Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 10 lipca

Co w podziekowaniu dla gości??

Polecane posty

Gość 10 lipca

Czy dajecie coś w podziękowaniu dla gości?? Jeśli tak to co ?? Bo ja sama nie wiem czy coś dać czy nie, a jeśli już tak to nie moge sie na nic zdecydować czy czekoladki czy aniolki a może migdały??

Dla mnie to kolejny ściągnięty z zagranicy pomysł. Polską tradycją jest dawanie ciasta gościom.

Gość monisiaczek14
ja spotkałm pudełeczko z zapałkami

Gość 10 lipca
śliczne te czekoladki a jak je zamówić jaki jest koszt??

Gość 10 lipca
:)

Koszt jest na stronie a zamówić można wysyłając chyba maila do nich. Piszą, że wysyłają je wszędzie i robią tak, że czekoladki się nie zepsują niezależnie od regionu. :)

Gość lokatka
Miarka, tu sie z toba nie zgodze... u mnie, na slasku, jakos dobie nie przypominam zeby "na odchodne" gosciom sie dawalo ciasto :? no moze za czasow kiedy moi rodzice brali slub, kiedy to jeszcze robilo sie wesela na ogrodkach dzialkowych i pieklo sie 20 blach ciast w obawie ze zabraknie, wiec potem sie je rozdawalo gosciom :P na prawde przynajmniej przez ostatnie 10 lat takiej "tradycji" u nas nie ma :) co kraj to obyczaj :P

Pracowałam ok 3 lata w cukierni, moja ciocia dalej pracuje . 90% par które kupowała u nas i u niej ciasto i tort weselny od razu zamawia paczki dla gości. Nie są to pozostałości po weselu a specjalnie spakowane w pudełeczka prezenty dla gości. Ja również takie zamówiła. Mnie jako gościowi dużo przyjemniej jest kilka dni po ślubie zjeść coś słodkiego pryz kawie niż jakieś migdały czy czekoladkę z zdjęciem. Zresztą byłam na wielu weselach i prawie an każdym taki prezent na pożegnanie dostałam.

U nas ten zwyczaj istnieje w trochę zmienionej formie, rzeczywiście daję się paczki z ciastem(takie jak opisałaś, choć czasem naprawdę zdarza się, że ludzie dają resztki z wesela) nie tylko gościom na weselu ale także sąsiadom, dalszym znajomym itd. przed weselem. My paczki również będziemy mieć jako ukłon w stronę starszych gości. Jednak nie wyklucza to ustawienia normalnych podziękowań koło nakryć, to takie miłe na wejście a poza tym super wygląda. :)

Gość lokatka
u nas tez jest zwyczaj dawania ciasta, ale to sie u nas nazywa "kolocz" i daje sie go wlasnie sasiadom, znajomym z pracy itp ludziom ktorych nie bedzie na weselu, no i daje sie to przed dniem slubu i wesela a goscie weselni jedza sobie ciasto na weselu ;)

kołocz- to akurat znany jest w stronach mojego narzeczonego( Śląsk) i faktycznie daje się ciasto sąsiadom i ludziom z pracy którzy nie będą na weselu. Dla mnie te czekoladki ze zdjęciem itp trącą kiczem ale co kto lubi.

Gość nowy samochod
Zia jadlas te czekoladki Godivy kiedys? sa bardzo srednie w smaku.

Piwo z sokiem malinowym- dokładnie takie paczuszki zamówiłam. Narzeczony jest z okolic Pszczyny ja z okolic Bielska-Białej.

Jeszcze nie miałam okazji, mam wybrać się do Almy spróbować ale ciągle nie mam czasu. :)

Gość lokatka
katowice

Gość co za głupi serwis
ma to swój urok jak jest zapakowane, ale chyba bym nie chciała żeby dziesiątki moich zdjęć leżały w popielniczkach czy śmigały po podłodze. znajomi zrobili troszkę inaczej- ciasto dawali, ale kilka tygodni po ślubie goście dostali pocztą zdjęcie swoje z młodymi (fotograf krążył po weselu) i ładne zdjęcie młodych z sesji z krótkim podziękowaniem za obecność. fajnie było przypomnieć sobie to wesele

Gość droga autorko
i dla mnie takie paczuszki sa wlasnie najlepsze :) cale te czekoladki sa srednim pomyslem, ale w niektorych postaciach jeszcze przejda ale jakies aniolki itp? to juz jest jak dla mnie zalosne. na co mi aniolek z wesela kuzynki? wiadomo, ze wyladuje w koszu

Gość druchna powiatowa
ale wymyslacie z tymi podziekowaniami dla gosci.wystarczy powiedziec slowo dziekuje a nie kombinowac.z tymi zdjeciami to jest tak :jak bylam na weselu to polowa gosci zapomniala zabrac te zdjecia i tak sie poniewieraly z lekka.a jedno to nawet zalane bylo.takze zastanowcie sie bo tylko szkoda kasy.a marzeniem gosci nie jest nabycie zdjecia pary mlodej.lepiej dac to ciasto.

Gość druchna powiatowa
trzydziesci pare dolcow za 4 male pudeleczka czekoladek????????????????????to wy w jakims zamku mieszkacie???????????i jezdzicie autem marki aston martin????????????????????

Gość gość
Powiem szczerze, że przecież jest bardzo dużo pomysłów na podziękowanie. Ja miałam chyba cukierki. Generalnie to bardziej skupiałam się by wybrać super salę na wesele. Ostatecznie miałam w Venge w Łodzi i było super!