Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginger77

nietypowy problem z soczewkami - wrazenie "pijaności", otumanienia

Polecane posty

Gość ginger77

Witam! Mam nadzieję, że ktoś z forum mi pomoże. Mam nietypowy problem z soczewkami kontaktowymi. Nosiłam je ok. 8 lat bez żadnych komplikacji, po czym z własnej winy (chyba zabrudziłam soczewkę i uparcie ją nosiłam) miałam uszkodzona rogówkę. Po wyleczeniu jej antybiotykiem wróciłam do soczewek - tym razem kupiłam te bardziej oddychające. Po 9 dniach miałam zawroty głowy, czy może raczej objawy choroby lokomocyjnej, otumanienia. Czuję się jak po wypiciu alkoholu lub jakbym miała goraczkę. Mąci mi sie w głowie. Tak opisałabym moje objawy. Zdarzalo sie ze po odstawieniu soczewek jeszcze przez kilka dni utrzymywaly mi sie te objawy, przy czym rano po przebudzeniu mialam wrazenie ciezkich powiek, jakby ktos mi naciskal na gałke oczna. Co gorsza wrocilam do moich starych soczewek i objawy te sie utrzymują. Juz 3 i pol miesiaca!! Były okresy, że objawy te mi się zmniejszyły, czy nasilały tylko przy pisaniu lub czytaniu, ale teraz niestety występują przez cały czas kiedy mam na sobie soczewki. Obecnie wrocilam do okularow :( Nie kreci mi sie w glowie, ale ich nie znosze. Mam slub w lipcu i nie wyobrazam sobie isc w okularach. Czasami probuje zalozyc soczewki i sprawdzam czy mi minelo. Niestety! Straciłam już dużo pieniędzy na okulistów, nie mówiąc o wizytach u: internisty, kardiologa, neurologa i laryngologa. Wszyscy oni mówią, że wszystko w porzadku. Jedna okulistka powiedziała ze to na pewno nie od oczu (ja jestem pewna ze to od soczewek!!), druga powiedziala ze widzi ze to ewidentnie od soczewek, tylko ze pierwszy raz spotkala sie z czyms takim! A może ktos na forum cos wie na ten temat? Kilkakrotnie juz zmienialam soczewki a nawet kombinowalam z mocami. W okularach mam te sama moc co w soczewkach i jest ok. Probowalam soczewek Bausch&Lomb, Oxygenone, Air Optix Aqua Comfort i znowu wrocilam do moich starych B&L Soflens38. Wszystko na marne. Moze jakies rady? ( oprocz noszenia okularów). Bardzo prosze o jakias pomoc albo informacje.

Gość ginger77
Nikt tak nie miał? :(