Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_dem

PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA - PRYW/PUB - PROSZE, POMOZCIE

Polecane posty

Gość lady_dem

Witam, mam spory problem .. =| Otóż wybieram się do ginekologa - mam 17 lat i postanowiłam ze swoim chłopakiem, że zaczniemy uprawiac seks, ale chcę się do tego idealnie przygotowac - zamierzam sie wybrac do ginekologa po tabletki .. Więc mam kilka pytań - prosze, postarajcie się mi na nie odpowiedziec, bo raczej nie wiem, kogo miałabym o to zapytac .. 1. Co musiałabym obowiązkowo wziąc ze sobą na prywatną i publiczną wizytę .? 2. Czy nikt z recepcji lub ginekolog nie będzie robił problemów, kiedy będę chciała się zarejestrowac publicznie i prywatnie .? ( nie mam w koncu 18 lat, nie jestem pelnoletnia ) 3. Czy znacie dobre placowki publiczne i prywatne w Wałbrzychu .? 4. Od kiedy zaczynają działac pigułki anty .? z tego, co czytalam, opinie są bardzo zroznicowane, jedni mowia, ze od 1 dnia brania, drudzy, ze po wybraniu calej paczki .. wiec sama nie wiem .. 5. czy prezerwatywy i tabletki stosowane razem i odpowiednio stosowane daja stuprocentowe zapobieganie przed ciaza ..? z góry bardzo dziękuję, to cholernie dla mnie ważne, a chcę sprawę z ginekologiem załatwic w tym tygodniu .. pozdrawiam gorąco .

Gość lady_dem
przepraszam z tyle tematow, ale mialam problem z kafeterią niestety . =|

1. Prywatnie-nic, publicznie - mogą chcieć jakiś dowód ubezpieczenia - najlepiej przedzwonić i zapytać. 2. Nie mogą robić żadnych problemów 3. - 4. Zabezpieczenie jest od 1 dnia - mi lekarz powiedział (dawno to było :) ) że jednak niepełne i warto przez 1 miesiąc używać dodatkowo prezerwatywy. Potem nie ma potrzeby jeżeli tabletki były przyjmowane prawidłowo. 5. Dają :) nie wiem ile jest przypadków żeby obie metody naraz zawiodły.