Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jania kania i inni

Test beta HCG

Polecane posty

Gość jania kania i inni

witam, tydzien temu moj maz mial 'Zloty Strzal' we mnie do srodka i istnieje mozliwosc ze jestem w ciazy, byl to dzien po skonczeniu sie @, czyli 7 dzien cyklu. dzis jestem w 14 dniu cyklu i wykonalam badanie krwi beta HCG, moj wynik - 5.28 mIU/mL norma 0.5 - 2.90 dodam ze 2 dni po stosunku w sluzie pojawily sie niteczki krwi i utrzymuja sie az do dzisiaj, raz jest z tego wieksze plamienie a raz mniejsze, moze hormony wracaja do pracy? bo 2 miesiace temu urodzilam coreczke, i nie wiem czy jestem w kolejnej ciazy. czy moge prosic o pomoc w interpretacji mojego wyniku? czy to oznacza ze jestem w ciazy? :)

Gość jania kania i inni
up up

Gość wię cto jest tak
wynik wskazuje na ciążę jakąś początkową, ale w 14 dniu cyklu chyba nawet b-hcg nie wykarze ciąży, bo co najwyżej mogłabyś być 6 dni w ciąży. Dobrze liczę? Być może beta jest jesscze podwyższona po porodzie-to jest możliwe. P.S. Tak szybko planujecie kolejne dziecko?

Gość jania kania i inni
owszem :) w przeciagu roku chcielismy sie starac o drugie Malenstwo, a nauczona poprzednia ciaza ze nie tak latwo jest zajsc w ciaze to zaczelismy starania juz teraz, no i natura nam splatala figla odrazu ;) jestem zdania zeby za mlodu postarac sie o pociechy, wrocic do pracy, cieszyc sie z dzieciaczkow a kwestie ciazy i porodu miec juz za soba. tez mnie zastanawia ten wynik, jest ponad norme, ale nie wydaje mi sie zeby wykryl 6 dniowa ciaze... no chyba ze tak to zaczne wierzyc w cuda

a okres pologu? no i miesiaczka ci sie pojawila tuz po porodzie???? to chyba nie jest miesiaczka....no i hormony ciazowe moga sie jeszcze utrzymywac....cos mi tu nie gra...

cos mi tu nie gra........okres normalny po dwoch tygodniach od narodzin dziecka? przeciez macica musi sie obnizyc (okres pologu) oczywiscie w tym czasie moze pojawic sie owulacja niezaleznie od prolaktyny ktora produkuje pokarm....ale chyba bardziej to jest krwawienie po porodzie niz okres......no nie wiem....mysle ze bardziej moga sie jeszcze utrzymywac hormony ciazowe niz pojawic sie kolejna ciaza:/