Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Chyba skuszę się na stalowy. Dziewczynki pożegnam się już. Dzięki za dobre wieści i miły wieczór. Dobrej nocki🖐️

no i właśnie masz fajny gar Tokino - takie chyba najlepiej sie sprawdzają :D A! robiłam papryke faszerowaną w tym garu :D:D super wyszła i szybciej niż w piekarniku czy duszona w rondlu

Lata całe temu, pewnie ponad 20, gdy zaczęły się moje kłopoty z nadcisnieniem jedna lekarka sugerowała, że powinnam położyc się na klinice chorób metabolicznych...coś jej się nie podobało. Ale jakoś tak minęło - małe dzieci, praca, młodość itp. Jakoś niedawno sobie przypomniałam jej słowa, po tym, gdy dietetyczka powiedziała, że powinnam sobie zrobić testy nietolerancji pokarmowej. Ona podliczyła, ze ja zjadam dziennie ok 500 kcal :-(

Dobranoc Bondusiu! I ja też pożegnam sie Dziewczynki - dobranoc moje Przyjaciółki ❤️ ❤️ ❤️ wszystkie! bez wyjątku 👄

Bechemootku to może teraz zrób takie badanie, no jak Ty jesz 500 kalorii i przybierasz na wadze to chyba coś tu się nie zgadza :( Teteterku, Bondi, spokojnej nocy ja też się pożegnam bo jakoś tak nawet nie zauważyłam że już tak późna godzina :( Bechemootku, trzymaj się , całuski na dobranoc 👄👄

witanko !! kawunie zapodam @@@@@@@@@@@@ terterek ..jak dobrze że cegła już odpadła 👄bardzo się ciesze że wszystko dobrze :D bechemoot... ja jadam pięć posiłków dziennie ,zero słodkiego .myślę ze tak da się żyć nawet tak ja ja przez dwa miesiące nie jadłam nic surowego tzn .owoców :( musisz koniecznie zadbać o ten zły cholesterol ! Ja ostatnio bardzo mało jem wędlin z mięs drobiowe jedynie .Nie mam gara na parze ale dusze lub gotuje w szybkowarze :D tam tez niektóre mają w wypasie sitka ja mam . Jak widać schudłam czuję się lepiej na kręgosłup ,nogi mi o dziwo całe lato nie puchły wyniki dobre ,choć i przedtem miałam dobre .Moja małża ma trojglicerydy dość wysokie więc też tak je jak ja cholesterol mu leci w dół a u mnie nie robi się żadnych sosików do ryżu do środka jak gotuje daje olej i bardzo mało soli ,do ziemniaków daje pod koniec gotowania masło i to nam wystarczy za sos .Schabowego nie pamiętamy jak smakuje :( Ciasteczka ani placuszków nie pamiętam kiedy jadłam omijam te stoiska a do niedawna były jednymi z pierwszych przy wejściu do sklepu :D Miłego dnia 👄

Może i bym to wszystko pojadła ale co potem :( muszę mieć taką dietkę bo inaczej dupka :D

Witam ❤️ Brawo Roberta! no właśnie o to mi chodziło: wiesz co możesz a czego nie możesz i nie ma dyskusji że mdli czy robi sie niedobrze tylko stosujesz i szlus ❤️ Chciałabym aby Bechemotek swoje myślenie tak przestawił. Dlatego wczoraj pozwoliłam sobie jej troche "dokuczyć" :D Dorosła osoba z problemami nie może tłumaczyć sie "że ja nie lubie" - bo to jest troche niepoważne. Roberto - super że masz szybkowar i to z sitem. Dla mnie jakoś to zawsze było za drogie i obawiałam sie, że nie poradze sobie z obsługą :D Powiedz mi jak powinno sie jeść żeby mieć właściwy poziom tych trójglicerydów? ja też mam tak jak Bechemotek (no może troche mniej) poziom cholesterolu prawie dobry ale trójglicerydów za dużo. Czy to jest tak jak mówiła Bondi, że za dużo węglowodanów? Dziekuje za kawe ❤️ Ja zrobiłam śniadanko: kaszka manna na mleku chlebek orkiszowy masło miód Dżem malinowy dzisiaj troche serów: http://www.cyrano-roxane.com/sklep/imgs/deski/max/41258107.jpg http://www.superpani.pl/kobiety/deskaser%C3%B3w_tekst.jpg Dzisiaj będzie chłodno ale mam nadzieje, że słonecznie - czego Wam serdecznie życzę ❤️ ❤️ ❤️

