Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asda

co lepsze?

Polecane posty

Hej, Mam pytanie do osób posiadających mieszkania tzw. dwupoziomowe gdzie drugi poziom jest na poddaszu... Interesuje mnie czy warto kupić takie mieszkanie czy nie? czy jest ono "uciążliwe" w tym sensie że te schody są kłopotliwe bardzo czy można się przyzwyczaić; czy na poddaszu jest gorąco i duszno czy skosy są bardzo kłopotliwe przy urządzaniu mieszkania.... Proszę o opinie i rady czy warto kupować takie mieszkanie? Jestem na etapie podejmowania decyzji - mam 250 tyś zł i do wyboru: 1. nowe mieszkanie na 3/4 piętrze i właśnie z tymi skosami (80 m kw) albo 2. szukać mieszkania na rynku wtórym - biorąc pod uwagę ceny w mojej miejscowości będzie to blok z lat 60ych i ok. 65 m kw. Ma to być moje pierwsze i raczej już dożywotnie mieszkanie :) Co wybrać? :)

hej Levviatan, Dzięki za odzew - ale na co zwracać uwagę przy tym poddaszu? Masz na poddaszu całe mieszkanie czy tylko niektóre pokoje? Kurde trochę się boję że latem będę się gotować tam :)

Gość pewnie ze tak
wole na poddaszu ale w nowym budynku niz w starej kamienicy :) przedmówca ma racje ocieplenie trzeba bardzo dokładnie sprawdzić i to ocieplenie dachu bo inaczej latem masz piekarnik zima lodówkę :)

hej Levviatan , Dzięki za odzew - na co zwracać uwagę przy kupnie takiego mieszkania? Ty masz całe mieszkanie na poddaszu czy tylko niektóre pokoje? Boje się trochę że będę się gotować na tym poddaszu... :) No pomóżcie!!!! :)

Ja też skłaniam się ku nowemu mieszkaniu tylko boję się lata... Może jeszcze ktoś się wypowie :D

Mieszkanie ogólnie ok.Tylko schody są poprostu masakra-tak strome,że boję sie z małym dzieckiem nimi schodzić.:)

Gość jajaja4444
bierz nowe mieszkanie - ja bym sie nie zastanawiala, a wiem co pisze :)

Dzięki za odpowiedzi. Tylko jak sprawdzić to ocieplenie? jakie powinno być?

Gość gość
Z czystym sumieniem mogę polecić izolacje natryskowe firmy termil pl . Idealnie nadają się do stosowania z tradycyjnymi metodami i sprawiają, że ulgę odczujemy nie tylko my w postaci ciepła, ale także nasz portfel