Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nei wiem co mam zrobić

Były zaraził mnie wirusem hpv

Polecane posty

Nie wiem czy mu o tym powiedzieć, że znów się to nawróciło. powiedziałam mu, ze juz się wyleczyłam co nie było prawdą. /Teraz jest coraz gorzej. A ja juz nie mam kasy na leczenie. Już nie mam do tego siły. Niech mu wyrośnie kalafior na kuśce!

dodam, ze zaraził mnie jak byliśmy jeszce razem. dowiedziałam sie o tym tydzień po rozstaniu.

Gość no to współczuję
tak to jest,faceci się bzykają radośnie a laski potem cierpią :(

co jest dalej?

Gość no to współczuję
a swoją drogą jak się o tym dowiedziałaś?masz kłykciny?

i to takie straszne, ze czasami nie moge na tyłku usiaśc. Byłam u ginekologa i ona mi powiedziała. Miałam dwie małe kłykciny. leczenie nie pomogło i rozrosło się to do gigantyznych rozmiarów. boli jak cholera i wygląda okropnie.

chichi, prosze nie wymądrzaj się tylko odpowidz. ona się tym mocno jakoś nie przejęła. czytałam duzo na ten temat. to nie jest szczep odpowiedzialny za raka szyjki macicy. ale boli i wygląda cholernie. wiem, ze nei będe mogła urodzić dziecka naturalnie.

Gość no to współczuję
:( a facet pewnie nie miał żadnych objawów, nie? ostatnio naczytałam się o hpv i mam ochotę zrobić test mojemu,zanim się z nim prześpię,bo wiem że miał kilka kobiet..

powinien byc za to współodpowiedzialny. rozmawiałam z nim na ten temat. on był u lekarza ale nie poddal się badaniu bo lekarz powiedział, że nie ma sensu aby go badac skoro nie ma u niego objawów. nie wiem jak jego nowa laska, która bzyka. czy jej cos wyszło czy nie. on pewnie myśli, ze to nie od niego. tylko ciekawe skąd.

Zrób sobie test i jemu. My przed pójściem do łózka zrobilismy test na hiv ale o hpv nawet nie pomyslałam. masakra. płakac mi się chcę!

Gość no to współczuję
biedactwo... :( a wiesz jak to jest z tymi testami? bo w internecie czytałam,że skoro facet nie ma objawów to bez sensu robic ten test :O jak to bez sensu, skoro może mnie zarazić!

Współczuję Ci :( To straszne!!! W dzisiejszych czasach nie można nikomu ufać! Oglądałam kiedyś program w którym przestrzegano przed konsekwencjami przygodnego seksu i była rozmowa o wirusie hpv i pani ginekolog opowiedziała, że miała pacjentkę ś.p ( młoda dziewczyna), którą zaraził mąż właśnie tym wirusem!!! Nie chcę Cię straszyć! Mam nadzieję że u Ciebie wszystko będzie dobrze! :) Ale to życie jest czasami niesprawiedliwe!!! :(

mnie własnie zaraził. mam to juz od lipca. ale jest coraz gorzej i gorzej. przeciez nie pozbędę sie tego gówna do końca zycia! wiem, ze bez sensu. faceci zazwyczaj nie mają objawów i są nosicielami i zarażają. tak jak mnie!!!!

Gość no to współczuję
przerąbane :( a mój miał właśnie taki przygodny seks :o teraz to już w życiu nie pójdę z nim do łóżka!! niech się przebada cholera, inaczej won!!

Ake to nie był przygodny seks. Ja nie winię do za to, ze mnie zaraził - bo to nie jego wina. on o niczym nie wiedzial. nie miał i nie ma żadnych objawów. myslicie, ze powinien złożyć się na leczenie? bo ja nie daje rady finansowo. musze wydać przynajmniej 1000 zł :/

On tez miał. Ale to nie wiadomo czy to stao się wtedy czy z inna partnerką. To był mój drugi partner seksualny. Zaczęliśmy współzyć w marcu a w lipcu pojawły się pierwsze objawy.

Gość no to współczuję
statystycznie im więcej partnerek,tym większe ryzyko a Twój poprzedni partner był prawiczkiem?bo jak nie,to on mógł tez Cię zarazić :(

Oczywiście, że nie wiedział, bo mężczyzna jest tylko nosicielem, ale z kosmosu czy powietrza go nie złapał!!! Powinien ci pomóc finansowo i sam się leczyć, bo nadal będzie zarażał!