Gość mikołajka @@@
Trójglicerydy (triglicerydy) 50-200 mg/dl (0,55-2,3 mmol/l) Wzrost stężenia mogą powodować: hiperlipidemie pierwotne, złożona hiperlipidemia, pospolita hipertriglicerydemia, rodzinna dysbetalipoproteinemia, zespół chylomikronemii; hiperlipidemie wtórne, otyłość, nadmierne spożywanie alkoholu, cukrzyca, niedoczynność tarczycy, zespół nerczycowy, niedomoga nerek, zapalenie trzustki, doustne środki antykoncepcyjne, dna moczanowa, niektóre beta-blokery, diuretyki tiazydowe, ciąża. Spadek stężenia stwierdza się u osób przewlekle hospitalizowanych i u chorych psychicznie.

Dzieńdoberek wszystkim🖐️ Roberta dzięki za kawę👄 Terterku za śniadanie👄 Roberta ładną wycieczkę sprawił ci porywacz, też bym tak chciała:D Byłam w Karpaczu i Szklarskiej ze 20 lat temu. Bardzo miło wspominam pobyty. Mam zdjęcia przy Kamieńczyku. Dziewczynki u mnie dziś rano było bardzo chłodno. Teraz jak słoneczko przyświeca jest trochę cieplej, ale już czuć jesień. Miłego dnia wszystkim życzę🖐️

🖐️ bondi ..choć troszkę na mom. wyrywamy się z tego domu :( Dzisiaj mama okropnego nerwa ,dziewczyny okazuje się że prawo jest dla morderców po prostu sprzyja im ,ludzie za kradzież dostają wieksze wyroki .Za morderstwo dostaje się 1,5 roku super no nie .Zdarzyło się to w pewnym małżeństwie nie patologicznym takim normalnym on pracował Anglii ona w domku na rencie bo chora była ,wiek tych ludzi od 43-49lat nie wiem jak to się stało ale zabił ją, zakopał w lesie i zgłosił że zaginęła .Latem następnego roku grzybiarze natchnęli się na szczątki ludzkiej głowy ,badani wykazały że to szczątki zmordowanej .Dalsze poszukiwania, śledztwo wykazało że to właśnie mąż zabił zonę bo miał kochankę w Anglii .Pracował tam dość długo jak przyjeżdżał był kochającym m i ojcem a tam gdzie pracował miał kochanice .Teraz wrócił do domu który żona otrzymała od swojej ciotki za opiekę i panoszy się .Zona mu ufała i razem byli w księdze wieczystej jako właściciele .Jak wiecie kiedyś pisałam wam że a napisze na małpie co ijak

Roberta nie denerwuj się❤️ Jej już nic życia nie wróci, a on nawet nie poniesie stosownej kary. Takie są u nas sądy:( A jak się mają dziewczynki? Wybywam na działkę. 🖐️

Witam ;)🖐️ Tertereczku jak bardzo się cieszę, że jest ok kamień z serca uffffff👄👄👄 Personalna może na Twoje zatoki by sie przydały zabiegi mój syn właśnie teraz miał laser i magnetronik i mu pomogło 👄👄 Bonitko zdrowiej nam kochana 👄👄 Beti trzymaj się dzielnie 👄👄 Roberta tak to jest jak chłopa za granice się wysyła :( 👄👄 Dziewczynki tak doczytałam o serniczkach pisałyście ja piekę sernik na cieście takim jak wam podałam z owocami ;) i jest bardzo pyszny tylko daję cieniej na blaszkę :) Pozdrawiam WAS wszystkie kochaniutkie i mocno ściskam mmmm❤️

Zuuziczku dzięki za dokładny opis ;) teraz będziemy z nią jechać, żeby po zawozić jej parę rzeczy to zobaczymy chociaż jak ona była trzy tygodnie temu to tramwaje jeździły 👄

Roberto ❤️ SZOK ❤️ ❤️ ❤️ nawet nie wiem co powiedzieć - i jeszcze ta świadomość że do końca były stwarzane pozory... ehhhh są ludzie i ludziska Wyobrażam sobie co czujecie ❤️

