Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osobazamyślona

co sądzicie o tym przekładzie?

Polecane posty

Gość osobazamyślona

To Barańczak wraz z jakimś irlandzkim Noblistą przełożyli TREN 1 Jana Kochanowskiego. Niezłe, nie? Mnie sie podoba. ciekawe czy Bachleda umiałaby coś takiego przełożyć. Wiersze jakieś naprawdę mogła reklamować jak już niczego innego nie umiała. Mam nadzieję, że nigdy już nie zobaczymy jej GŁUPIEJ MORDY i tyle :( Przynajmniej o sobie piszę. Dno moralne i intelektualne - oto kim ona jest - noblistka z Krakowa. Żeby była ze wsi - z KRAKOWA :( --------------------- Lament 1 All Heraclitus' tears, all threnodies And plaintive dirges of Simonides, All keens and slow airs in the world, all griefs, Wrung hands, wet eyes, laments and epitaphs, All, all assemble, come from every quarter, Help me to mourn my small girl, my dear daughter, Whom cruel Death tore up with such wild force Out of my life, it left me no recourse. So the snake, when he finds a hidden nest Of fledgling nightingales, rears and strikes fast Repeatedly, while the poor mother bird Tries to distract him with a fierce, absurd Fluttering but in vain! the venomous tongue Darts, and she must retreat on ruffled wing. "You weep in vain," my friends will say. But then, What is not in vain, by God, in lives of men? All is in vain! We play at blindman's buff Until hard edges break into our path. Man's life is error. Where, then, is relief? In shedding tears or wrestling down my grief?[5]

Gość osobazamyślona
Wiecie - nie wiem kiedy człowiek odkrywa własną seksualność. Bo właściwie patrząc na Bachledę Alicję to należy się zastanawiać co ona robiła w wieku 15 lat. Bo to wtedy są właśnie fascynacje erotyczne z puszczaniem sie na dzieci. jeszcze w USA. A 26... no to może w Irlandii, ale tam? Ale ciekawe kiedy Bachleda odkryła, że seks to jest to - THIS IS IT! :(

Gość osobazamyślona
xxxx

Gość osobazamyślona
a gdzie mój post o puszczaniu sie na dzieci? zjadło :(

Gość osobazamyślona
O jest mój post! Nawet - Bachleda miała pomyśleć - czy to jest możliwe, że ta Zosia była właśnie TAKA. A gdzie zgubiła dziecko? Tak miała właśnie myśleć gdy nią była. A później? Miała ją zareklamować - garnkami , że np. Zosia lubi garnki i potrawy... :( A ona zrobiła z Zosi... :(