Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inaaczej

Czy moglam zajść w ciąże podczas miesiaczki??

Polecane posty

Gość Inaaczej

Ostatnio postanowilismy z moim chlopakiem sprobowac, mialam wtedy 3 dzien miesiaczki jednak on wszedl we mnie 2 razy(bez wytrysku) A teraz obawiam sie ze moglam zajsc w ciaze, bo slyszalam duzo o tym przezroczystym sluzie w chlopakow, czy ktos mial z kobiet takie obawy prosze o odpowiedz;(

Gość paulina 24
spokojnie w 3 dniu cyklu jesteś niepłodna a pozatym chłopak nawet się nie spuścił więc ciązy na 100% nie ma

Gość Innaczej
Kurcze a juz sie tak martwilam, dzękuje za odpowiedz.;**

Gość Mogłaś
Jeżeli uprawialiście seks 3 dnia cyklu, to ryzyko zajścia istnieje. Jakie ono jest? Wielkość ryzyka ocenie, jeśli mi podasz taką informację: Ilu dniowy miałaś najkrótszy cykl w ostatnich 12 miesiącach? Cykl liczy się od dnia pierwszego krwawienie miesiączkowego, do ostatniego - przed wystąpieniem następnego krwawienia. Jeżeli masz krótkie cykle, to ryzyko jest duże. To czy da się zajść w ciąże nie zależy od dni okresu, ale TYLKO I WYŁĄCZNIE OD DŁUGOŚCI CYKLU - zapamiętaj to sobie. Krótkie cykle są dlatego ryzykowne, że owulacja następuje szybko (zawsze na 14 dni, przed pierwszym dniem następnego cyklu)- nawet jeszcze w czasie krwawienia, przy długim okresie, czyli dniach menstruacji.

Gość tylkoże koleżanka powyżej
nie ma w zupełności racji... w trakcie miesiączki raczej nie można zajść w ciąże dlatego ze w trakcie jej trwania następuje złuszczenie endometrium,więc plemniki nie mają warunków do przetrwania, co innego krwawienie śródcykliczne ale to inna bajka.....po drugie owulacja nie zawsze występuje 14 dni przed @...są kobiety które fazę progesteronową mają krórszą np.11 dni- i jest to zupełnie prawidłowe

Gość Różnie z tym bywa
Kobieta niedoświadczona nie wyznacza dni niepłodnych na początku cyklu, chyba że może na podstawie dat miesiączek określić długość 12 cykli. Wtedy ilość dni niepłodnych w pierwszej części cyklu oblicza się na podstawie różnicy powstającej po odjęciu od liczby dni najkrótszego cyklu liczby 20, ale nigdy nie można przyjąć więcej niż 6 dni. Jeśli długość najkrótszego cyklu wyniosła 25 dni, to ilość dni niepłodnych wynosi 5. Jeśli najkrótszy cykl liczył 28 dni, to pomimo że różnica 28-20 wynosi 8, można przyjąć tylko 6 dni niepłodnych na początku cyklu.

Gość Inaaczej
szczerze to sie troche pogubiłam czy ktos moze mi to wyjasnic na zdrowy rozum??, zazwyczaj cykle mam regularna a miesiaczka trwala 6 dni. Wlasciwie to juz nie wiem co mam robic;(

Gość Inaaczej
Wiekszosc kobiet mowi ze podczas miesiaczki nie mozna zajsc w ciaze ale mam co do tego obawy, wiem ze to troche glupie tak bez zabezpiecznia ale niewiem czy nawet mozna nazwac to seksem, chloapak wszedl we mnie dwa razy ale nie skonczyl, czy ktos mial podobna sytuacje?

Gość paulina 24
Abyś mogła zajść w 3 dniu cyklu musiałabyś mieć bardzo krótkie cykle ok 22 dni. więc to raczej nie możliwe przy normalnych czytaj

Gość Inaaczej
sa zazwyczaj co 28 ,30 dni wiec chyba bedzie ok;)

Gość Inaaczej
Ja lubie sex bez zabezpieczenia w trakcie okresu i wcale nie musze sie znac na swoim organizmie nie wspominajac o ejakuliacie i prejakulacie a wy macie mi odpowiadac

Gość Inaaczej
moze ktos sie nie podszywac za moj pseudonim,? ale mam jedno pytanie do cb...nie mialas nigdy obawy ze w ten sposob zajdziesz w ciąze?

Gość Inaaczej
Ja zawsze mam obawy a jednak tak robie .