy mirenie?

Polecane posty

Gość hejhejehejjj

czy zdarzaja sie Wam? jak czesto? ja mam zalozony implant antykoncepcyjny ale sklad ma taki sam jak mirena wiec pytam. wiec czy to normlane czy moze swiadczyc o ciazy?

Gość zdarzają się
bóle jak na miesiaczkę i ukłucia. U mnie nie ma reguły jak często. wiecej możesz poczytać w temacie " klub mirenowiczek". tam dziewczyny piszą o różnych odczuciach przy mirenie. Dlaczego uważasz, że ból brzucha u ciebie może świadczyć o ciąży? (w ciąży pozamacicznej występuje silny, ale to bardzo silny ból brzucha i objawy jak na ciążę).

Gość zdarzają się
hejhejhejjjj napisz coś więcej o tym implancie, bo o nim nie słyszałam? on jest domaciczny? ile kosztuje?

Gość hejehejeje
zdarzajasie implant jest wkladany chirurgicznie w ramie (wydaje sie straszne, ale tak na prawde odczucia takie jak przy szczepionce, lekkie uklucie pozniej znieczulenie zaczyna dzialac) dziala przez 3 lata, w tym czasie uwalniana jest dawka hormonow taka jak w mirenie czy minipigulkach, jest to na tyle skuteczna i wygodna metoda bo nie trzeba pamietac o zazywaniu 'czegos' codziennie, a to dlatego chyba zdarzaja sie wpadki przy tabsach, poprzez zapomnienie/zwymiotowanie etc. a skoro to samo nam daje hormon dlatego skutecznosc jest tak wysoka. Jedna z jego wad(jak dla mnie) to brak miesiaczek, bo te pare dni w miesiacu jednak nie jest tak straszne i swiadczy o tym ze wszystko w porzadku a jak tego nie ma to przez pierwsze miesiace zdenerwowanie, jakies watpliowosci etc moga sie pojawic. Osobiscie mieszkam w Anglii i to tutaj jest dostepne, w Polsce raczej nie. hmm cos jeszcze chcialabys wiedziec? chetnie pomoge! ;P