Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam 20 lat .. Pomylilam dni w kalendarzyku bylam pewna ze wczoraj byl 20 dzien niestety okazało sie ze byl 13 dzien .. uprawialam seks z partnerem [ bez zabezpieczenia ] ale nie doszlo do wytrysku .. on wczesniej sie umyl doslownie minute wczesniej .. Jakie są szanse ze wpadłam ? i czy są ?

Gość Illaida
raczej nie ma... dlaczego stosujesz kalendarzyk? przeciez to zadna metoda :o

Nie mialam przy sobie zabezpieczenia i stwierdzilam ze skoro dzisiaj 20 dzien to sa dosc male szanse . A tu szok ze 13 kiedy jest najwieksza plodnosc .. Dodam ze nie mam regulralnego okresu .. Czyli moglam wpasc ?

Gość Illaida
skoro nie doszlo do wytrysku to drastycznie zmniejsza to szanse na zajscie w ciaze... wiec sie nie martw na zapas!

Gość Illaida
:) to dobrze.. sama tak panikowalam kiedys... moja psiapsiola wciaz tak ma chociaz sie zabezpieczaja... co kilka mies zdarza jej sie zrobic test (lub kilka) bo jej sie okres spoznia pare dni :)

Gość Radeczek z eNKeja
tylko tabletki antykoncepcyjne! kondomy pękają i dzieciak murowany wtedy!

Gość bracie to jeszcze pikus
"Dodam ze nie mam regulralnego okresu .. " To wyklucza calkowicie wiarygodnosc kalendarzyka. Fajnie ze na to nikt nie wpadl, wielkie znawczynie antykoncepcji (raczej znawczynie kolorywych tabletek przepisywanych na dzien dobry)

Gość cieeeeeeeekawaa
ja dwa tygodnie temu w 5 dzien okresu uprawialam sex z chlopakiem no i niestety kiedy już chcielismy skonczyc zobaczylismy,ze gumka zostala w srodku. Niby od srodka nie byla brudna,do wytrysku nie doszlo ale ten plyn,który wydziela się podczas... To bylo w sobote o 18 w poniedzialek o 8 wzięlam escapelle ale dzis patrze i mam jakis brązowy sluz o ktorym czesto sie mowi jak czlowiek jest w ciazy. Co o tym sądzicie?

Gdybym ci przyjebal z glana w brzuch tez bys miala brazowe plamienie, escapelle dziala tak samo, tylko bez glana. Lykasz dawke hormonow dla konia i sie dziwisz ze cos nie tak. Zjedz kilo cukierkow i zapytaj czemu sie pozygalas.

Gość cieeeeeeeekawaa
no sluchaj,wiem,ze zdarzaja się plamienia czerwone,ktore wygladaja prawie jak okres i takie mialam juz,ale do tej pory mam dziwny sluz,i jeszcze taki brązowy. Troche sie martwie,wiadomo,osiemnastka dopiero za pol roku,w dodatku to byl cholerny drugi raz czego zaluje :o mam jakies szanse,ze zostane mama?

Gość Illaida
pot ab. wczesnoporonnej zawsze bedzie jakies plamienie, czy taki sluz, moja kolezanka tez jakos nie mogla powiazac tego(plamienia) z wzieciem tab. wczesnoporonnej :) przeciez to oczywiste!

To juz ktorys raz bralas escapelle ? Zabukuj sobie miejsce w klinice bezplodnosci.

Gość cieeeeeeeekawaa
dwa razy w moim zyciu uprawialam sex a raz bralam tę tabletke

Gość cieeeeeeeekawaa
illaida-to nie jest do cholery tabletka wczesnoporonna,rozwalają mnie ludzie,którzy używają do tej tabletki takiego sformułowania :o

Gość Illaida
ach no sorry pigulka 'po' :)

Gość Illaida
ja nie mieszkam w polsce i tu sie mowi 'morning after pill' ... ja myslalam ze w pl to sie mowi 'wczesnoporonna' ale widac sie pomylilam, rzeczywiscie ta tabletka nie sprawia ze poronisz tylko sprawi ze zaplodniona komorka jajowa nie zagniezdzi sie w macicy... coz jak zwal..

Gość cieeeeeeeekawaa
nie no co ty,nie przepraszaj tylko chodzi mi o to,ze jezeli wiedzialabym,ze jestem w ciazy to nie zabilabym dziecka,a poronienie specjalne na to wygląda. a ta tabletka blokuje dojscie plemnika do komorki jajowej tworzac sluz itp,wiec nie jest wczesnoporonna a podobno po 5 dniu nawet podtrzymuje ciaze.:)

Gość cieeeeeeeekawaa
dokladnie:)a jeszcze jakby byla wczesnoporonna to nie mowiloby się na nią "antykoncejpcja awaryjna" :)

Gość Shineonme
wydaje mi sie, ze te szanse sa zadne ale prponuje zebys zaczela uzywac tabletki jesli nie planujesz dziecka

Gość aelreda
Kalendarzyk to nie jest odpowiednia metoda. Cykl kobiety jest zmienny. Jeśli chcesz stosować metody naturalne to pomyśl może kupnie komputera cyklu czy mikroskopu owulacyjnego. Dzięki temu będziesz dokładnie wiedziała w jakiej fazie cyklu jesteś.

Gość Michał Zaradny
Witam Każdy stosunek bez zabezpieczenia niesie za sobą ogromne ryzyko ciąży. W takim przypadku najbezpieczniej jest zabezpieczyć się poprzez antykoncepcję awaryjną, która jest bezpieczną i skuteczną metodą zapobiegania ciąży po niezabezpieczonym stosunku. Chociaż może być stosowana do 72 godzin (3 dni) działa najbardziej efektywnie po zastosowaniu w ciągu pierwszych 12 godzin po stosunku. Następnym razem warto jednak zadbać o odpowiednie zabezpieczenie przed stosunkiem. Więcej na temat antykoncepcji awaryjnej na www.wpadka.pl, możliwy jest tam także kontakt z ekspertem. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www. wpadka.pl masz 72 godziny