Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerinananana

2 bez okresu.

Polecane posty

Gość katerinananana

mialyscie juz moze tak? juz 2 tygodnie opoznia mi sie okres. robilam dwa testy ciazowe, tydzien odstepu miedzy nimi, oba roznych firm, oba byly robione rano i oba wyszly negatywne. wlasnie probuje sie dostac do ginekologa w tempie ekspresowym ale az boje sie pomyslec. jak uwazacie, mimo tych dwoch testow to moze byc ciaza? dodam ze nie schudlam ostatnio ani nic z tych rzeczy, moze jedynie stres, ale zeby stres mogl az o 2 tygodnie okres opoznic? i - nie wiem czy to ma zwiazek - ale pare dni pobolewal mnie lewy jajnik. blagam, pomozcie. ah, i jeszcze jedno, jak ginekolog potwierdza/wyklucza ciaze? badanie krwi, usg dopochwowe, czy usg takie klasyczne?

Gość to jest tak:
badanie ginekologiczne + dopochwowe. W razie wątpliwości może kazać zrobić bhcg z krwi. Ale jeżeli 2 testy wyszły negatywnie to pewnie nie jesteś w ciąży, ale zawsze mówię, że lepiej to sprawdzić. Miesiączka może spóźnić się 2 tyg. Zdarza się.

Gość katerinananana
no mam nadzieje, bo seks w trakcie jajeczkowania byl, ale z gumka, gumka nie pekla ani nic, raczej wiemy jak sie z nia obchodzic. a okres w sumie czesto mi sie opoznia, ale dak do 5 dni maksymalnie, tak dlugo jeszcze nigdy nie mialam. jezeli lekarz potwierdzi ciaze w tym powiezmy 4-6 tygodniu, to cos jeszcze moge zrobic? ;/

Jeśli pytasz o przerwanie ciąży to w tym kraju to jest to nielegalne.

Gość qwedsa
mi ostatnio spoznial sie prawie miesiac ;) ale w koncu dostalam. Mysle ze moze to zmiana pogody...robi sie coraz cieplej i to moze byc przyczyna ;)

Gość katerinananana
oczywiscie ze wiem, po co te moraly, mam na mysli raczej farmakologiczne wywolanie okresu.

Gość więc to jest tak:
jeżeli lekarz potwierdzi ciąże to nie zrobi nic by wywołać ci okres, bo tak się nie robi!!! Istnieją tabletki na wywołanie @ jeśli w ciąży nie bedziesz.

Gość a wiec
czasem poprostu nie występuje krawienie, i dużo kobiet ma tak że jeden raz w roku po prostu nie ma okresu, a następny jest już regularnie :) !