Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdt

praca-po porodzie

Polecane posty

Gość xdt

czy ktoś może wie jak szybko po porodzie w uk można iść do pracy.nie mam macierzyńskiego ani żadnego innego dodatku,bo zbyt krótko pracowałam-ale sytuacja jest jaka jest i trzeba popracować.

Gość anna maria...
to zalezy tylko od Ciebie i Twojego samopoczucia.

Gość uszy do gory.
wydaje mi sie ze powinnas isc do najblizszego jobcentre. moge ci tylko napisac co mi sie obilo o uszy. jesli za krotko pracowalas i kasa ci sie nie nalezy to nalezy ci sie od panstwa, ale od razu mowie, ze to chyba moze potrwac nawet kilka miesiecy trzymaj sie

Gość uszy do gory.
no i wydaje mi sie ze mozesz isc po 9 miesiacach do pracy, ale jak mowie to tylko co moglam uslyszec

Gość do uszy do gory
dlaczego moze isc po 9 miesiacach do pracy? kogo to interesuje kiedy po porodzie zaczyna pracowac skoro nie jest na zadnych zasilkach, macierzynskim, itp???

Gość pp123
A zasiłek dla bezrobotnych też Ci się nie należy? Ile czasu pracowałaś? Jaką miałaś umowę?

Gość xdt
dziękuję za wypowiedzi.Konkretnie chodzi mi o to,że jest jakiś okres ochronny kobiety która urodziła dziecko,tylko nie wiem ile to jest czy 6 m-cy czy może więcej i nie ważne czy masz zasiłki czy nie.

Gość uszy do gory.
zasilek tez sie nalezy wg mnie. wydaje mi sie, ze praktycznie kazdemu daja... mi raz odmowili i wiecej nie probowalam, ale mysle, ze moglam sie odwolywac. a co jesli nie pracuje sie na umowie, tzn praca jest legalna ale agencja nie podpisuje umowy?

Gość anna rewenska
A co masz na mysli praca jest legalna, a nie ma umowy? Zawsze jak praca jest legalna jest umowa potwierdzajaca zatrudnienie.

Gość goga26111
do pracy mozesz isc 2 tyg po porodzie,jak praca w warunkach szkodliwych dla zdrowia np fabryka to 4 albo 6 tyg po. nawet gdybys byla na macierzynskim to TY decydujesz kiedy chcesz wrocic do pracy

Gość goga26111
do pracy mozesz isc 2 tyg po porodzie,jak praca w warunkach szkodliwych dla zdrowia np fabryka to 4 albo 6 tyg po. nawet gdybys byla na macierzynskim to TY decydujesz kiedy chcesz wrocic do pracy

Gość sprezynka
tak zgadza sie mozesz wrocic po 2 tygodniach .ale jak piszesz za krotko pracowalas i nie kwalifikujesz sie na statuatory maternity pay ,przcodawca powinien Ci dac SMP1 form z zaznaczonym powodem dlaczego sie nie kwalifikujesz na macierzynskie od pracodawcy .do tego powinna byc dolaczona forma o MATERNITY ALLOWANCE ,czyli macierzynskie z jobcenter .czy to dostalas i wypelnilas? bo taka jest zasada .nawet jesli wiesz ,ze tego nie dostaniesz to oni (jobcentre )w odmownym liscie napisza Ci co w tej sytuacji mozesz dostac .takze lec do jobcentre jak najszybciej .

Gość xdt
złożyłam do job centre o macierzyński-jednak się nie zakwalifikowałam-za krótko pracowałam.zasugerowali mi ,żebym poszła na self-employer,ale ja tak nie chciałam.nie mogę dostać tego smp1 ponieważ składając na macierzyńskie już nie pracowałam.na zasiłek się łapię-niestety

Gość xdt
miało być" że się nie łapię na zasiłek"