Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAM 27 LAT

KTO Z WAS JEST ZAREJESTROWANY ALBO BYŁ NIEDAWNO W BEZROBOCIU?PROSZE ZGLOSCIE SIE

Polecane posty

Gość MAM 27 LAT

czy ja jesli ukonczylam studia ale jeszczee siie nie obronilam i dopiero w czerwcu mam obrone niestety to m oge zarejestrowac sie w bezrobociu ?? bo nie mam teraz pracy a chce ubeezpieczeniee miec zdrowotne .. czy musze zanosic im jakiies swiadeectwa ?bo słyszalam ,że tak.. kurcze na czym polega ta pierwsza rejestracja w bezrobociu bo chcialabym sie zarejestrowac ale nigdy tam nawet nie byłam :)

Gość życie nie jest czarno białe
zanieś im świadectwo ze szkoły średniej, jeśli będą wymagali.

Gość xxskktfvv
zazwoń do swojego pup i się spytaj!!!

Ja po zakonczeniu studiow ale przed obrona bylam zarejestrowana i nawet podjelam prace, mysle ze nic nie pewnie nie zmienilo Przejdz sie kilka dni wczesniej, dostaniesz druczek do wypelnienia (tam m. in. potrzebny jest pesel, nip - jesli masz, nr konta bankowego, daty ukonczenia szkol itp.) Bedziesz potrzebowala oryginalow swiadectw, czyli w Twoim wypadku maturalnego i byc moze zaswiadczenie z dziekanatu ze zaliczylas studia ale sie nie obronilas do PUPu najlepiej udac sie rano, zaraz po jego otwarciu (przygotuj sie na kolejki)

Gość MAM 27 LAT
niiestacjonarne studia skonczylam ale sie enie obronilam jeszcze:(

Gość MAM 27 LAT
ale czy jakbym byla juz zarejestrowana w pup to nalezy mi sie leczenie jakieś z nfz >>>????czy musze miec ubezpieczenie tylko z pRACY ?>jak to jest ? i tylko prywatniee pozostaje mi siee leczyć?

Gość MAM 27 LAT

Gość yhfhgf
studiujac nie mogla bo studiujac w systemie dziennym nie jest sie zdolnym do podjecia zatrudnienia w pelnym wymiarze godzin UP ubezpiecza Cie zdrowotnie

Gość yhfhgf
nie ma juz ksiazeczek trzeba pobierac zaswiadczenie jak sie chce do lekarza

Gość MAM 27 LAT
jak to nie ma ksiazeczek???? ech czyli jak chce do lekarza to musze specjalnie jechac do pup wczesniej ?A CO GDY DOSTANE NAGLE WYROSTEK ?CO WTEDY ?? WTEDY NIE ZDĄZE POBRAC ZASWIADCZENIA Z UP PRZECIEZ..

Gość motyl__ciemnosci
Nie wiem jak w innych UP, ale u nas podczas rejestracji nie są potrzebne świadectwa czy dyplomy. Poprostu wszystko wpisujesz do formularza. Daty ukończonych szkół,kursy itp Poza tym dostajesz ubezpieczenie - ale idąc do lekarza chyba za każdym razem Cię nie proszą o pokazanie dowódu ubezpieczenia? Bo ja pierwsze o tym słyszę :) A w razie tego możesz wziąść zaświadczenie z up.

Gość motyl__ciemnosci
To mówisz, że jesteś ubezpieczona w UP i w ciągu 7 dni musisz donieść świstek, że jesteś ubezpieczona. A ogólnie idąć do lekarza nikt za każdym razem nie żąda od Ciebie książeczki. Tzn u nas nie - my mamy karty czipowe z nfz - dostaje je każda ubezpieczona osoba.

Gość melaniapanna
Jezu teraz nawet małpa może skończyć studia:( Jak ty formułujesz zdania? Jestem przerażona poziomem edukacji w tym kraju:(

Gość co kraj to obyczaj
zarejestrować się możesz bez problemu. Co do świadczeń lekarskich, do nie dawna miałam ksiażeczke ,którą podbijali w UP co miesiąc .Teraz dają jednorazowy świstek (porąbane na maksa) Najpierw ide do lekarza on żąda książeczki , nie mam więc ide ze świstkiem od lekarza ,że mam wizyte do UP, oni mi wystawiają zaświadczenie ,że mam ubezpieczenie ,znowu lekarz.Od lekarza znowu UP ,że byłam. Chore i pojebane, tak jest od stycznia, ciekawe ile wytrzymają.

Gość krzywe i chude
hahahah trzeba adyplomy