Hej dziewczynki witam prawie wieczorkiem, dziś zwariowany dzień ciąg dalszy ... ale przynajmniej nie był do dupy jak wczoraj, tyle że tak jak wczoraj nie mogłam dojść do kompa a kiedy już wreszcie przy nim usiadałam i weszłam na pocztę to Małż wszedł ze sprawą i już było po kompie :( Muszę się pochwalić bo przez to że dziś Małż "był w pracy" to pomyłam wszystkie okna, zmieniłam firany, zrobiłam pranie, posprzątałam całe mieszkanie i na dokładkę naprawiłam drukarkę !!!:D:D i to mnie najbardziej cieszy :D bo już myszkowałam po allegro w poszukiwaniu nowej a tu dziś olśnienie :D i poszły konie po betonie :D Roberto, jestem zaskoczona tym co napisałaś, przepraszam że tak odesłałam wszystkim bez komentarza że to od Ciebie, no ale jak wyżej ... Nie chce się wierzyć że już wyszedł na wolność, chyba że na przepustkę ale mimo wszystko to chyba coś nie tak z naszymi sądami :( też nie podałabym ręki takiemu gadowi:( Ale jeszcze mam pytanko, czy udowodnili mu winę ? czy siedział tylko za poszlaki ? bo wierzyć mi się nie chce by mordercę puszczano wolno Pszczółko kiedy będziesz tyrkać ? bo czekam i czekam i nic :(

Roberto! Aż wierzyć się nie chce!!! A mnie się zrobiło przykro, bo źle mnie zrozumiałyście jeśli chodzi o moje zdrowie i dietę 😭. Przecież jestem dorosła i jakie takie IQ mam. Wiem co mi mozna a czego mi nie mozna. Z dietą borykam się od podstawówki, pisałam przecież, że chorowałam na ciężką postać żółtaczki. Nie jadam smażonych mięs, nie używam sosów, jem mało jaj itd, itp. Napisałam, że trudno mi wkomponować 5 posiłków dziennie. A że czegoś nie lubię to chyba ludzkie. Nikt mnie nie zmusi do zjedzenia np. salcesonu lub karkówki i basta! A wczoraj poskarżyłam się, że nie mam teraz zupełnie apetytu, nic mi nie smakuje i jem tylko przez rozsądek. I właśnie dlatego nie lubię pisać na swój temat, bo i tak prawie wszyscy inaczej mnie zrozumieją.........

Bechemootku nie jest tak źle, rozumiemy Cię 😍 Wiem że masz od dawna kłopoty ze zdrowiem a teraz jeszcze doszły te szalejące trójglicerydy:( i tak jakoś wszystko się teraz u Ciebie kumuluje i te problemy z dietą i te problemy rodzinne i jeszcze zdrowotne:( wiem jak to jest bo czasem na mnie też tak się wszystko wali, siła złego na jednego :( i jak tu sobie z tym wszystkim poradzić :( Bechemootku czy mnie się wydaje czy nasz Wesołek powinien dziś wrócić z wojaży ?

pisała że wyjeżdża w poniedziałek a we środę wraca tylko nie wiadomo o której i nie wiadomo czy dziś jeszcze zdąży się pokazać ale ja już bardzo wyczekuję na jej powrót :) i chciałabym by zdała nam relację w jakich to stronach przebywała :) Myślę że Poetka też powinna już wracać , też nie pamiętam do kiedy przebywa na urlopie. Jak którejś dłużej nie ma to taka się robię niespokojna :O

mnie by się też marzyła taka wyjazdowa niespodziewanka :D marzyłoby mi się wyjechać na wycieczkę -Praga- Wiedeń- Budapeszt :D ale wymyśliłam :P:D no ale takie mam marzenie , tyle że moich marzeń nikt nie spełnia :( jeśli sama ich nie spełnię to nie mam co liczyć na niespodziewanki :(

hejka🖐️pozdrawiam Tokina powiedziałm,że zrobie sernik ugotowany w garnku ,ale smak pyszny fotkę zdązyłam zrobić przed jego prawie całkowitym polknieciu przez dzieciaki.:P:)

człowiek ma wiele planow marzen i czasem pytanie czy zdąży z tym,martwi się o zdrowie ,wiecie moja babcia ma 78lat ,ale w życiu byście jej tyle niedały ,aby do zyc i być tak sprawnym. mamy strasznie chora sasiadkę przyjaciółkę babci 30lat się przyjażnia ona ma raka trzustki leży od mięsiaca w szpitalu.

Kosmi zobaczyłam sernik ale dlaczego sypałaś go jeszcze cukrem ? czyżby Ci się trochę przypalił ? czy mnie się wydaje ? nie lubię ciast posypanych cukrem:O zawsze się nim oprószę :( Cieszę się że wypróbowałaś i w smaku dobre, nawet dziś mnie łapało na upieczenie jakiegoś ciasta ale dziś jednak miałam za dużo roboty, pewnie skuszę się na niego w piątek :)