Ale ja sypiałam z poprzednim partnerem od 5 lat, więc to nie od niego. Chyba, ze miał kogoś na boku - ale wątpię. Poza tym, ostatni raz spaliśmy ze soba w listopadzie 2009 a ja mam kłykciny od lipca 2010 - więc to nie od niego. Nie chcę się prosic o pomoc bo nie jest między nami zbyt dobrze. Za bardzo pokazałam, ze mi na nim zależy i teraz jest mi głupio się z nim kontaktować.

Mój lekarz właśnie powiedział, że ten wirus jest odpowiedzialny za raka szyjki macicy i ta pani ginekolog z tego programu też tak powiedziała! Hmmm nie wiem teraz co myśleć...

Gość no to współczuję
kochana ale tak naprawdę możesz mieć to od poprzedniego partnera.mogłaś być zarażona i nie mieć objawów..mogły się pojawić dopiero teraz..czasem pojawiają się przecież po kilku latach.

Są różne typy hpv. Jestem wściekła. Już nie wiem sama co mam robić. Nie chce zeby uznał to za akt desperacji z mojej strony. Ale z drugiej strony uważam, że jest za to odpowiedzialny.

Ale objawy pojawiły sie po 4 miesiącach od rozpoczęcia współżycia z tym drugim, więc jest większe prawdopodobieństwo, że to od tego drugiego - bo po tym mniej więcej czasie pojawiają się objawy. On spał z jakąś laską z ekwadoru jak był na wymianie w hiszpani - więc to może od niej ??

Gość no to współczuję
hmm..nie mam pojęcia... teraz czytam o tym teście hpv, mój facet będzie musiał go sobie zrobić i koniec 😠 na stronie też piszą, że jak nie ma objawów to bez sensu :o jasne, lepiej poczekac aż zarazi się dziewczyna i będą objawy 😠

Ja już przeczytałam wszystko co możliwe. jedni piszą, że jak nie ma objawów to się nie zaraża. inni, ze się zaraża bez objawów. juz sama nie wiem co mam o tym myśleć. Przecież nei załapałam tego w tramwaju On był u urologa iten mu powidział, że u niego nic nie widać. I nie ma sensu jeździć mu po cewce moczowej szczoteczką.

Gość zgrzeszyłas to teraz cierp
Grzech konsekwencją jego jest cierpienie to dzieło szatana i jego popleczników, a są ich całe zastępy. Kara spada na sprawiedliwych i na niesprawiedliwych. Sprawiedliwi odkupują winy tych co źle czynią, zło, które jakby odbija się, ociera, z powrotem wraca i uderza w ludzi. Wytłumaczę ci to bardziej obrazowo: dwóch chłopców rzuca do siebie piłkę i piłka przechodzi z rąk chłopca wyrzucającego do rąk kolegi, który z kolei odrzuca ją z powrotem. Zło, które wychodzi z człowieka (jak wyrzucana piłka), wraca z powrotem do ludzi. Jest to ogromna i potężna machina zła, która może doprowadzić świat do wielkiej katastrofy, jeśli ludzie nie zaprzestaną czynić zła. Dlatego [powiedziałem przez swojego apostoła Pawła (Rz 12,21)]: „Zło dobrem zwyciężaj". Jedyną drogą przeciwstawienia się złu, zatrzymania go, jest czynienie dobra. Jedynie miłość może uratować świat od wielkiej zagłady. Cokolwiek by ludzie o podobnych wydarzeniach mówili, rozprawiali, dochodzili, badali, osądzali zawsze będą błądzili, nie rozumiejąc tego, o co upomina się BÓG. Miłość, pokora, dawanie siebie drugiemu to jedyna droga do zatrzymania katastrof człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe.

Tak, zgrzeszyłam bo byłam wierna facetowi, który mnie za tą wierność zdradził :/ Co byście zrobiły/zrobili na moim miejscu?

Wiecie co? Moja koleżanka to zrobiła mądrze! Za nim pierwszy raz poszła do łóżka ze swoim facetem, zaprowadziła go do swojego ginekologa, ten mu pobrał wymaz wysłał do Krakowa na badania. Okazało się, że jest zupełnie zdrowy, żadnego nosicielstwa itd.! Ona ma 1 gr. cytologii i powiedziała, że chce aby tak pozostało! Od tego badania jej partnera minęło już kilka lat- oni są nadal razem, a ona ma nadal pierwszą grupę :)